reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ja jeszcze pracuje bo chce potem dluzej posiedziec w domu. Mam zamiar pracowac do konca pazdziernika w zaleznosci jak bede sie czula i oczywiscie zalezy jak bedzie dzis na scanie tak sie denerwuje ze az spac nie moge ani jesc :-(

Cześć!

No to ja właśnie by mieć czas dla siebie i poleniuchować robię dziś sobie wolne.
Przychodzi dziś paczka z gemini to spakują tą torbę. Niech już będzie...
Zrobię dwa prania.

I będę gotowa na dziecko :)

A pracować będę pewnie do końca, ale to w sumie dobrze. Nie przemęczam się, robię sobie wolne kiedy potrzebuje, w jedną stronę chodzę piechotą więc 30 min spaceru mam więcej w ciągu dnia.
A w domu jak siedzę to z nudów jem :)

Już niedługo wrocimy na pełne obroty. Też mam lepsze dni i gorsze. Ogólnie dobrze się czuje nic mnie nie boli odpukac dobrze też mi się spi. Tyle że mam dość bycia grubasem i strasznie warjuja mi te hormony jakbym w jakąś depresję wpadała . A potem sobie myślę że przecież ogólnie jest mi dobrze w życiu wszystko ładnie się układa a ja jakąś zdolowana .Bardzo możliwe że to przez to siedzenie w domu.

Przez siedzenie w domu na pewno, ale hormony też swoje robią. Ja mam straszne wahania nastrojów. A najbardziej denerwuje mnie mąż. Co by nie robił to i tak źle :)

Ja w ciąży też nie lubię swojego ciała. W pierwszej czułam się fatalnie gruba i postanowiłam w tej bardziej się pilnować, ale wyszło na to, że przytyje pewnie dokładnie tyle samo. Teraz mam 10 na plusie, skończę pewnie na 13. Niby nie jakoś dużo, ale przy mojej wadze 50 kg to robi różnicę. Nogi mam straszne i ogólnie wydaje mi się, że jestem taka wielka.
Ech...jeszcze troszkę...

A pracować będę pewnie do końca, ale to w sumie dobrze. Nie przemęczam się, robię sobie wolne kiedy potrzebuje, w jedną stronę chodzę piechotą więc 30 min spaceru mam więcej w ciągu dnia.
A w domu jak siedzę to z nudów jem :)

fajnie masz z tym wolnym kiedy chcesz
u mnie jest teraz problem z tym żebym 01.10 przyszła później do pracy jak mam rano badania krwi
więc to bardziej przekonało do l-4 od października
trochę się zastanawiam czy nie będzie mi brakowało pracy
ale w końcu kiedyś trzeba wyprawkę ogarnąć i torbę przygotować
bo ze wszystkim jeszcze jestem w lesie

Czesc dziewczęta,

u mnie zelazo podskoczylo z 11.4 na 11.7, jadlam troche wiecej szpinaku i biore Falvit mama, tam zelazo tez jest. tez mam leniwe jelita od 2-3 tygodni i musze uwazac z tym bo naprawde nie jest lekko czasem sie boje ze urodze w wc :-). Wiec regularnie jem aktivie, naturalną oczywiscie bo slodkich jogurtow nie moge no i jem codziennie ze 2 -3 jabłka.

Co do Pamietnikow Vampirow ogladalam takze Ewel łatwo Cię sprawdzimy :-) z postepów w serialu ;-).

Finkemma nie martw sie te doły pewnie przejdą ja mam tak samo czuje sie czasem niepotrzebna na nic nie mam ochoty tez mam nadzieje ze to przejdzie, wczoraj pojechalam na zakupy podreptalam bardzooo zółwim tempem po centrum handlowym z milionem przystankow na siedzenie zeby omdlen nie bylo, bylam wsrod ludzi i mi troche lepiej sie zrobilo, gorzej ze tyle teraz ciuchow mi sie podoba oczywiscie wszystkie na szczupaczki i nic nie moglam sobie kuoic co mi sie naprawde podobalo ehhh. Tak mnie czasem mysli nachodza ze wystroilabym sie na maksa od stop do glow i poszlabym gdzies z mężem albo kolezankami na imprezkę, na drinka :-) ale dupa niestety nie w najblizszym czasie. Mnie doluje tez jak mąż czasem mowi ze mi wspolczuje dzwigania takiego ciezaru i chcialby zebym juz nie miala brzucha bo nawet sie ze mną powygłupiac nie moze i nic zrobic za bardzo.... no ale tez rozumiem to czasem bo tez tesknie za tym. No coz juz niedlugo i mam nadzieje ze znajdziemy czas dla siebie w tym wszystkim bo ja np boje sie tego ze jak dziecko sie pojawi to tak sie w tym zatracimy ze bedziemy niby razem a osobno. Takie niestety mysli dopadają mnie bo za dlugo zwlekalismy z decyzją o dzieciatku i sie przyzwyczailismy do zycia we dwoje. No ale obawy zawsze jakos bedą moze jak sie jest ich swiadomym to łatwiej bedzie zapanowac nad tym hmmm nie wiem.

Hmmm dzis mam plan poukladac w szafach i ide chyba po farbe do wlosow Finke mnie zachecila zmianami, w sumie moglabym isc do fryzjera ale jakos mam uraz w Wawie raz mi taka koloryzacje walnela odrostow ze zuplenie sie dwa kolory odzielaly od siebie i jeszcze 200 zł zabulilam wiec wole sama sobie spiepszyc wlosy za 30 zł :-)

Dokladnie jest tak jak stokrotka pisze i jest to ich obowiązek ale czesto pracodawca nie wie lub nie chce wiedzieć. Chociaż może warto juz zwolnic? Ja was podziwiam ze pracujecie. Ja sie tak balam wolnego a tak mi dobrze tylko ze ja malo siedze na tylku. Ciagle coś. Fakt spie duzo i sie bycze (szkoda ze nie da sie na zapas) ale tez ciągle gdzies ganiam. Wagą tez sie nie przejmuje bo widze ze tylko w brzuch idzie. nawet podobam sie sobie w tej ciazy :) choc mam momenty ze czuje sie jak ograniczony w ruchach wieloryb ;) i poki co hormony mi nie szaleja za mocno oby tak zostalo. Co do bezdzietnych kolezanek to niestety tez czuje ze się odsuwaja jakbym juz tylko o ciazy gadala ale to nie prawda bo gadam z wami i kolezankami co maja dzieci o ciazy i dzieciach a tym co nie maja nie chce zawracac tym glowy ale i tak widze ze jak juz nie pójdę na imprezę itp to bez sensu sie ze mną umawiac :/ dzieci zweryfikuja przyjaznie...

reklama
dziewczyny sio z dołami!
ja mialam przez pare dni, ale pogoniłam gdzie pieprz rośnie. najwiecej mnie przeraził obwód brzucha hehe - z takim co mam teraz to poprzednio szłam rodzic, a to jeszcze 2 mce.... chociaz w sumie przybralam tylko ze 3-4 kg ale brzucho ogromny. wszyscy sie dziwia jak mnie pytaja ile jeszcze do terminu :D
poczatkiem pazdziernika mam zamiar zrobic zamówienia wszystkiego, bo w sumie to liste mam juz dawno, a jeszcze nic nie kupiłam, oprócz kilku ciuszków :) wtedy sie spakuje i juz moge czekac, a najchetniej to bym juz od razu z ta torba poszla urodzic i miec z głowy... szkoda ze sie tak nie da "na zamówienie" :)

Do góry