reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Witajcie ;)
no właśnie ja się też kilka dni temu zastanawiałam, czy smarować brzuch czymś, czy jeszcze nie... no i właśnie czym najlepiej...?? ;)
dziewczyny znowu mam apetyt ogromny i ciagle bym jadła.
W piatek wizyta u ginekologa, mam nadzieje, że dalej jest ok i już tylko tak pozostanie do tego listopada ;)

reklama
A ja się wczoraj wyspałam dziś tryskam energią, wstałam o 8 zrobiłam masę rzeczy w domu, 4 h spaceru, pięknie już jest w Łazienkach i byly wiewióry <3 cycki zaczeły mnie porządnie napieprzać ale jakoś mnie to cieszy poza tym brak objawów.
Ja się trochę martwię żebym po tym antybiotyku nie załapała jakiegoś grzybka bo zazwyczaj tak bywa ale biore jakies doustne probiotyki pije kefir, staram się nie jeść słodyczy i się modle o brak swędziawki. Ewel wspólczuje bardzo jest to mocne utrapienie i mam nadzieje że znajdziesz na to jakiś złoty środek. Mi zawsze pomagal clotrimazolum ale nie wiem czy można w ciąży?

A ja się wczoraj wyspałam dziś tryskam energią, wstałam o 8 zrobiłam masę rzeczy w domu, 4 h spaceru, pięknie już jest w Łazienkach i byly wiewióry <3 cycki zaczeły mnie porządnie napieprzać ale jakoś mnie to cieszy poza tym brak objawów.
Ja się trochę martwię żebym po tym antybiotyku nie załapała jakiegoś grzybka bo zazwyczaj tak bywa ale biore jakies doustne probiotyki pije kefir, staram się nie jeść słodyczy i się modle o brak swędziawki. Ewel wspólczuje bardzo jest to mocne utrapienie i mam nadzieje że znajdziesz na to jakiś złoty środek. Mi zawsze pomagal clotrimazolum ale nie wiem czy można w ciąży?

Właśnie ja mam zalecenie po skończonym antybiotyku (na angine) zrobić kurację lactovaginalem.

Sylka właśnie Nie można w 1 trymestrze ciąży... Jutro pójdę do doktorki to zapytam po prostu byłam u lekarza po to żebym miała weekend spokojny a tu jednak mi to nie służy... Nic jutro na 8.40 mam wizytę to dam radę jakoś;-) Ale mam dość juz chodzenia do lekarzy....

Kleopcia dzięki za info zapytam swojej gin bo idę do niej we środę. Ewel hihi musimy się uzbroić w cierpliwość to dopiero początek z tymi lekarzami badaniami itd ale oby nam się już więcej dodatkowe utrudnienia nie przytrafiały. Mi na szczęście antybiotyk pomógł bardzo na ten ząb mam nadzieje że sie dziad uspokoi i da się zaplombować (wcześniej każda próba kończyła się strasznym bólem). Co do lekarzy już kiedyś poruszyłyście temat badań genetycznych. Ja nie do końca się orientuje, na szczęście moja gin przyjmuje i na nfz i prywatnie ja chodzę na nfz. Ale myślę iść do niej prywatnie na badania genetyczne te w 12-14 tyg bo robią w klinice której pracuje plus testy pappa i koszt to 600 zł. Na nfz jest tak że ona nie robi tylko zapisuje to jakiegoś starego dziada który bada przez 3 min i guzik z tego się dowiadujesz a sprzed ma prehistoryczny. Więc skoro i tak udało mi się trafić dobrą gin na nfz to za te badania jestem gotowa tyle wybulić żeby spać spokojnie.
A co do kremów to z tego co się orientuje zalecają po 3 miesiącu i wtedy będe nad tym myślała, mam w rodzinie kogoś w aptece więc te kremy ponoć super jak mustela mogę mięc w mniej zawrotnej cenie więc będę o nich myślała ale teraz jest zdecydowanie za wcześnie. Ja muszę skupić się nad tym żeby nie przytyć za mocno i obym nie miała słodyczowych ciągot bo przepadnę ;)

Czytałam i nie które dziewczyny stosowały clotrimazolum w ciazy na poczatku wiec wzielam cit mini mini i posmarowalam ale ugla... no chyba mi nie zaszkodzi bo naprawde malusio wziełam zebym sie nie zadrapala:)
Ja moge chodzic do lekarzy ale mam dosc ze ciagle cos sie przyplatuje he:) musze wiecej jogurtow chyba jesc..;-)

jogurty i kefiry ale patrz koniecznie skład bo te niektóre to są o kant tyłka potłuc :/ i jeżeli jesz to odstaw cukier na jakiś czas, on ma katastrofalny wpływ na namnażanie tych paskudnych bakterii. Ja się staram odstawić przy antybiotykach, nie jest to łatwe bo ze mnie cholerny łasuch ale pomaga bardzo. Mogło by mnie od nich odrzucić na czas ciąży ;)

Sylka właśnie mnie do słodyczy poki co nie ciągnie:-) wrecz bym jadła ciągle warzywa a dzis np chodzi za mna zupa z truskawek taka owocowa:_) co jej nigdy nie lubiłam.
Dziewczyny czy myślicie ze jak umowie sie na usg pierwsze bedac w 6tyg i 4 dniu ciazy to bedzie juz serduszko? Zazwyczaj wlasnie po 6 tyg juz widac... :-)

MAM SYGNATURKĘ I JA HURRRA:-):-)

ewel uważaj bo w clotrimazolu są sterydy dlatego tak dobrze działa, ja bym nie stosowała ale może ciut ciut nie zaszkodzi?

reklama
Ja prawie ze nie uzylam:) tak miznelam ciut ale ide zmyc skoro tak mowisz:-)) Oj najbardziej to mnie wkurza ze w ciazy prawie nic nie moza i ze wszystkim do lekarza trzeba.

Do góry