reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
U nas 48 dni do terminu wg OM, wg USG 42 juz tak blisko :)) a dzisiaj o 16.30 wizyta u gina. Siedże jak na szpilkach bo po pierwsze straszliwie mi niewygodnie, nie mogę prze to moje spojenie normalnie siedzieć, dalej boli :( najgorzej jak się z boku na bok przewracam to jest masakra :( i jak chodzę to tez trochę daje o sobie znać, a po drugie boje się co mój gin tam zobaczy i czy to aby nic groźnego z tym spojeniem :( oszaleje chyba, a tu dopiero 11 dochodzi :(

A ja właśnie zabieram się za jakieś małe sprzątano później obiadek i odwiedziny u mamy:)

Ewel mam to samo chociaż teraz coś ciut czas przyśpieszył pod koniec miesiąca zaś będzie wolniej płyną chociaż ja teraz nie mogę narzekać bo co tydzień jakaś wizyta gdzieś i załatwienia...

natalkuś mnie tez strasznie bolalo, jak siedzialam, jak lezalam.
Zaczelam chodzic i jest lepiej. Ginekolog powiedzial ze jest wszystko normalne a bol zdarza sie. Nie panikuj, bedzie dobrze :)

ja wypiłam kawę i jak będzie trzeba wypiję drugą. trochę poleżałam. zmęczona jestem tym wszystkim. wiem że ludzie mają gorzej. ale ciężko mi samej z dzieckiem i w ciąży.

dddmala mój przez te 6 lat musi też zarobić określoną póle pieniędzy ale myślimy że będzie ok a jak nie to góra rok dłużej będzie musiał popracować. w pierwszym roku nie zaczął od stycznia tylko w połowie lutego i mniej zarabiał.

ja mam zamiar po porodzie zrobić sobie badanie na poziom D3. i oczywiście synkowi. a tak w ogóle to parę lat temu w naszym kraju ludzie nie cierpieli na niedobry d3. jednak teraz nam ciągle wmawiają że wychodząc na słońce musimy się smarować 50 filtrem ( czyli całkowity blok ) i dzięki temu nie wytwarzamy d3 pod skórą. ja kremu z filtrem używam tylko na plaży.

ja mam zamiar po porodzie zrobić sobie badanie na poziom D3. i oczywiście synkowi. a tak w ogóle to parę lat temu w naszym kraju ludzie nie cierpieli na niedobry d3. jednak teraz nam ciągle wmawiają że wychodząc na słońce musimy się smarować 50 filtrem ( czyli całkowity blok ) i dzięki temu nie wytwarzamy d3 pod skórą. ja kremu z filtrem używam tylko na plaży.
Ale zauwaz jakie bylo kiedys slonce, zanieczyszczenia a jakie teraz :/ Niestety nie jest z tym dobrze. Trzeba dbac o skore ale tez nie przesadzac :)

noooo to fakt. sami sobie to robimy. niestety wygodny za wygodny tryb życia trzeba zapłacić. tak to już jest. ja według niektórym jestem nienormalna bo odżywiam się zdrowo, nie jem tabletki jak mnie głowa boli, piję wodę z kranu a nie z butelki plastikowej, nie noszę poliestrowych ciuchów,. staram się to wszystko robić ponieważ bo myślę że będzie nas coraz więcej i dzięki temu się coś zmieni. może to utopia ale ja czuję się odpowiedzialna za naszą dom.

U mnie 66 dni i dalej w lesie ze wszystkim chyba musi mnie M w tylek kopnac zebym do roboty sie wziela bo o dziwo on juz sam zaczal sie przejmowac kiedy my to wszystko ogarniemy :)
Ale sie pazdziernikowki sypia hehe ciekawe ktora u nas bedzie pierwsza :)))
Natalkus zleci do 16 nawet sie nie obejzysz daj znac pozniej jak tam na pewno bedzie wszystko dobrze :)
Teraz to juz niestety chyba kazdej z nas bedzie coraz ciezej ale juz blizej niz dalej :)
Gosikk wspolczuje 3maj sie oby szybko przeszlo :)
Wspolczuje wam dziewczyny zycia na odleglosc i was podziwiam ja bylam w takim zwiazku 3 lata nie dalam rady ... dzieki bogu M ma swietnie platna robote tutaj i mam go na miejscu a jak jedzie gdzies na weekend to mnie szlag trafia ;)
Miniaa my mamy dopasowane dawki od tej reumatolog M 1000j ja 800j mlody teraz juz 400j na lato my sobie zmniejszamy o 200j i tak z wynikow 8,10,13 w ubieglym roku mamy wszyscy miedzy 25 a 30 :)
Mnie dzis czeka wizyta u nerologa wrrr 2h czekania przynajmniej......

reklama
Do góry