reklama
M
mama290
Gość
Tak z tel nie mam jak odszukać ale teraz był taki jakby konwent polskiego stowarzyszenia bodajże logopedów odnośnie nospy i już nie pamietam czy tez nie neurologów ze zaczyna sie pokolenie dzieci po nospowych problemy z napięciem mięśni z uchwyceniem piersi np trudności w nauce mówienia w niektórych krajach nospy np została wycofana a w Pl czasem ginekolodzy zapisują takie dawki jakby to cukierki były a przecież wcale taka dla organizmu nie jest ja nie biorę bo bym sie tak poluzowała ze na bank spojenie by mi sie rozeszło do końca witaminy biorę i magnezik ale i tak ta wchłanialiśmy to moze 30% dobrze jem wyniki mam w porządku ale od czego
To nie mam pewności jem jedzenie organik tak w 95% kupuje tylko certyfikowane ale czy to takie wszystko lepsze to z roku na rok zaczynam powątpiewać w rożne zeczy
To nie mam pewności jem jedzenie organik tak w 95% kupuje tylko certyfikowane ale czy to takie wszystko lepsze to z roku na rok zaczynam powątpiewać w rożne zeczy
dziewczyny a teraz czytałam sobie co powinna jeść kobieta w ciąży w III trymestrze i wyczytałam że dużo orzechów, migdałów i sezamu. jecie??? ja raz za kiedy jem migdały i sezamki. zamierzam zrobić teraz chałwę. ale jakoś nie mam wielkiej ochoty na orzechy.
ja warzywa eko i owoce kupuję w lidlu ( głównie owoce zimą takie jak banany) i są dobre. a mięso staram się kupować ze sprawdzonych źródeł a kurczaki w almie kupuję zagrodowe nie karmione paszą gmo
ja warzywa eko i owoce kupuję w lidlu ( głównie owoce zimą takie jak banany) i są dobre. a mięso staram się kupować ze sprawdzonych źródeł a kurczaki w almie kupuję zagrodowe nie karmione paszą gmo
Moja lekarka ciągle przypisuje mi nospe,ale biorę rzadko raz na tydzień dwa
Natomiast witaminy biorę uważam że nie zaszkodzi, a endokrynolog mowil żebym brała ze względu na jod
Natalka mój mąż jak byłam w pierwszej ciąży wrócił do pl, kilka miesięcy szukał pracy robił kursy i znalazł pracę ale średnio płatna w sumie mało ale starczyło nam bo później i ja znalazłam pracę. Jednak z czasem wydatki rosły,przedszkole itd a tu auto się popsuło,a tu trzeba by było zmienić mieszkanie na większe a oszczędności się pokonczyly i jak syn miał niecałe 3 lata wyjechał do pracy. Najpierw miało to być na rok by dorobić, zjeżdżal co 2/3 tyg ale później dostał pracę w austrii i był już w domu w czwartek lub piątek i to mi si podobało bo rozlaki nie odczuwalam mocno. Często miał też tydzień wolnego z nadgodzin itd. Natomiast teraz jak jestem w ciąży tak się złożyło że ciągle jeździ nie ma tych przystoi a teraz jeszcze ich straszą że nie będą puszczać na weekend. Nie chcemy narazie z tej pracy rezygnować, liczymy że będzie lepiej bo często bywało tak ze w zimę był prawie cały czas też w domu,chociaż zawsze jest na odwrót,że jak nam zależy by był w domu to musi jechać. Kombinuje też by iść na urlop wychowawczy, ponoć może nam uda się to zalatwic wtedy ale dokładnie jeszcze nie wiem na jakiej zasadzie i jak to dokładnie wygląda.
Ale jesteśmy świadomi że prędzej czy później i tak będzie musiał poczekać czegoś w pl,no ale chcemy się zabezpieczyć finansowo,żeby nie musiał ponownie wyjeżdżać jak przy synu.
Natomiast witaminy biorę uważam że nie zaszkodzi, a endokrynolog mowil żebym brała ze względu na jod
Natalka mój mąż jak byłam w pierwszej ciąży wrócił do pl, kilka miesięcy szukał pracy robił kursy i znalazł pracę ale średnio płatna w sumie mało ale starczyło nam bo później i ja znalazłam pracę. Jednak z czasem wydatki rosły,przedszkole itd a tu auto się popsuło,a tu trzeba by było zmienić mieszkanie na większe a oszczędności się pokonczyly i jak syn miał niecałe 3 lata wyjechał do pracy. Najpierw miało to być na rok by dorobić, zjeżdżal co 2/3 tyg ale później dostał pracę w austrii i był już w domu w czwartek lub piątek i to mi si podobało bo rozlaki nie odczuwalam mocno. Często miał też tydzień wolnego z nadgodzin itd. Natomiast teraz jak jestem w ciąży tak się złożyło że ciągle jeździ nie ma tych przystoi a teraz jeszcze ich straszą że nie będą puszczać na weekend. Nie chcemy narazie z tej pracy rezygnować, liczymy że będzie lepiej bo często bywało tak ze w zimę był prawie cały czas też w domu,chociaż zawsze jest na odwrót,że jak nam zależy by był w domu to musi jechać. Kombinuje też by iść na urlop wychowawczy, ponoć może nam uda się to zalatwic wtedy ale dokładnie jeszcze nie wiem na jakiej zasadzie i jak to dokładnie wygląda.
Ale jesteśmy świadomi że prędzej czy później i tak będzie musiał poczekać czegoś w pl,no ale chcemy się zabezpieczyć finansowo,żeby nie musiał ponownie wyjeżdżać jak przy synu.
finkemma
Fanka BB :)
Dziwne że ją żelazo mam w porządku .Nie jem nic zielonego prócz sałaty i ogorka. Nie lubie pietruszki nie przelkne w żadnej postaci. Mięsa czerwonego też nie jem nic a nic . tylko kura indyk i ryby . A wyniki mam super. Nie lykam też witamin bo lekarz mówi że i tak się nie wchłaniają na własną rękę kupywalam w pl ten zestaw ale też już nie biorę bo mi się skończyły . Lykam tylko magnez bo strasznie boje się skurczy ledek 2 tab dziennie . i Lekarstwo na kości dla maluszka by nie odziedziczył choroby . A brzuch ani razu mi nie twardnial. Ale ją już pisalam że ją przy porodzie nie czulam skurczy z brzucha i twardnienia położna mi mówiła o teraz twardy teraz nie patrząc tylko na ten brzuchol.
mój w Norwegii będzie pracował jeszcze 3 lata ze względu na emeryturę ( prawa emerytalne nabiera się tam po przepracowaniu 6 lat ) i też wraca. w tym czasie mam nadzieję uda nam się postawić Nasz wymarzony domek i odłożyć na czarną godzinę.
Tak mama syn nie chwytal tez piersi.logopedycznie na dzien dzisiejszy nie jest zle.ladnie mowi i ma bogaty zasob slow jak na ten wiek.
Jadam orzechy laskowe ,słonecznik i dynię.
Mama32 nie myslalas by powtórzyć tę glukozę?pomimo wyniku 154 ja jej nie mam.
I w końcu zamówiłam pampersy i szumisia uff.jeszcze kocyk i staniki z grubszych rzeczy.
Jadam orzechy laskowe ,słonecznik i dynię.
Mama32 nie myslalas by powtórzyć tę glukozę?pomimo wyniku 154 ja jej nie mam.
I w końcu zamówiłam pampersy i szumisia uff.jeszcze kocyk i staniki z grubszych rzeczy.
Agami na pewno bede musiala powtórzyc tą glukoze ale nie chce sama bo kilka razy nie zniose tego badania :-) zobaczymy co mi w poradni doradzą, tam mnie gin skierowal wiec musze isc mam skierowanie wiec musze wykorzystac jego ten wynik zaniepokoil ale to tez nie musi oznaczac ze to cukrzyca. A pewnie tez mi we czwartek zleci powtorzenie tej glukozy. Nie bede musiala placic wtedy.
Sylka87
Fanka BB :)
A ja wlasnie zagryzam migdaly musze jesc ich więcej teraz bo ponoc faktycznie dobre sa i tez na zgage. A wcześniej zwymiotowalam obiad cholera juz zapomniałam jak to bylo okropnie z tymi wymiotami. Ale meczy mnie od kilku dni takie podbijanie pokarmu i dzis juz nie wytrzymalam. Chlopaki mi chyba zoladek do gardla juz wepchneli :/ co do nospy tez gadalam z rehabilitantka dzieci i mimo ze naukowo nieudowodnione to sa pewni ze wiekszosc dzieci ponospowych ma problemy ze ssaniem itp. A mi wlasnie dwoch lekarzy powiedzialo ze będzie mnie bolec jeszcze bardziej i mam nie przerywac brania do konca ciazy 3x2 co moja dr zanegowala i tylko mg. A jak jednemu mowie ze brać nie bede bo to ma wplyw na dzieci to mówi ze to glupoty. Ok rozumiem branie jak ma to na prawde pomoc powstrzymac skurcze to sie wybiera mniejsze zlo ale brac tylko wrazie co... jakos mnie dlugo nic nie bolało a teraz juz dobrze poznaje bol wiezadel i umiem z nim żyć. A witaminy biore tylko podstawowe czyli jod mg zelazo kwas, d3 i omega. Krótki skład. Ponoc warto sie suplementowac d3 teraz przez caly czas, mamy duze niedobory a lekarze nie zlecaja badania bo jest drogie ale ponoc kazdy z nas ma niedobór. A d3 jest bardzo ważna. Jutro ide zrobic morfologie mam nadzieje ze mi bardziej hemoglobina nie spadla.
reklama
Sylka racja... Każdy lekarz co innego mówi, jak mi doktorka na twardnienie kazała brać magnez 3x2 i faktycznie pomoglo a na IP doktorka ze coo jaki magnez on mi nic nie da chyba że będę brała 50tabl dziennie... I kogo tu słuchać.. Ale że czuje po sobie ze to pamaha to biorę. Z nospa tez czytałam ze często po niej dzieci mają problem z napięciem miesniowym i jedni potwierdzają to inni mówi absolutna bzdura nospy proszę się nie bać a brać jak. Brzuch boli.
Z cofaniem tez się mecze... Odbija się wszystko a potem piecze okropne...
Wit d3 brałam przed ciążą i biorę cały czas szczególnie w okresie jesiennym l trzeba uzupełniać bo mało slonka juz...
Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Z cofaniem tez się mecze... Odbija się wszystko a potem piecze okropne...
Wit d3 brałam przed ciążą i biorę cały czas szczególnie w okresie jesiennym l trzeba uzupełniać bo mało slonka juz...
Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka