reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Co do ruchow... Hmmm czytałam ze dziecko może być leniwe... Najlepiej napić się czegoś zimnego zjeść coś słodkiego i położyć się na lewym boku, zacząć liczyć... Powinno być 10 ruchow w ciągu 2h. Ja miałam taki dzień ale właśnie gdy się napilam, zjadłam było już ok:)
Mnie bolał wczoraj żołądek, zebra.. Dziś brzuch tez się martwię. Nie wiem czy nie pojadę na IP jak nie przejdzie albo powiem w pt doktorce

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Finkemma na pewno, nawet czytałam ze na IP to wtedy kiedy kobieta w ciągu 12h nie czuje 10 ruchow... Są różne dni, tez dzidzia może się tak. Ułożyć ze te ruchy czuć mniej. Ale wiem jak to jest bo sama przed wczoraj się denerowowalam dopiero pod wieczór zaczęła fikac jak szalona:)

Ranyyy ale mialam dzis paskudna noc. Nie moglam spac z tego upalu :/. Finnkema faktycznie poloz sie moze po jedzonku i licz. Jak nie naliczysz tych 10 to dla spokoju idz na ktg. Ewel a ten żołądek to od zatrucia? Bo moj brzuch jest caly obolaly ale tak inaczej raczej jestem pewna ze chlopaki sie tak rozpychaja ze mam kichy poprzestawiane do tego wiezadla i chyba lepiej juz nie będzie.

Sylka nie.. Właśnie nic takiego nie jadłam bolal żołądek zebra było mi aż nie dobrze odbijalo się też myślę że chyba mała juz uciska na wszystko... Ale wiesz zawsze człowiek gdzieś tam się martwi... Wypiłam miete, wzięłam nospe i przeszło. Ale bolą dziś pachwiny to gdzieś kluje i tak ciągle... Może faktycznie dzidzia uciska, ruchy dobrze czuje wiec może w pt powiem doktorce o tym na wizycie.

Ewel 3 trymestr to juz chyba tylko gorzej i ciezej. Dzieci juz sa na prawdę duze i czuje to bardzo dotkliwie. Ja mialam dzis podjechac do dr bo chyba zaczyna mi sie infekcja ale nie mam siły po tej nocy. Jutro podjade.

Wiesz co pamiętam. Jak byłam na IP z bólem brzucha... I doktorka pow Pani Ewelino lepiej to już nie będzie... I te słowa sobie przypominam i myślę że faktycznie nie będzie chyba.
Ciężko się w nocy przekreca nawet już, siostra mi opowiadala ze po porodzie najpierw czuje się radość na maleństwo a potem taka lekkość he
Sylka a nie masz nic na infekcje w domu jakieś pozostałości czy coś? Bo ja mam nystatyne jeszcze w razie czego:)

Dziewczyny niestety III trymestr jest trudny a panie z dużymi brzuszkami i uśmiechem na twarzy to chyba tylko w reklamach. Obyśmy tylko urodziły max w 40 tc, bo rodzenie po terminie to koszmar (ja rodziłam córkę 12 dni po terminie) :eek:
Dziewczyny mam wynik 4 posiewu, jałowy i wszystko idealnie, nareszcie, niby mała rzecz a tak cieszy :-D

reklama
U mnie ruchy jakby zmieniły charakter to już nie takie kopy a przeciągania sie takie nasłuchwiania leży poprzecznie i mnie tłucze po boczkach a ja mam tam laskotki nie muszę mowić ze co chwila albo krzyczę albo sie śmieje nic mnie nie ciągnie tylko brzuch boli na wysokości pępka flaczki sie upychają co jazdy na IP ja bym pojechała zrobić ktg ja mam wygodniej bo ja dzwonię bezpośrednio na oddział i tam mi robią od ręki trzeba poczekać tylko lepiej sprawdzić czy sie jakieś skurcze nie piszą dla spokojności warto sprawdzić

Do góry