reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Mój miał 54 cm i po 2 tyg nosił 62.po miesiącu 68.szybko rósł.Ja przygotowałam się do rozm 80.
Tak na BB w miarę jest spokojnie :).jak któraś się nakreci to druga uspokoi :).
Po porodzie syna tez uczucia macierzyńskie przyszły po tygodniu.dawalam sobie mimo to radę bo podeszłam do niego technicznie.umiałam przecież pielęgnować noworodka.
A ja właśnie jestem w drodze do Szczecina na 3 badania prenatalne.

reklama
Kasia mi w ostateczności pomaga ranigast wszystkie inne specyfiki to tylko na jakiś czas i zauważyłam ze jak zjem czekolady za dużo to mnie tak meczy ze staram sie unikać mi nie pomagają żadne mleka czy inne mleczne zeczy pomysł z soda Tez jest dobry ale ja sie złe czuje po niej jutro dzieci zaczynaja szkole yupiiii

Rany dziewczyny kolejna blizniacza mama z października jest wprawdzie jeszcze nie rozpakowana ale na patologi ze skurczami i skrocona szyjka. Trzymam kciuki zeby jej maluchy jeszcze troche posiedzialy. Rany strach mnie oblecial ze jeszcze tylko wrzesien u mnie moze byc spokojny...

Sylka nie stresuj się. Ty z tego co pisałaś to wzorcowo tą ciążę
, nosisz- szyjkę masz długą, żadnych skurczy, wszystko elegancko. Dziewczyny z października są dalej w ciąży niż my ( i to o miesiąc niektóre) więc pomału będą już rodzić, a bliźnięta po 30- 32 tygodniu już zwykle dobrze się mają więc Twoje też z każdym dniem będą coraz silniejsze.

Teoretycznie wszystko wiem praktycznie łapie mnie czasem strach ze to juz tak blisko. Teraz wizyta 16go 30tc jak dalej będzie tak jak do tej pory to odetchne. Ale jutro chyba podejde do mojej dr bo cos mnie cholera zaczyna swedziec :/ nie odpuszczaja mi te grzybki w ciąży a nawet na basen nie chodzę

Odstawiłam dziś córkę pierwszy raz do przedszkola. Poszła dzielnie. Półtora roku chodziła do żłobka niby, ale to i tak wielkie przeżycie- bardziej nawet dla mnie niż dla niej :)
I teraz się zastanawiam jak jej jest i co robi,

Kiedyś te nasze co nosimy teraz w brzuchach też pójdą do przedszkoli- jak czas szybko płynie

Ja syna odstawilam do przedszkola wczeaniej nigdzie nie chodzil odbiore go ok 13 a teraz leze i czekam na 12.30 zeby wyjsc po niego bo na niczym skupic sie nie koge

Ja syna odstawilam do przedszkola wczeaniej nigdzie nie chodzil odbiore go ok 13 a teraz leze i czekam na 12.30 zeby wyjsc po niego bo na niczym skupic sie nie koge

A ja powiedziałam córce, że przyjdę po spaniu czyli o 14 i teraz żałuje. Mogłam jej powiedzieć, że przyjdę po obiedzie, a nie tak od razu do końca ją zostawiać.
Teraz muszę zrobić tak jak powiedziałam, mam nadzieje, że wszyscy inni rodzice nie poodbierają dzieci wcześniej.

Claudia
boisz się chorowania? Moja w żłobku praktycznie nie chorowała i wierze, że teraz też nie będzie, ale jednak mam pewne obawy, że świeży przedszkolak przynoszący z przedszkola wszelkie dziadostwa i noworodek w domu to będzie ciężkie połączenie.

reklama
Do góry