reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Rany dziewczyny kolejna blizniacza mama z października jest wprawdzie jeszcze nie rozpakowana ale na patologi ze skurczami i skrocona szyjka. Trzymam kciuki zeby jej maluchy jeszcze troche posiedzialy. Rany strach mnie oblecial ze jeszcze tylko wrzesien u mnie moze byc spokojny...

Dziewczyny kiedy te upały się skończą ja już mam serdecznie dość w mieszkaniu nie da się wytrzymać jeszcze jak na złość M miał mieć wolne dziś mieliśmy nad wodę jechać ale ktoś poszedł na l4 i musiał iść do pracy... Ja jeszcze nic nie prałam wypiorę w połowie pazdziernika...:)

Podczytywałam je właśnie Sylka ale nie martw każda ciąża inna więc oby ci się nie przytrafił wcześniejszy poród:)

Sylka,nie stresuj sie, szkoda zdrowia. Kazda ciaza jest inna to fakt.
Moja kolezanka w 20tc(ciaza blizniacza) juz byla przygotowana do porodu bo syn chcial wyjsc, a corka jeszcze sobie buszowala po brzuchu :)
Musiala lezec w domu a teraz jest miesiac w szpitalu ale ona miala od poczatku problemy z ciaza.
Nie ma co patrzec na innych i sie stresowac :)

Nie wiem kiedy te upaly sie skoncza ale obudzilam sie cala mokra :/

kasia az mi sie lezka w oku zakrecila, tego nie da sie wyobrazic :zawstydzona/y:

zas w nocy mnie dopadly takie skurcze bolesne i dretwienie rak :zawstydzona/y: porazka, kawy prawie nie pije kilka zairenek rozpuszczalnej reszta inki, 2 tabletki magnezu , witaminy a dalej rece jak nie moje. ogolnie czy piszac na komorce czy llaptopie po chwile rece zdretwiale ...

a tak to innych dolegliwosci nie mam, na szczescie zgagi brak, nie boli mnie jako tako nic poza rekami i kregoslupem jak sie nadwyreze i wiadomo gorsze samopoczucie, ale nie jest tragicznie:-)

Ja piore do rozmiaru 72 ale prasuje tylko 54 -62

Moja starsza córa jest taka drobna, że 74 nosiła dopiero od 10 miesiąca do ponad roku.

Ja mam w planach prać 56 - 62. Znając życie dziecko ubierze 68 jak będzie miało pół roku więc w moim przypadku nie ma co się spieszyć- ja mam małe dzieci raczej.
Zresztą mimo, że mam dużo ubrań i dla siebie i dla dziecka to i tak jak jest noworodek często się pierze więc nie chce prać na zapas bo znając siebie i tak potem bym prała po raz drugi.

A planuje prać za miesiąc.

Moja starsza córa jest taka drobna, że 74 nosiła dopiero od 10 miesiąca do ponad roku.

Ja mam w planach prać 56 - 62. Znając życie dziecko ubierze 68 jak będzie miało pół roku więc w moim przypadku nie ma co się spieszyć- ja mam małe dzieci raczej.
Zresztą mimo, że mam dużo ubrań i dla siebie i dla dziecka to i tak jak jest noworodek często się pierze więc nie chce prać na zapas bo znając siebie i tak potem bym prała po raz drugi.

A planuje prać za miesiąc.

A co do depresji poporodowej to mój lekarz poleca brać kwasy omega- niby zmniejsza ryzyko, ale to i tak każda z nas łyka.
Ja nie miałam nic a nic, ale musi to być okropne. Polecam poinformować partnera (jeszcze przed porodem) co to jest, jakie są objawy i jakie uczucia z tym związane bo często mężczyźni nie mają o tym pojęcia i potem nie zauważają, że jest coś nie tak, a kobieta w depresji też nie zawsze sama powie i będzie szukać pomocy.
Lepiej niech od razu będzie przygotowany, że tak się zdarza i musi być wyczulony na pewne sygnały.

Ja na twardnienie biore nospe i za jakies 15-30 min przechodzi. Mialam miesiac temu tak ze przez 2 dni twardy byl i nospa nie pomagala wiec lekarz dal mi luteine i od razu przeszlo. Teraz zapobiegawczo biore magnez z potasem i jest ok.

Jestem wlasnie po wizycie i nie bede musiala nic zalatwiac z cc lekarz tydzien przed planowantm cięciem umowi mnie i wypisze skierowanie

a to jak załatwiłaś to że wypisze ci skirowanie??

reklama
Do góry