reklama
kasz a to tylko wystawi ci skierowanie na cc i to wystarczy by zobili cesarke ?
ja boje sie porodu . boje sie komplikacji ,dla mnie najgorszy scenariusz to meczenie sie z bolami kilka godzin a potem i tak cc. mam dwie kolezanki ktore byly juz naciete nawet a potm ostatecznie robili cc dla mnie to masakra ....
mam jednak nadzieje, ze bedzie ok i porod przebiegnie pomyslnie ...
jak dobrze miec meza w domu szkoda ze tylko do jutra. Pomyl dzisiaj okna, potem poszedl z synem na basen, a ja zaczelam prac ubranka,kocyki itd :-)
narazie pralam te najmniejsze do 3 miesiaca.
Powiedzcie mi dziewczyny te wieksze ubranka 3-6 miesiecy juz tez pierzecie i prasujecie? zastanawiam sie czy narazie nie poprac tylko i dac tylko do worka prozniowego a prasowac dopiero jak je bede potrzebowac....
ja boje sie porodu . boje sie komplikacji ,dla mnie najgorszy scenariusz to meczenie sie z bolami kilka godzin a potem i tak cc. mam dwie kolezanki ktore byly juz naciete nawet a potm ostatecznie robili cc dla mnie to masakra ....
mam jednak nadzieje, ze bedzie ok i porod przebiegnie pomyslnie ...
jak dobrze miec meza w domu szkoda ze tylko do jutra. Pomyl dzisiaj okna, potem poszedl z synem na basen, a ja zaczelam prac ubranka,kocyki itd :-)
narazie pralam te najmniejsze do 3 miesiaca.
Powiedzcie mi dziewczyny te wieksze ubranka 3-6 miesiecy juz tez pierzecie i prasujecie? zastanawiam sie czy narazie nie poprac tylko i dac tylko do worka prozniowego a prasowac dopiero jak je bede potrzebowac....
kiniasw86
Fanka BB :)
Ja sie troche przespalam i maly zaczolal sie ruszac wiec czuje sie lepiej. .. dzis wogole przelezalam w lozku caly dzien bo brak mi energii a jutro do pracy pierwszy dzien po mc wolnego :-( chce mi sie i nie chce mi sie pracowac wiec zobaczymy. .. ja mam zamiar zaczac wszystko prac pod koniec pazdziernika jak M wroci z PL i poprzywozi mi jeszcze kilka rzeczy. ..
Sylka87
Fanka BB :)
Cc i karmienie butelką to czasem burzliwy temat bo tak jak mama290 wspomniala w necie jest pelno jadu i dziewczyny wrecz siebie obrażają. Dla mnie kazdy ma swoj rozum i kazda matka jest rowna. Ani jedno ani drugie to zadna patologia. Dobrze jest posłuchać innych opini ale wiadomo kazdy wie najlepiej co dla niego najlepsze ja dzieki wam wiem dlaczego ostatnio często słysze o cc planowym w 40tc. Dziwilo mnie ze tak dlugo czekaja teraz to rozumiem co do prania ja piore tylko 0-3 reszte zoatawiam na po porodzie. Trochę czasu minie zanim beda nosic wieksze i pewnie pralabym jeszcze raz. Teraz spadam na szkole rodzenia. Ale chyba daruje sobie tą czesc z cwiczeniami bo dzis mi porządnie wszystko dokucza...
M
mama290
Gość
Ddmala ja te większe 3-6 poparłam i trzymam w worku ale poprasuję je jak kupie komodę tzn jak sie wybiorę do ikei chyba minutę po otwarciu bo tłumy mnie przerażają albo pojadę przed zamknięciem dzisiaj wybrałam sie na zakupy żeby kupić córce buty do szkoły niedość ze wlazlam na pierwsze piętro sapie jak lokomotywa to wszystkie miejsca siedzące zajęte o każdy sie gapi na mnie ale nikt dupy nie ruszył podeszłam do faceta pierwszego z brzegu i go ładnie wyprosiłam hamstwo popristu a powietrze ciężkie zaduch i deszcz ledwo
zipie jeszcze zabulisz 40 £ za buty dobrze ze w nich z pół roku pochodzi bo ten Clarks puści mnie z torbami co karmienia piersią moze jakby była większa świadomość tego ze to mleko to tak naprawdę cud natury bo nie da sie składu odtworzyć mniej by było matek co myślą o wyglądzie biustu i jeszcze wcześniaki dużo lepiej sie je leczy i szybciej dochodzą do siebie jak są na naturalnym pokarmie niż na mm
zipie jeszcze zabulisz 40 £ za buty dobrze ze w nich z pół roku pochodzi bo ten Clarks puści mnie z torbami co karmienia piersią moze jakby była większa świadomość tego ze to mleko to tak naprawdę cud natury bo nie da sie składu odtworzyć mniej by było matek co myślą o wyglądzie biustu i jeszcze wcześniaki dużo lepiej sie je leczy i szybciej dochodzą do siebie jak są na naturalnym pokarmie niż na mm
Ostatnio edytowane przez moderatora:
ach moje dziecko jest idealnie w terminie czyli 30 tydzień :-)
nie mogę pojąć jak można tak egoistycznie podchodzić do macierzyństwa. w końcu macierzyństwo to totalna odwrotność egoizmu. zawsze myślałam że kiedy kobieta się decyduje na dziecko to siebie w tym momencie odstawia na bok i robi wszystko dla dziecka. jest mnóstwo kobiet które wydały dużo pieniędzy na in vitro i czekały na swoje idealne dziecko a tu proszę pojawiło się jakieś pomarszczone zawiniątko które ciągle płacze i czegoś ciągle chce.... straszne to i przykre....
nie mogę pojąć jak można tak egoistycznie podchodzić do macierzyństwa. w końcu macierzyństwo to totalna odwrotność egoizmu. zawsze myślałam że kiedy kobieta się decyduje na dziecko to siebie w tym momencie odstawia na bok i robi wszystko dla dziecka. jest mnóstwo kobiet które wydały dużo pieniędzy na in vitro i czekały na swoje idealne dziecko a tu proszę pojawiło się jakieś pomarszczone zawiniątko które ciągle płacze i czegoś ciągle chce.... straszne to i przykre....
reklama
różnie bywa.i przy takim wyczekiwanym po poronieniach potrafi przyjsc depresja...U mnie w pracy kolegi żona miała po pierwszym porodzie.Nie znam szczegółów, wiem że sie leczyła.Zdecydowali sie na drugie i było jeszcze gorzej.Dziewczyna się powiesiła.Ale myśle ze to sa skrajne przypadki i poprostu byla to choroba ktora uaktywnila sie po porodzie.