reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

W pierwszej ciąży ok. 2 w nocy budziłam się do toalety. I potem rzeczywiście synek budził się w nocy raz i to właśnie o godz.2. Ale to chyba zbieg okoliczności... :-) Teraz póki co w ogóle się do WC nie budzę.

reklama
POWIEM WAM ZE CIEZKO ZORGANIZOWAC TE LICZENIE RUCHOW , jakos nie potrafie sie skupic by je liczyc, po chwili zapominam ze to mam robic, ale mala rusza sie ... lekarka dala mi karte ruchow i musze jej ja oddac. od jutra sprobuje na nowo...

Ja mam caly czas w reku dlugopis jak leze czy siedze i zapisuje odrazu ,kreseczke robie. Bo jak liczylam w myslach to zapominalam ile ich bylo i sie gubilam . Takie to tez dziwne ze nie moglam sie skupic i skoncentrowac na tym.

Od 28 tyg liczenie ruchów polega na tym ze. Liczy się je 3 razy dziennie powinno być 10 w ciągu h:) i to wystarczy ale nie ma zaleceń leczenia każdy w zasadzie tylko przy cukrzycy czy nadciśnieniu

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

To nawet nie wiedziałam:) Ja i tak dziś jestem cały dzień uziemiona do łóżka bo niestety i moja noga dała o sobie oznaki miałam kiedyś zwichnięty staw skokowy czy jakoś tak i teraz przez nadmierną masę ciała nie jestem w stanie długo chodzić a noga puchnie:( Ale dzięki temu bąbel dotrzymuje mi towarzystwa bo wierci się cały czas:)

mojego do ruchow pobudza kwasne picie albo cos konkretnego jak zjem - najlepiej kiełbasa albo kotlet, maz sie smieje ze nam miesozerca rośnie. po słodkim nie widze zadnych nadmiernych ruchów :)

nie bardzo wiem do jakich chorób trzeba liczyć ruchy i dla czego. ale jeśli ma nastąpić tragedia to zanim dojedziesz do lekarza i tak będzie za późno. smutne ale prawdziwe.

Minima gdy dziecko jest mało ruchliwe np przy nadciśnieniu może być zagrożenie życia dla niego takie ze np ma słabe przepływy między lozyskien a pepowina i wtedy jadąc do szpitala i sygnalizujac ze jest ich mało lekarz może podjąć decyzję o cc np i naprawdę często ratuje się takie noworodki. Dziewczyny z cukrzyca lub nadciśnieniem zawsze dostają zalecenie liczenia ruchów od 28 tyg 3 razy dziennie.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ewel ty ranny ptaszku :) ja obserwuje ruchy bo po 28 tyg taki tu jest Zalecenie nie powiem ze lekko świruje i jak coś mnie niepokoi to mam zawsze opcje ktg jak Olo miał złe przepływy to jego ruchy były dość chaotyczne i takie raptowne a Max z którym było wszystko ok ruszał sie mniej cukrzycy nie miałam i nadciśnienia tez nie ja nie zapisuje odchudzam w apce ale czasem poprostu zapomnę tzn wiem ze było te 10 zostało mi 8 tyg jeju jak mało Czasu zmusiłem już moja siostrę żeby była zemna przy cc psychicznie ja maglowalam mam nadzieje ze nie zemdleje w trakcie :) moze jej sie zachce dzidka :) czas najwyższy ma już 30 lat a ja mam teorie ze boezdzietne kobiety wariują na starość :)

Do góry