reklama
POWIEM WAM ZE CIEZKO ZORGANIZOWAC TE LICZENIE RUCHOW , jakos nie potrafie sie skupic by je liczyc, po chwili zapominam ze to mam robic, ale mala rusza sie ... lekarka dala mi karte ruchow i musze jej ja oddac. od jutra sprobuje na nowo...
Katarzyna92
Fanka BB :)
Sorka że zapytam Dddmala a do czego jej ta twoja kartka ma służyć???
Bo pierwszy raz słyszę żeby lekarz kazał sobie zapisywać ruchy dziecka
Bo pierwszy raz słyszę żeby lekarz kazał sobie zapisywać ruchy dziecka
finkemma
Ja mam caly czas w reku dlugopis jak leze czy siedze i zapisuje odrazu ,kreseczke robie. Bo jak liczylam w myslach to zapominalam ile ich bylo i sie gubilam . Takie to tez dziwne ze nie moglam sie skupic i skoncentrowac na tym.
Od 28 tyg liczenie ruchów polega na tym ze. Liczy się je 3 razy dziennie powinno być 10 w ciągu h i to wystarczy ale nie ma zaleceń leczenia każdy w zasadzie tylko przy cukrzycy czy nadciśnieniu
Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Katarzyna92
To nawet nie wiedziałam Ja i tak dziś jestem cały dzień uziemiona do łóżka bo niestety i moja noga dała o sobie oznaki miałam kiedyś zwichnięty staw skokowy czy jakoś tak i teraz przez nadmierną masę ciała nie jestem w stanie długo chodzić a noga puchnie Ale dzięki temu bąbel dotrzymuje mi towarzystwa bo wierci się cały czas
Minima gdy dziecko jest mało ruchliwe np przy nadciśnieniu może być zagrożenie życia dla niego takie ze np ma słabe przepływy między lozyskien a pepowina i wtedy jadąc do szpitala i sygnalizujac ze jest ich mało lekarz może podjąć decyzję o cc np i naprawdę często ratuje się takie noworodki. Dziewczyny z cukrzyca lub nadciśnieniem zawsze dostają zalecenie liczenia ruchów od 28 tyg 3 razy dziennie.
reklama
M
mama290
Gość
Ewel ty ranny ptaszku ja obserwuje ruchy bo po 28 tyg taki tu jest Zalecenie nie powiem ze lekko świruje i jak coś mnie niepokoi to mam zawsze opcje ktg jak Olo miał złe przepływy to jego ruchy były dość chaotyczne i takie raptowne a Max z którym było wszystko ok ruszał sie mniej cukrzycy nie miałam i nadciśnienia tez nie ja nie zapisuje odchudzam w apce ale czasem poprostu zapomnę tzn wiem ze było te 10 zostało mi 8 tyg jeju jak mało Czasu zmusiłem już moja siostrę żeby była zemna przy cc psychicznie ja maglowalam mam nadzieje ze nie zemdleje w trakcie moze jej sie zachce dzidka czas najwyższy ma już 30 lat a ja mam teorie ze boezdzietne kobiety wariują na starość