Ja na drugie nie potrafilam się długo zdecydować, o 3 nawet nie myślę ale jak się trafi to będzie równie mocno kochane, a coraz wiecej kobiet widze z 3 dzieckiem i też pierwsze myślę; czy wpadka, pewnie to bardzo niesprawiedliwe dla nich, ale takie myśli mam bo w Polsce w dzisiejszych czasach nie jest łatwo z 1 a co dopiero z 3 niestety
reklama
kiniasw86
Fanka BB :)
Kasia zmiana szkoly dla takiego dziecka to jest duzy szok szczegolnie jak nie mowi i rozumie po angielsku. My zastanawiamy sie nad powrotem do pl ale tez nie chcemy corce niszczyc zycia ona idzie do 2 klasy. A jak z ang jego bylej? Czy bedzie w stanie zapewnic mu dobra opieke medyczna szczegolnie jest on ma adhd?
Jak mialam z 25 lat tez chcialam 3 dzieci, teraz pierwsze mi sie urodzi dopiero w 31. Drugie tez chcemy, ale to moze za 2-3 lata pomyslimy. No a na 3 dziecko juz bedziemy za stare, chyba ze trafia nam sie blizniaki (ale watpie bo nie ma w rodzinie).
Sylka, widzialam dzis takich slodkich blizniakow na spacerze (tyle ze parka byla), pomyslalam o Tobie od razu. Tak fajnie razem lezali, usmiechali sie, sliczne. I ciekawy wozek-spacerowka matka miala, tylko taki szeroki (Fyn Duo jak przeczytalam na raczce).
Sylka, widzialam dzis takich slodkich blizniakow na spacerze (tyle ze parka byla), pomyslalam o Tobie od razu. Tak fajnie razem lezali, usmiechali sie, sliczne. I ciekawy wozek-spacerowka matka miala, tylko taki szeroki (Fyn Duo jak przeczytalam na raczce).
Katarzyna92
Ona coś umie ale bardziej jej maż jest ogarnięty w angielskim mojego M ta wizja przeraża ale niestety nasze prawo jest tak głupie że on nie może nic...
Ja nie planuje więcej dzieci dopóki nasza sytuacja finansowa się nie poprawi zresztą dla mnie to ciężki temat chociaż M już coś zaczyna mówić że chciałby mieć jeszcze córeczkę
Dziewczyny widziałyście jedna październikowa mama już się rozpakowała
Ja nie planuje więcej dzieci dopóki nasza sytuacja finansowa się nie poprawi zresztą dla mnie to ciężki temat chociaż M już coś zaczyna mówić że chciałby mieć jeszcze córeczkę
Dziewczyny widziałyście jedna październikowa mama już się rozpakowała
finkemma
Oo o to szybko wczesniaczek ,wszystko dobrze u mamy i maluszka???? A co do nauki dziecka jezyka to my z nasza corka mielismy duzy problem. Wszyscy mowia dziecko szybko zlapie, jak przyjechalismy do de mala rok w przedszkolu i kompletnie nic nie umiala mowic i nic sie nie nauczyla podstawy ja chve pic siusiu itd. Dopiero w szkole pierwsza klasa a druga juz super. Nie jest tak latwo dziecia sie pr ystosowac jak nam sie wydaje. Zaklimatyzowac. Moja corka bardzo tesknila za polska za jej przedszkolem bilam sie z myslami czy dobrze zrobilismy wyjerzdzajac czy jej krzywdy tym nie zrobilismy. I uwazam ze zrobilismy. Jest w 3 klasie jest bardzo madra interesuje sie geografia, biologia i archeologia bajek praktycznie nie oglada tylko te dokumenty wszechswiat itd ale tu w de nie moze sie wykazac wiedza bo nie zna na tyle dobrze jezyka. Zawsze jest gdzies z tylu a w pl podejrzewam ze z jej wiedza byla by prymuska . Tutaj sredniak. Dlatego miedzy innymi wrocimy do pl tak zeby do gimnazjum poszla juz w naszym kraju. Boje sie ze zostajac tutaj zmarnuje sie . Tagze jesli juz teraz widac ze dziecku ciezko jezyk idzis a do tego adhd to nie bedzie mu latwo na obczyznie.
reklama
finkemma
Dobre pytanie napewno bedzie jej ciezko duzo do nadrobienia. Jednak sa 3 klasy gimnazjum i szansa na dobra srednia. Tylko w tym czasie bylo by najrosadniej wrocic. Po gimnazjum ukonczonym tu w de juz nie ma szans by dostac sie do sredniej w pl . Musi przerobic materiam po Polsku.
Po sredniej w de? Jesli wogole by sie dostala wracac na studia do pl? To juz wogole mija sie z celem.
Po sredniej w de? Jesli wogole by sie dostala wracac na studia do pl? To juz wogole mija sie z celem.