reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Kleopcia intensywnosc zapachu podobno do loveli:))
Aleali ja też myślę że prasowanie jest lepsze niż to pranie w takiej temp :)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

nie chodzi mi o zabijanie bakterii w 60st ale dopranie ciuchów.Tez prasuje ale robię to raczej z myślą o zmiękczeniu bo nie dodaje płynu do zmiękczania. Jak już dziecko będzie na świecie to ciężko jest coś doprać w tych 40 st. bez zapierek. Tak jak pisałam dziecko zaleca się kąpać w 37 st. 3 st więcej i masz te 40 st. To praktycznie ciepława woda. Z doświadczenia widzę że koszulek męża z potu nie dopiera tak jak należy. Drugą sprawą jest poziom owych 40 st. w każdej pralce. Ja mam ciuchy ze strychu + nowe i na krótkie pranie w 60 st. dla spokojności je wrzucę.Oczywiście prasuje w domu.To tylko takie moje spostrzeżenia żeby nie było :)

Hej dziewczyny:)
Dopiero się zarejestrowałam, więc wybaczcie, ale nie będę się wdrażać w ostatnie 1159 stron;)
Mam termin na 20 listopada a w brzuszku małego Michasia:)
24 tc :) i pierwsze dziecko.
Boję się okropnie porodu, nie mam pojęcia co i jak, więc powolutku wdrażam się w tą tematykę.
I podpowiedźcie jak zrobić ten dopisek pod postem - który tydzień etc. albo skąd wziąć odnośniki! :)

Narazie nie piore ciuchow uplamionychwiec nie wiem... W domu też nie mam problemów z męża rzeczami czy swoimi bo jeśli jest plama używam mydełka dr Beckham przed wrzuceniem, nacieram plamke i zawsze się dopiera. Zobaczymy jak będzie z dzieckiem gdy zacznie jeść. Czy mydełko zadziala

Tak wtrącając się do tematu - właśnie powoli zbieram się do prania ciuszków i się zastanawiam czy od razu użyć płynu/proszku dla maluszków? Mam stare ubranka od mojej mamy, które mają plamy od leżenia nie wiadomo ile w kartonach i obawiam się czy się doprą.
60 st - boję się, że się zniszczą ubranka. Myslałam o dodaniu Vanischa, ale chyba nie powinno się tego dawać do ciuszków dziecięcych?
No i nie znoszę prasowania ;P Ale coś czuję, że muszę to polubić :(

Powiedzcie mi jedną ważną rzecz - pijecie kawę w ciąży? (kofeinową)

Ja bym. Te z plamami najpierw wyprala w zwykłym proszku, potem w dziecięcym. Ja pije kawkę jedna dziennie :))

OK może faktycznie tak spróbuję. A macie do polecenia jakiś proszek/płyn dziecięcy? Koleżanka mi wspominała o Lubelli (może inaczek brzmi) z Biedronki - płyn do prania.

Ja kocham kawę, też piję jedną dziennie, ale obawiam się czy nie szkodzę maluchowi. W trzecim trymestrze też będziesz pić? :p

reklama
W tedy mama to w Skurczu nacinali a znieczulenie tylko do szycia. Ja swój poród pamiętam bardzo dokładnie jakby to dzisiaj było.. Ciekawe czy się coś od tego czasu pozmieniało

Do góry