reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

na opakowaniu herbatki pisze, że nie zaleca się picia w ciąży ze względu na brak danych/badań więc zajrzałam do wujka google i znalazłam dwa artykuły, że pokrzywa może powodować skurcze macicy i mieć przez to dałanie poronne, większość jest jednak zdania, że to mocna przesada i trzeba by spożyć bardzo dużo pokrzywy, żeby uzyskać efekt skurczy macicy, ale byłam ciekawa czy coś wiecie na ten temat ...

reklama
Można pić do jednej dziennie skurcze to wtedy gdyby ktoś chyba wszystkie na raz wypil:) mam koleżankę która pije i nic nie jest. Na większości piszą ze w ciąży nie stosować bo nie przeprowadzili badań... Bez przesady to ziola:)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Na melisie pisze, na rumianku, na wszystkim co nie było badane na ciężarnych. Tym się zupełnie nie przejmuję.
Na apapie też pisze, że nie wolno w ciąży bez konsultacji z lekarzem.
To taki doopochron.

Ja piję os tygodnia jedną dziennie.

hej dziewczyny
mnie ta glukoza męczy, bo w poprzedniej ciąży zwymiotowałam, aj, nie chcę tego pamiętać. Już po wypiciu czułam się ok, najgorsze było dla mnie to przełknąć :-( po dwóch godzinach wychodząc z przychodni kupiłam sobie i zjadłam drożdżówkę :-)
dziewczyny mnie męczy mega zgaga, wczoraj a akcie desperacji wzięłam manti, mimo że na ulotce jest żeby kobiety w ciąży nie łykały ... mam nadzieje, że malutkiej nie zaszkodziło, a ja się o niebo lepiej poczułam.
znów boli mnie brzuch w okolicach pępka, ciężko mi się schylać ... też tak macie?

reklama
Gosikkk ja jak nie muszę to się nie schylam teraz M w domu więc go wykorzystuje:p:D Bo też mi ciężko jak mam po coś się schylić to od razu padam na kolana:D
A co do zgagi łączę się z Tobą w bólu mnie meczy dziś od samego rana i już mam dość...

Do góry