reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Wiele skutków cesarek wychodzi po wielu latach.
Dla dziecka cesarka jest rzeczywiście znacznie mniej niebezpieczna niż dla matki. Ja też znam przypadek śmierci, ale znam też wiele przypadków ciężkich powikłań.
No i na pewno nie chciałabym cesarki w przypadku pierwszego dziecka bo wtedy druga ciąża jest bardziej zagrożona niż po naturalnym porodzie.
Ale jak ktoś jest świadom tych zagrożeń i podejmuje decyzję o cesarce to widocznie tak dla niego będzie lepiej.

Inna kwestia taka, że ja panicznie boję się porodu i to wcale nie bólu ale właśnie komplikacji zagrażających dziecku. Uważam, że poród naturalny niósłby znacznie mniej zagrożeń gdyby lekarze nie zwlekali z cesarkami gdy dzieje się coś złego...
I zastanawiam się czy obecność mojego lekarza p[rzy porodzie przyśpieszy ewentualne cc gdy będzie konieczne...

Anushka ja tak miałam. Córka mnie poszarpała totalnie bo miała rączkę przy głowie i była owinięta pępowiną. Dwa dni miałam problem z poruszaniem się i siadaniem, ale i tak nie żałowałam sn. To tylko dwa dni a po tygodniu byłam jak nówka.

Ostatnia edycja:
reklama
takie pytanie mam, może coś wymyślicie dobrego :-) prawie 5 lat temu rodziłam córkę, cała ciąża ok, bez problemów, poród tydzień po terminie był wywoływany, nagle tętno spadło i była potrzebna cesarka. córka urodziła się z zamartwicą i dostała aby 2 pkty. teraz zapowiada się druga córeczka, jestem w 25 tygodniu ale już się boję aby nie było powtórki i chciałabym od razu iść na cc. macie jakieś pomysły w jaki sposób mogę sobie to "załatwić" czy mając taką historię jaką miałam lekarka zgodzi się na cc? z tego co wiem to nie jest on zbytnio za nimi :(

A ja zawsze myślałam, że jak pierwsza była cesarka to przy drugim porodzie już kobieta decyduje czy chce cc czy sn

Malina przyspiesza poród? A pokrzywa Malaja jakie efekty?
Ja pije miete czasami, roibosa jest bardzo zdrowy ma dużo żelaza i innych witamin.

Ewel pokrzywa jest też rewelacyjna na anemię

Co do porodu sn czy cc ja decyzję pozostawiam mojemu lekarzowi, on będzie bardziej kompetentny niż ja

Pokrzywa ponoć dobra na anemie bo nawet babeczka w aptece mi powiedziała że żelazo najlepiej popijać pokrzywą ale ja jeszcze na to się nie skusiłam:)

Malina zmiękcza szyjkę i macica jest lepiej ukrwiona nie wiem czy dobrze to napisałam :) wiesiołek ma podobne działanie plus wzmaga skurcze i Wogole je wywołuje przed samym juz terminem mozna aplikować wew tzn poprosić swego lubego co do problemów przy cc to sie dowiecie ich jak będziecie podpisywać domkunety zarówno SN czy cc niosą ryzyko rożnych powikłań co do odzyskania kondycji po to tez rożnie bywa po pierwszym cc czułam sie jakby mnie pociąg rozjechał a juz po ostatnim wstałam i po dwóch dniach śmiałam jak nowa regoly nie ma po SN boli dupa a po cc brzuch i tyle ja jestem tylko przeciwnikiem zimnego cc bo ciężej sie karmi bo jednak te hormony nie zaczynaja działo naturalnie a jak juz nas chwyci to machina rusza i nie ważne jakim porodem sie skończy co do zwlekanie z cc to napewno jest problem bo nie wiem czemu ale czasem lekarze maja taki olewczy tryb działania bo jednak taka decyzje podejmuje lekarz a nie położna ja zawsze powtarzam jak idę do dentysty to poki nie dostanę swojej dawki znieczulenia nic nie daje zrobić to samo miałabym chyba z porodem o ile by rodziła naturalnie sa ułatwienia wiec trzeba korzystać szkoda tylko ze w niektórych szpitalach nadal niedostępne to jest śmieszne jest to ze w 2012 roku powstał taki dokument o standardzie w opiece okołoporodowej i tam jest ładnie napisane o znieczuleniu i np o ochronie krocza ciekawe tylko czemu sPitale tego nie stosują

Ja wolalabym rodzic normalnie cc sie boje siostra meza miala i nacieli malemu glowe 2 cm od oczka ... opinie na temat cc i sn sa rozne ....

Każdy się na sluchal o różnych porodach. Moja siostra miała cc i mówi że zadowolona i przy kolejnym też by chciała, chociaż prze z swą tygodnie nie mogła się nawet wyprostować. mama miała Dwa naturalne jedno cc bo dziecko owiniete pepowina bylo i żadnego miło nie wspomina. I juz się mnie mama pytała czy się boje powiedziałam że nie, a tak naprawdę boje się już jak cholera a do tego angielski szpital :/

A ja się nie boje bo nic mi to nie da:)) słupie się na tym. Tylko ze to. Juz finał dam z. Siebie wszystko i dzidzia wreszcie będzie z nami:))

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

A ja się cieszę z jednej strony że nie mam wyboru wiem czego się spodziewać chociaż mam cichą nadzieję że tym razem będzie choć odrobinę lepiej z dochodzeniem do siebie:)
Ale nie powiem chciała bym kiedyś spróbować sn ale to raczej z ciekawości:)

reklama
Mama szpital jest ogromny, byłam już w nim kilka razy bo tam też miałam skany, badania i chociaż miałam napisane którym wejściem mam wejść to potem w.środku coś znalesc to masakra, trzeba się pytać :) ale teraz juz wiem gdzie bo porodowka to ten sam oddział tylko inne piętro. Oby poszło szybko bo ja panikara jestem straszna

Do góry