reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Cześć!

Ja od dziś już chodzę tylko prywatnie. Z NFZ ostatecznie zrezygnowałam.

Dziś po kolejnej wizycie jestem już prawie spokojna. Moja dziecinka urosła bardzo dużo od ostatniej wizyty i waży prawie 500 gram :)
Wszystko jest w normie. Serce zbadane po raz trzeci.
Śladu trisomii nie ma i mam nadzieje, że już nic mnie nie zaniepokoi
I teraz już wizyty będą raz na miesiąc.

ja chodze na nfz, roznie to jest, ale srednio co 4-5 tygodni. na polowkowe poszlam sobie sama prywatnie, do innego lekarza.

Ja chodzę na NFZ połówkowe też miałam robione na nfz a wizyty mam przeważnie co 4 tygodnie:) Teraz będę chodzić do dwóch lekarzy bo do jednego tylko po l4 i po te badania podstawowe a do drugiego na porządne usg:)

Ja dotychczas miałam wizyty tak co 2-3 tygodnie. Chodzę do luxmed, nie na NFZ
Częstotliwość wizyt chyba zależy od przebiegu ciąży. Taki standard z tego co słyszałam to jedna wizyta na miesiąc.

Gosikk mi na zgagę pomaga picie mleka

Ja chodze na nfz ze wzgledu na podtrzymanie do poradni patologi ciazy co 3 tyg i jak zleca na usg no i raz na miesiac prywatnie na nfz staram sie chodzic jak moj gin ma dyzur :)

Ja chodze do Enel medu nie na NFZ i cenią sobie to ze z dnia na dzień mogę iść do lekarza ginekologa w razie np infekcji

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Mi gin z prenatalnych mówił że termin z pierwszego prenatalnego się tylko liczy. Ja mam na 06. 11 a z om na 11. 11. Jeśli chodzi o te bóle do pośladków i nogi to faktycznie objaw rwy kulszowej ale z tego moze byc przepuklina krążka. Nalepiej znaleźć dobrego osteopate ktory moze pomoc a nawet odblokuje bol. Ja mam takiego sprawdzonego bo mam problemy z ledzwiowym. Szkoda truc sie tabletkami - przerabialam to. Ktoras zalecala pozycje odbarczajaca. Duzo odpoczywac na boku plus basen. Moze byc gorzej ale nie musi ale lepiej sie oszczedzac. Po porodzie moze odposcic ale znam przypadek ze skonczylo sie operacja kregoslupa.W ogole oszczedzac ten kregoslup i tak zorganizować sobie pielęgnację malucha żeby za dużo się nie schylac. Mi np przepierki Maz robił.

Do góry