reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

ostkapa, naprawdę się nie martw rozwojem swojej Zosi!! Nie zapominaj, że ona była urodzona z pod koniec listopada, więc zawsze ma jeszcze ten zapas.. :-)

anii, Basia ja również współczuję Wam braku mamy :-( dla mnie moja jest wielkim wsparciem i wcale nie narzekam na jej rady, a jak mnie coś wkurza to jej mówię i przestaje na szczęście :-)
Taycia, u Ciebie też niefajnie..

Mnie trochę martwi, że mój zgredek się jeszcze nie przekręca, chociaż już prawie sam siada, ale właśnie dzisiaj zauważyłam, że się wykręca do tyłu w literkę "C", głową do tyłu i w ten sposób próbuje się przekręcić (zawsze z plecków na brzuszek, nigdy na odwrót!!!), tylko na razie ma jeszcze pupę za ciężką :-D
A propos pupy.. Moja mama wymyśliła zabawę, która się małemu bardzo spodobała. Jak leży w leżaczku to dwie ręce wsuwa się mu pod pupę z dwóch stron ze słowami: "dawaj pupę, dawaj pupę" albo: "moja pupa, moja pupa", potrząsając pupą na boki. I tak go to bawi, że miło popatrzeć. Ale ja nie o tym. Bo przedwczoraj po takiej zabawie leżał na macie i gadał po swojemu, za chwilę skupia się, skupia i mówi: "pu-pa" :-D:-D hahaah, ale miałam ubaw, tylko teraz nikt mi nie wierzy, że naprawdę to powiedział:happy2: powiedział, tylko, że pewnie tak mu wyszło niechcący, ale zawsze to radość i duma z pierwszego słowa, hehe. pupa. Gombrowicz byłby dumny, jak to stwierdziła psiapsióła :-D

reklama
Basia przyko mi ze i iebie to spotkało..., grunt że teścową masz spoko, ja równiez...ostatnio usłyszałam ze ona czuje się w obowiazku zastąpić mi mamę...bardzo to było miłe...takich słów mi brakowało...

Taycia to u Ciebie też niewesoło...i niefajnie...

Ostkapa nic się nie martw, u nas Hania też się nie przekręca, dźwiga się do siadania i to tylko tyle.pierwswza córka usiadła bardzo późno /ok 8 miesiecy/ a zaczęła chodzić jak miała grubo ponad rok, teraz śmiga jak sarenka...na każdego Malucha przyjdzie pora...teraz mnie to nie stresuje...

Multiplicamini super. tak mi się przypomniało jak próbowałam dawać Hani butelkę z mm a ona się darła to ja ja bujałam i śpiewałam swoje "aaaaaa" i tak kilka razy, i raz jak jej dałam cycka i tez ja bujałam tak z przyzwyczajenia a ona patrzy na mnie i "aaaaaaaa", i zaczęła jeść dopiero jak zaczęłąm jej śpiewać, śmieszne to było. cwaniaki nam rosną nie ma co...

Lenka też się jeszcze nie przewraca na plecki i odwrotnie, za to często na przewijaku wygina się w "S", każde dziecko rozwija się w swoim tempie, spokojnie, wszystko będzie ok. Moje dziewczyny późno zaczęły chodzić, ponad rok miały, a teraz starsza jest w szkole sportowej z gimnastyką artystyczną a młodsza w wieku 6 lat dostała się do szkoły muzycznej na skrzypce i świetnie sobie radzi. A mój mąż się śmieje, że Lenka mówi "mama" - faktycznie jak marudziła to coś takiego jej się wyrwało :-D

multiplicamini mnie pocieszasz, a Twoje dziecko zaledwie tydzień starsze... i się samo dźwiga do siadania.
super te wasze dzieciaczki:-)

Współczuję dziewczyny ja mam rodziców z tym,że daleko bo 300km stąd.
Mama przyjeżdża do nas w zimie właśnie pojechała do brata na parę dni.
Naszczescie mama się nie wtrąca:)

multiplicamini mnie pocieszasz, a Twoje dziecko zaledwie tydzień starsze... i się samo dźwiga do siadania.
no, właśnie, więc Twoja Zosia ma jeszcze co najmniej tydzień :-):-) poza tym do siadania się bierze, a do przekręcania jakoś nie chce... Ani do samodzielnego spania...
ehh, każda z nas ma jakiegoś zgryza.
Umówiłam się na usg bioderek na poniedziałek.. Aż się boję co to tam wyjdzie...

Cześć dziewczyny;-)

Moja mała przespała całą nockę, zjadła o 20 i obudziła się o 6.30:-) Musiałam się pochwalić:-D Za oknem sypie śnieg, mam nadzieję, że troszkę ustanie, bo chcemy iść na spacerek. Moja córka bez spacerku jest strasznie marudna i nie chodzimy tylko wtedy, gdy pada deszcz. Miłej soboty Wam życzę:-)

ostkapa, miałam się Ciebie już wcześniej pytać... Bo Ty Zosię dokarmiasz butelką raz dziennie o ile dobrze pamiętam? Jakiego smoczka używasz? Chodzi mi o to ile ma dziurek.. Bo wg wieku powinny już być z 3 - średni wypływ, ale jak dziecko cały czas jest na piersi to może to jakoś wolniej się wprowadza?? Ja dopiero ostatnio się w tym zorientowałam, że jak wychodzę, to mały dostaje butlę z najmniejszym smoczkiem z 1 dziurką, dla noworodków.. I może się za bardzo męczy z tym wolnym wypływem?? Zawsze taki zasapany po jedzeniu... Ale nie protestuje

Cześć dziewczyny;-)

Moja mała przespała całą nockę, zjadła o 20 i obudziła się o 6.30:-) Musiałam się pochwalić:-D Za oknem sypie śnieg, mam nadzieję, że troszkę ustanie, bo chcemy iść na spacerek. Moja córka bez spacerku jest strasznie marudna i nie chodzimy tylko wtedy, gdy pada deszcz. Miłej soboty Wam życzę:-)

Kurcze zazdroszczę mój nawet spał do 4 ale kręcił się bezprzerwy także spanie mam ostatnio na czuwaniu:] a to smoczek mu wypadnie i muszę go dać a najlepsze jest to ze on raczka łapie go i sam wyjmuje:) a potem złości się bo go nie umie znaleźć:)
Myśmy byli na spacerku ale ciężko się jeździ wózkiem w tym śniegu.

reklama
ostkapa, miałam się Ciebie już wcześniej pytać... Bo Ty Zosię dokarmiasz butelką raz dziennie o ile dobrze pamiętam? Jakiego smoczka używasz? Chodzi mi o to ile ma dziurek.. Bo wg wieku powinny już być z 3 - średni wypływ, ale jak dziecko cały czas jest na piersi to może to jakoś wolniej się wprowadza?? Ja dopiero ostatnio się w tym zorientowałam, że jak wychodzę, to mały dostaje butlę z najmniejszym smoczkiem z 1 dziurką, dla noworodków.. I może się za bardzo męczy z tym wolnym wypływem?? Zawsze taki zasapany po jedzeniu... Ale nie protestuje

My nadal uzywamy smoczka tego 0+:)
Kupiłam butelkę z aventu 360ml ale tam jest smoczek od 3+ przepływowy i z niego znów za szybko leci. Teraz muszę kupić 260 ze smoczkiem chyba 1+ tam są dwie dziurki.

Do góry