reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

ostkapa, miałam się Ciebie już wcześniej pytać... Bo Ty Zosię dokarmiasz butelką raz dziennie o ile dobrze pamiętam? Jakiego smoczka używasz? Chodzi mi o to ile ma dziurek.. Bo wg wieku powinny już być z 3 - średni wypływ, ale jak dziecko cały czas jest na piersi to może to jakoś wolniej się wprowadza?? Ja dopiero ostatnio się w tym zorientowałam, że jak wychodzę, to mały dostaje butlę z najmniejszym smoczkiem z 1 dziurką, dla noworodków.. I może się za bardzo męczy z tym wolnym wypływem?? Zawsze taki zasapany po jedzeniu... Ale nie protestuje

Tak, dobrze pamiętasz, raz dziennie dokarmiany Zosię butelką. Używamy od jakiś 2 tygodni smoczna z dwoma dziurkami - czyli też nie wg wieku. Na początku Mała miała problemy, za szybko jej leciało mleczko, ale szybko sie do niego przyzwyczaiła - praktycznie od drugiego karmienia. Narazie nie wprowadzamy tego trzydziurkowego. Kupiliśmy ten smoczek dwudziurkowy razem z butelka 260ml przez alegro - wychodzi o wiele taniej.

reklama
Kurcze zazdroszczę mój nawet spał do 4 ale kręcił się bezprzerwy także spanie mam ostatnio na czuwaniu:] a to smoczek mu wypadnie i muszę go dać a najlepsze jest to ze on raczka łapie go i sam wyjmuje:) a potem złości się bo go nie umie znaleźć:)
Myśmy byli na spacerku ale ciężko się jeździ wózkiem w tym śniegu.
U mnie IDENTYCZNIE Kochana... tylko nie 4,a 3.30 :-D:-D

My mamy smoki 3 w TT.

Monia - gratki z przespanej nocki!

Ostkapa - jak sie Corcia czuje? u Nas juz prawie kaszlu nie ma...za to jest biegunka od 3 dni,ale czytalam,ze tak wyrzuca z siebie wirusa ( kupka oczywiscie z grudkami).

Kruszka - jak Franek? jak brzuszek?

Mdmd - jak twoj Synek ?

Piszcie Babki bom ciekawa :tak:

Dzieki Taycia :) Ale ja juz niczego nie wiem... Chyba sie z nim niedługo przejdę do lekarza. Dlaczego on się tak budzi w nocy z płaczem? Ta noc i tak byla całkiem calkiem,a dzień wręcz super, bo caly czas zaczepial usmiechem, ale az się boje kłaść spać.
Znając życie to nasza pediatra rozłozy ręce i powie, że tak bywa...

Co do smoków do butli to my nadal mamy te co 3 mies temu... Chciałam zmieniac butelki na wieksze, teraz mam 120 ml, ale Frań znowu raz zjada raz nie...

Ile godz wasze dzieciaczki śpią ? Mój ostatnio śpi 9-10godz a wcześniej spal nawet 13godz :tak:
Córka spala zawsze 12 a nawet 13 i do teraz tak ma:) przy niej byłam wyspana:-) widocznie przy synkach jest inaczej:-)

Ile godz wasze dzieciaczki śpią ? Mój ostatnio śpi 9-10godz a wcześniej spal nawet 13godz :tak:
Córka spala zawsze 12 a nawet 13 i do teraz tak ma:) przy niej byłam wyspana:-) widocznie przy synkach jest inaczej:-)

Moja córka śpi 14-15 godzin na dobę, w nocy przesypia 9-10, na spacerze 2, reszta to drzemki w ciągu dnia:-) Maria2008 ja się wysypiam, nie mogę na to narzekać:-)

Dzisiaj jadę do cioci na urodzinki, a córka zostaje z mężem w domku ponieważ ona nie lubi dużego skupiska ludzi, jest wtedy bardzo marudna, poza tym tam palą papierosy i nie chcę jej narażać na dym, a mąż chętnie zostanie w domu z małą;-)

Ostatnia edycja:
Ostkapa - jak sie Corcia czuje? u Nas juz prawie kaszlu nie ma...za to jest biegunka od 3 dni,ale czytalam,ze tak wyrzuca z siebie wirusa ( kupka oczywiscie z grudkami).

A dziękuję taycia już ciutek lepiej. Mała mniej charczy, mniej kaszle i katar jakby gęściejszy - czyli powoli wychodzimy na prosta. Jedyny szkopuł to ciężkie noce, Zosia budzi się często przez zatkany nosek. Wcześniej spała do 3-4 i potem do rana, teraz budzi się średnio co godzinę. Kupka niby taka sama jak kiedyś, tylko jest jej o wiele więcej i częściej. We wtorek idziemy na osłuchanie.

Czyli podobnie jak mój tylko synus często się wierci i wybudza muszę w tedy nad nim czuwać i masować mu plecki. Udanej imprezki i i też bym wolała małą zostawić bo nie cierpię dymu i uciekam z dziećmi od takich miejsc:)

Szczęściary, fajnie, że wasze dzieciaczki tyle śpią, Lena w sumie budzi się tylko na karmienie, podpinam ją i dalej śpimy, właściwie wysypiałabym się, ale niestety muszę o 6:30 wstawać, żeby starsze wyszykować do szkoły, tatuś je zawozi, a najgorszy jest piątek na "dobicie", bo starsza ma na 7:10 i muszę ją obudzić o 6:wściekła/y:

Też nie lubię dymu papierosowego, na szczęście palacze wychodzą na zewnątrz i nie trują towarzystwa, a przy dzieciach tym bardziej nie pozwolę zapalić, jak ktoś nas zaprasza, to się z tym liczy

Ostatnia edycja:
Kruszka - a nie jest glodny? co robisz jak budzi sie z placzem?
Ostkapa - u Nas tez wiecej kupek, o wiele wiecej... wirusowka. Super,ze Zosia juz lepiej..
Maria - moj spi od 19 do 7 (pomijajac moje wstawanie,bo to smok wypadnie,bo niewygodnie,bo zrobi kupe). Dwa razy oszukalam go ,bo chcial jesc o 3 i dalam mu wody, polozylam obok siebie i zasnal....ale znowu polozylam go ze mna... wkurza mnie to,ze sam nie spi tak dlugo :-( a w dzien max 3 h, przewaznie tylko 2 drzemki...

reklama
Ostkapa, nie martw sie nospa, zadnej twojej winy w tym nie ma, ze zoska potrzebuje rahabilitacji. moja corka tez od malego rehabilitacje zalicza, olbrzymim plusem jest to, ze wysportowana i bardzo silna. choc moze minusem, bo musimy sie za nia niezle nabiegac ;-)

nasz maly w nocy budzi sie co 2 h jak jest dobra noc, a jak gorsza to i co godzine. ale ja juz za bardzo nie kumam , bo jak sie budze w nocy to zwykle za kazdym razem w innym łóżku i z kim innym :-)
w dzien maly ma trzy drzemki po ok. 20 min.
podobno jest zdrowy, a kolki moga trwac do roku (!). a moze jest taki towarzyski, ze ciagle ktos z nim musi byc.
niech juz przyjdzie ta wiosna, bo ja bliska depresji jestem. w domu syf, jedzenie jakies na nastepny dzien przygotowuje zwykle jak mlodzi pojda spac, wtedy tez pranie, prasowanie , ogarnianie.

Taycia, ze tez te choroby nie moga wam odpuscic. skoro starszak nie chodzi do zloba to powinno byc lepiej przeciez.

maly ssie kciuka to moj kolejny powod zgryzoty :-(

Do góry