reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Basia no to fajnie,że ci się udało zdobyć butlę :) ja pojade później do sklepu i kupię..... to będzię ostatnia próba butelkowa!!!!
Ja miałam karmić tylko 3 miesiące... no ale nie mogę przestać bo mi tak wygodniej i w spaniu i ogólnie zawsze mam mleko przy sobie :) A ta data 31.03 to na pewno się przedłuży :)Ja nie pracowałam przed ciążą ale zamierzam juz pomału sie rozgldać za pracą wolałabym zacząć od września jak mała pójdzie do żłobka.

reklama
Babyduck - to samo powiedziala mi lekarka : Mleko jest bardzo kaloryczne i lepiej zebym juz mu wprowadzila jakis staly pokarm,bo utuczony jest za bardzo... I czy sie juz sam przekreca pytala.Owszem przekrecil sie kilka razy, z reguly nie chce mu sie,ale jejku taka jego natura. Starszak mial to samo... nie raczkowal, wstal i poszedl w wieku 12 miesiecy,a takiiii spasiony byl. Wkurza mnie to. Kontroluje by jadl ok 3,5 h - 4h . Czasami jak i u Ciebie jesli ladnie zasnie to daje po snie. Ach, te mamy / tesciowe to raz mowia tak,a raz tak. Ja pamietam jak Tesciowa przyleciala do Starszaka jak mial 3 tyg to mowila ciagle : nie nos, nie bujaj i tak dalej,a potem jak przyleciala drugi raz jak mial 5 miesiecy to ciagle go na kolanach trzymala.. i pytam sie gdzie tu logika? egh.

A ja rozmawiałam z szefem wczpraj przez telefon i powiedział, że moje biurko na mnie czeka i dzwonił żeby spytać kiedy się mnie spodziewać. A ja planuję dodatkowy urlop macierzyński 4 tyg - pracodwca oferuje, to wychodzi do końca kwietnia + mój zaległy urlop z 2012 mam 21 dni, to wychodzi końcówka maja na powrót do pracy... Ahhh, nie wyobrażam sobie tego, wszystko jeszcze raz od początku, bo u mnie się wszystko zmienia w zastraszającym tempie.
Moje dziecie samo zasypia tylko w wózku jak wychodzimy na spacer, tak to przy piersi albo przytulony do taty i musi być lulany. I musi naprawdę mocno spać żeby dał się odłożyć do łóżeczka, bo jak śpi nie za mocno, to po odłożeniu albo w trakcie budzi się i płacze.
A do szczepienia chodzę sama ;-) więc nie mam wyjścia, chociaż też nie mogę znieść kłucia małego i się krzywię zamiast niego. Ale dajemy rade :-)
Moje dziecko w dzień to jada tak co 2h, czasem nawet co 1,5, ale bardzo małe porcje jada, a w nocy to zależy... Zdarza mu się przespać 9h, jak przedwczoraj, a dzisiaj w nocy budził się njapierw co godzinę, a potem co dwie.. I mieliśmy pierwszą nocną przygodę z kolką :szok:
Taycia, co głupia lekarka!!! JUż się na nią wkurzyłam :angry:
Kruszka, co do kataru, to u nas dotąd nie było na poważnie, ale jak jest potrzeba coś wyciągnąć to "katarkiem", co się go do odkurzacza podłącza. Jest idealny!!! Tylko potem trzeba zwilżyc śluzówkę w nosie wodą morską. Ja nie byłam do tego wynalazku przekonana, zwłaszcza, że 50zł trzeba było wydać, ale gruszka nie dawała rady temu co tam miał w nosku i się męczył, a aptekarka powiedziałą, że ten aspirator do wyciągania ustami daje podobny efekt do gruszki i spróbowaliśmy tego do odkurzacza i jak pisałam, jestem bardzo zadowolona!!:-) polecam, bo szybko i skutecznie

pati pati Napisz na adres mailowy: ekspert@philips.com prośbę o testowanie butelki AVENT.

nie martw sie. Po prostu obserwuj i jesli zauwazysz pogorszenie (mniejszy apetyt, wiekszy kaszel, wymioty, nie moczenie lub nie robienie kupki, sine usta, ogolnie apatycznosc czy zwiekszona sennosc) to przejdziesz sie jeszcze raz. Ja tez wszystkiego nie ogarniam,a juz troche w dzieciach siedze :happy:

Póki co podałam dwie dawki antybiotyku i nic złego się nie dzieje, apatyt ma, kaszel jakby miejszy (albo widzę, co chcę zobaczyć), nie wymiotuje, siusiu i kupka jak zwykle, nawet kupki to chyba częsciej. jedyne co to płaczliwa jest bardziej i dużo śpi.

kruszka ile masz lat, bo nie pamiętam?

ja również nie rozumiem pytań 'czy to pierwsze dziecko', takie pytanie padło jak poszliśmy do pediatry z Małą w poniedziałek. powiedziałam że ma katar i kaszel i bach, padło te magiczne pytanie. Stwierdziłam, że babka pomyślała że jestem przewrażliwiona. Ale jak usłyszała ten straszny kaszelek, to sama struchlała...

basia gratuluję sukcesu:-)

My chrzcimy Zosię dwa tygodnie po świętach. Oby była ładna pogoda...

Nie którzy lekarze albo pielęgniarki powinni zmienić zawód:[
Naszczescie są jeszcze fajne położne czy lekarze:) U nas też ostatnio na szczepieniach pytała się ze dużo wazy i jak podaje mu mleko ale nic więcej nie pytała. Powiedziała tylko ze silny z niego chłopak:)

Kurcze jak tak czytam to wasze dzieci przesypiaja fajnie noc;) mój się budzi o 3ciej a potem o 6-7mej i w tedy albo śpi albo otwiera oczka.
Co do butelek z aventu macie ta nową ze smoczkiem podobnym z TT?

Co do butelek z aventu macie ta nową ze smoczkiem podobnym z TT?
moja butelka to ta Avent Natural

pati pati mi przysłali. znaleźli mnie właśnie na naszym forum, dostałam prywatną wiadomość czy nie chciałabym przetestować ich butelki. Zgodziłam się od razu i dobrze zrobiłam, bo Mała bardzo szybko załapała tego smoka i butlę:-) Mam nadzieję,że i Tobie się uda!

Jak byliśmy na badaniu przed szczepieniem, lekarka wzięła Zosię za rączki, niestety Mała nie ciągnęła główki do przodu... leniuch czy coś z nią nie tak? Paranoja, najpierw uczy sie żeby dziecko ciągnęło głowę do tyłu - wykłada się malucha na brzuch, a teraz ma ciągnąc do przodu.... trochę się martwię...

Jak byliśmy na badaniu przed szczepieniem, lekarka wzięła Zosię za rączki, niestety Mała nie ciągnęła główki do przodu... leniuch czy coś z nią nie tak? Paranoja, najpierw uczy sie żeby dziecko ciągnęło głowę do tyłu - wykłada się malucha na brzuch, a teraz ma ciągnąc do przodu.... trochę się martwię...
ostkapa u nas tak było też przed szczepieniem tydzień temu i dostaliśmy zalecenie właśnie częstszego układania na brzuszek, żeby ćwiczył mięśnie grzbietu :tak: czyli to jedno z drugim się łączy ;-) nie bój nic, na każdego przyjdzie czas :-):tak:

reklama
Uffff nadrobiłam zaległości w czytaniu:-) kompletnie nie miałam czasu tu zajrzeć!

Ja też staram się przestrzegać porcji mleczka i czasu karmienia. Tymek je raczej co 3godz po 120 ale zdarza mu się że po 2,5 godz krzyczy i mu daje. Oczywiście lekarka powiedziała że absolutnie nie można dawać więcej niż zalecane na opakowaniu! pffff
Mój mały jakby miał lekki katarek choć chyba już mu przechodzi-nacierałam go gęsim tłuszczem, oklepywałam i odciągałam smaruchy aspiratorem.

A ze spaniem to jest tak że synuś zasypia sam w wózku a później zabieram go do naszego łóżka jak już kładziemy się spać. Budzi się raz lub dwa. Jakoś nie mam sumienia kłaść go do łóżeczka. On jest taki zmarzluszek... a w ogóle to strasznie mnie rozczula jak śpi:-)

Do góry