reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Pati gratuluję! świetna wiadomość!

Ja dziś wyspałam się w swoim łóżku- jak niewiele potrzeba do szczęścia:-) Pogoda faktycznie się poprawiła-jest bardzo przyjemnie:-)
Ja chyba biorę się zaraz za sprzątanie bo nie wiem co ze sobą zrobić:eek:

reklama
olii ajjjjjć ;/ niefajnie
pati pati gratulacje..;))
widzę już tylko nieliczne w dwupaku ;] no ale mamy czas, do końca listopada jeszcze 11 dni :p
a te babyboomowe suwaczki to jakieś głupie są, u mnie termin już minął, ale pokazuje że jestem w 40 tygodniu i którymś tam dniu, lekarz za to liczy mi to że jestem już w 41, znaczy zaczęłam, już leci 41 więc nie wiem o co kaman

Maria, oddam 3 kupy dziennie... Wykańczają mnie... Przewijanie po każdym dostawieniu do piersi!!!
Mój mały od dzisiaj postanowił spać tylko i wyłącznie z mamą, na mamie albo z cyckiem w buzi. Wisi na mnie od rana. jak tylko odłożę do łóżeczka - od razu ryk.. i cały dzień cycek na wierzchu...

U mnie od wczoraj kupy brak. Czyli wychodzi na to,ze moje Dziecko robi jedna na dwa dni...Mam nadzieje,ze dzieki probiotykom bedzie robil czesciej,chociaz prutal nawet ladnie dzisiaj.
Multiplicamini - no taki urok karmienia piersia :-D moje piersi to dla Synka deser,bo mam za malo mleka i pijemy mieszanke.
Tak zastanawiam sie nad plusami i minusami karmienia piersia i oto wyniki mojego rozwazania :
PLUSY :
- super bliskosc z Malenstwem,
- dawanie dziecku przeciwcial,
- komfort i wygoda (wyjmujesz cyca i masz :-) )
- mleko nic nie kosztuje,
- mniej wystepujace kolki
MINUSY :

- mleko matki to 80 % wody ,ktore jest szybko rozkladane,a co za tym idzie dziecko nie najada sie na dlugo,
- duzo kupek,
- ssak,ktory z tygodnia na tydzien chce wisiec na cycku dluzej,
- jesli chce sie gdzies wybrac to trzeba odciagnac mleko w razie naglej pobudki Dziecka, ( czyt. 'uwiazanie'),
- trzeba uwazac zeby nie robily sie zastoje, zapalenia itp.
- jest uzalezniajace ( i dziecko i matke)...

Co myslicie?

Pati Gratuluję :-) Rzeczywiście nieźle się pomylili..... hahahaha! Dobrze że w tą stronę ;-)
Ja dziś byłam na ktg malutka znów miała takie wysokie tętno dochodziło tak maksymalnie do 196.... ale Pan Doktor stwierdził że zapis ktg prawidłowy .... Zresztą zanim poszłam na konsultację położna która mnie podłączała do maszyny ktg powiedziała że ten lekarz każdemu mówi że jest ok. Na szczęście potem spotkałam znajomego lekarza i on kazał mi w sobotę przyjechać na ponowny zapis i do niego na badanie i konsultację po tym zapisie . No więc zobaczymy... Zauważyłam że to tętno jej tak skacze jak się wierci i wystawia te swoje nóżki tak że momentami mam wrażenie że mi skóra pęknie!!!
W czwartek mam jeszcze wizytę u swojego lekarza prowadzącego:-)
A jeszcze jedno.....
Mojej siostry synek ma szkarlatynę no i boję się że mój mały ją od niego złapał bo przez cały mój pobyt w szpitalu w zeszłym tygodniu byli razem.... Dla mnie i malutkiej ta choroba jest podobno niegroźna .
Zazdroszczę tym z Was które mają ten poród już za sobą ... :-(
w57v3e3kd7gp8p0h.png

Witam! Gratulacje dla PATI.

Tez juz sie nie moge doczekac porodu, a wlasciwie momentu kiedy zobacze mojego kochanego Julianka:-)
W tym tygodniu doznalam naglego przyplywu energii, gotuje, sprzatam, piore jak szalona. Licze ze aktywnosc przyspieszy porod. Dobrze by bylo gdyby mamly urodzil sie w ten weekend. Ale tymczasem zadnych oznak zblizajacego sie porodu nie zaobserwowalam...
Widac, ze juz coraz mniej nas oczekujacych, bo i wpisow na forum znacznie mniej. Mamusie sa zajete swoimi maluszkami:tak:
Pozdrawiam Was wszystkie!

reklama
Taycia, ja się zgadzam.
Dziewczyny, karmiace piersia, pijecie kawe? ja 2 razy wypilam lure, ale chyba i tego nie moge.
no i zauwazylam, ze jak jem nabial to maly cierpi.

Do góry