reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

olli życzę powodzenia z remontem i na dzisiejszej wizycie. Mnie też podobają się te kombinezony misiowe widziałam ich bardzo dużo na allegro ale jeśli w ogóle jakiś kupię to dopiero koło października, bo mam już jeden i 2 obiecane więc nie chcę przesadzać z ich ilością skoro mogę tą kasę wydać na inne rzeczy :) Co do laptopa - współczuję :(

reklama
olii - remont, to nie zazdroszczę! my sobie darowaliśmy w tym roku tą przyjemność, chyba nie byłabym w stanie znieść tego całego bałaganu. Zatem życzę dużo siły:)

Witam, daaawno tu nie zaglądałam, mam nadzieję,że teraz uda mi się częściej. U mnie wyszła na jaw jeszcze cukrzyca ciążowa, teraz próbuję się przyzwyczaić do diety:(

Ja właśnie dostałam taki super misiowy kombinezon - bardzo się na niego nakręciłam. :) One są przesłodkie. Tylko to najmniejszy rozmiar 56 - a po ostatnich słowach lekarza obawiam się, że mogę nie zdążyć Małego w niego ubrać ;)

My też mamy remont co prawda mały - tylko nam się przedłuża ze względu na pracę męża. Więc powolutku ale do przodu. Zaczynam już powoli panikować że nie zdążymy przed porodem. Dziś śniło mi się że jechałam na porodówkę a w domku było już po remoncie ale zero rzeczy dla Maleństwa. :( Dopiero po tym jak najważniejszy pokój będzie wykończony i nowe meble zaczniemy ogarniać rzeczy dla dziecka. A ja chciałabym już, boję się że nie zdążymy - chyba mam ten syndrom "wicia gniazdka" czy jakoś tak ;)

nitecka83 - warto poszukać na allegro takich kombinezonów, jest tego dzikie mnóstwo. Oczywiście też w różnych cenach, ale myślę, że powinno Ci się udać coś znaleźć atrakcyjnego w nie dużej cenie:)

Ja wczoraj dostałam wałówkę z ubrankami, kocykami itp. dla dzieci od mojej siostry. Część to po moim chrześniaku, a część kupiła:) Takie to wszystko malutkie, słodkie. Do tej pory nic praktycznie nie miałam dla Małej, a teraz tylko pozostało zakupienie kosmetyków itp. rzeczy.

Nasze maleństwa listopadowe to kombinezonki się przydadzą na spacery. Ja kupiłam już na allegro 2 mniejsze (jeden to rodzaj śpiworku) i 2 większe na 3-6 mies. Udało mi się upolować w super cenie, 2 są całkowicie nowe.

Też dostałam od koleżanki 2 wory ubranek, jest tego tyle, że zastanawiam się czy zdążyła swojej małej ubrać wszystko zanim wyrosła :p

My mamy wizytę za tydzień, już nie mogę się doczekać, ciekawe ile maleńka waży???

Ja też mam sporo kombinezoników, kurteczek większych i mniejszych, część dostałam od koleżanki a część odkupiłam od znajomej, fajne rzeczy miała a i tak chciała to do komisu dać, na zimę wystarczy. Pozostało mi jeszcze dokupić czapeczki, skarpetki, śpioszki, pajacyki, półśpiochy, bluzeczki po domu - mało ich mam, wanienka, pieluchy tetrowe i flanelowe, środki higieniczne dla mnie, pieluszki jednorazowe dla małej , szampon (starsze miały długie włosy jak się urodziły) płyn do kąpieli, kremik na spacery

Ja teraz troszkę się wstrzymuję z zakupami bo przy remoncie to mamy sporo wydatków:baffled: Od rana strasznie się wkurzyłam bo majstry dziś nie przyszły a ja nie mogę doczekać się już końca remontu. Jeszcze póki mam trochę sił to bym sobie ten bałagan jakoś po nich posprzątała. A oni się tak strasznie ślimaczą! brrrrrrrrrrrrrrrrr:wściekła/y:
Muszę dziś do ZUSu jechać zwolnienie dostarczyć, więc zbieram dupsko i śmigam:-)

Oj, nie zazdroszczę remontu, my robiliśmy na wiosnę taki porządny remont i ledwo zdążyliśmy przed komunią Zosi, zwłaszcza, że przyjęcie było w domku :-D. Ja też dawkuję zakupy, wrzesień będzie ciężki, starsza idzie do 3 klasy a młodsza do 1, wydatków jest sporo niestety, same podręczniki sporo kosztują :wściekła/y:

reklama
Nasze maleństwa listopadowe to kombinezonki się przydadzą na spacery. Ja kupiłam już na allegro 2 mniejsze (jeden to rodzaj śpiworku) i 2 większe na 3-6 mies. Udało mi się upolować w super cenie, 2 są całkowicie nowe.

Też dostałam od koleżanki 2 wory ubranek, jest tego tyle, że zastanawiam się czy zdążyła swojej małej ubrać wszystko zanim wyrosła :p

My mamy wizytę za tydzień, już nie mogę się doczekać, ciekawe ile maleńka waży???

No właśnie propo kombinezonów. Dostałam od bratowej taki śliczny niebieski kombinezon, pokazałam go kilka dni temu moim ciazarnym również, ale już mamuśkom i powiedziały, ze jest za cienki i powinnam miec jeszcze kombinezon najlepiej typu spiworek. W sumie to maja rację bo on jest cienki jak go tak teraz ogladam, ale moja bratowa miała córke tez z listopada, wiec jak ona sobie radziła? Nie moja sprawa, a ja nie che by moje Szczęście marzło, więc nabędę jeszcze taki kombinezon:tak:

Do góry