reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Dzięki dziewczyny :)
Lekarz też coś zasugerował, że może jeszcze przystopować. :)

Taycia
, Ostkapa - ja jestem już 7kg na plusie. Ale biorąc pod uwagę, że na początku schudłam 1 kg to możemy śmiało uznać, że przybyło mnie 8 kg.

Maria - chciałabym Tobie pomóc ale ja miałam w innych jednostkach mg/dl. Znalazłam niby przelicznik (jakiś konwerter) ale czy wierzyć temu to nie wiem - trochę się waham. I tak patrząc na ten przelicznik to glukoza jest ok.
U mnie było:
na czczo - 81 mg/dl (norma 60-90)
1 h po 75 g glukozy - 103 mg/dl
2 h po 75 g glukozy - 117 mg/dl
I to było w normie. I nie mam cukrzycy.
Chyba bardziej pomogą dziewczyny, które są w temacie cukrzycy :)

reklama
Witam mamusie:)
Ja już po badaniu krzywej cukrowej. Pojechałam do rodziców i zrobiłam tutaj i wyszło mi tak:
glukoza na czczo 3.99 mmol 4.11- 5,89
glukoza po 1h 7,53 mmol 4,11-5,89
glukoza po 2h 5,95 mmol 4,11-5,89

Nie wiem czy mam tą cukrzycę? może pomożecie:-)

Kurczę, ja mam cukrzycę ciążową, ale u mnie było w innych jednostkach:sorry2:

Maria - chyba Mdmd pisała do Kruszki kilka stron temu (koło 626 strony), znalazłam i zapraszała na wątek Cukrzyca ciążowa...i życie po niej. Tam chyba dziewczyny będą na bieżąco a myślę, że na pewno któraś miała w tych jednostkach co Ty. Zresztą może któraś z listopadówek też pomoże. Mnie się wydaje że jest ok - tylko nie wiem czy ten konwerter na pewno dobrze działa. :) https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...-ciazowa-i-zycie-po-niej-21291/index1801.html

PS. Widzę, ze mam opóźnienie bo już sama znalazłaś wątek :)

Ostatnia edycja:
Witajcie z ranka :-)
Niteczko, tak to mi pomagała Zizi,świetna pamięć:tak:
Mario nic nie wiem na temat twoich pomiarów:-( A kiedy masz wizytę by móc to omówić z lekarzem? Acha i ten temat , o którym pisała Niteczka i Zizi jest bardzo przydatny. ja si.e nawet uspokoiłam po przeczytaniu kilku stron.:-)

reklama
Cześć dziewczyny! Nadrabiam zaległości. A wszystko dlatego, że gdy byliśmy na wczasach mój mąż zbił ekran naszego laptopa i póki co jesteśmy bez komputera. U mnie dalej remont trwa! Mam nadzieję, że jeszcze tydzień i będzie koniec:-) Wczoraj byłam w h&m i kupiłam kombinezon! Taki jaki chciałam- futrzanego misia:-) jest cudny! No ale cena nie zachwyca-80zł:baffled: Ale nie mogłam go nie kupić bo wszędzie takiego szukałam! Ja dziś mam wizytę, ale późno wieczorem.

Do góry