reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ale u mnie cisza w domu :) T i Pola wyszli na spacer, a ja delektuję się spokojem :)
Zastanawiam się nad braniem witamin. W tamtej ciąży rozmawiałam z położną i powiedziała mi, że większość kobiet niepotrzebnie łyka dodatkowo witaminy. Dzieci przy tym rodzą się duże a mamuśki tyją ponad 20 kg. Faktycznie Polka 4200 miała i ciężko było ją urodzić. Skoro wyniki badań są dobre, mama je dużo świeżych warzyw i owoców, to nie ma potrzeby brać jeszcze witamin. Co o tym sądzicie?

co do tych witamin to masz racje cos w tym musi byc ja nawet nie wiem ile przytylam bo jeszcze nie mam karty ciazy :(

reklama
Zastanawiam się nad braniem witamin. W tamtej ciąży rozmawiałam z położną i powiedziała mi, że większość kobiet niepotrzebnie łyka dodatkowo witaminy. Dzieci przy tym rodzą się duże a mamuśki tyją ponad 20 kg. Faktycznie Polka 4200 miała i ciężko było ją urodzić. Skoro wyniki badań są dobre, mama je dużo świeżych warzyw i owoców, to nie ma potrzeby brać jeszcze witamin. Co o tym sądzicie?

jest w tym prawda, mój lekarz powiedział, że jezeli wyniki morfologii bede miala dobre, to nie musze brac witamin, bo to co jem mi je dostarcza, w tamtej ciazy brałam cały czas co prawda przytylam tylko 10 kg, ale Maja byla tez duża 4050 g

czesc, hmm co aj moge napisac o sobie, obecnie jestem w 10tyg ciazy, w sumie we wtorek bedzie juz 11tc:-) czuje sie tak sobie:confused: w sumie brzych nie boli ale czasem da o sobie znac. O ciazy dowiedzialoam sie bedac w 4 tygodniu ciazy badania mialam podstawowe krew mocz i morfologia. w 9tc zalozono mi karte ciazy i dostalam skierowanie na badania typu, mocz,krew,grypa krwi. kolejna wizyte mam 21 maja:-D i juz zdoczekac sie nie moge ale usg i tak nei bede miala. miala usg tylko 1 w 5tyg lub 6tyg tylko bylo takie potwierdzajace ciaze bo normalnie gin nie wyczul nic w 4 tyg. nawet mi nie pokazal nic, powiedzal tylko ze wiac pecherzyk i tyle. wiec chyba mi zrobi usg po tej wizycie c0 bdzie teraz czyli gdzies za 2,3 miesiace:szok:hehehe

ale chcialabym pojsc na usg 4d tylko niewiem kiedy isc zeby bylo wiac łanei dzidzi i miec pamiatke w postaci zdj usg:-D

co do jedzenia to truskawki,winogrona i arbuzy moge jesc ze ho ho

za miesem nie przepadam ale jak przyjdzie smak to zjem ale nie zebym jadla niewiadomo ile, podobnie jest z wedlinami.

nie moge sie doczegac bobu:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: uwelbiam go.

i czeresni,gruszek mniam.

nie moge jednak jesc pomaranczy-maqm cholerna zgage ponich:crazy:

21 lipca biore ślub,wiec juz niedlugo i strasznie sie denerwuje:angry:
wszystko juz pozalatwiane mamy wiec pozostaje tylko czekac na ten dzien hehehe

sasanka no widze ze mamy ten sam tydzien, tylko rozni nas +- 2 dni hehe a tobie zaczyna widac juz brzusio??

sasanka slyszalam od niektorych ze lekarze zakldaja karte ciazy nawet od 12 tyg ciazy,ale mozesz sie zapytac dlczego jeszcze niemasz. a od kiedy jestes pod opieka lekarza??

kurcze co do witamin to racja , ale ja pije ;) mam nadzieje ze dzidzia będzie miałam ok 51-52 cm i 3 kg bo większej nie urodzę naturalnie :-D moja siostra urodziła synka nie dużego bo miał 51 i 2500 ważył ;) a brała witaminki :-)

A wiecie może czy jak ja byłam wcześniakiem to duze jest ryzyko ze moje dziecko też będzie??

czesc, hmm co aj moge napisac o sobie, obecnie jestem w 10tyg ciazy, w sumie we wtorek bedzie juz 11tc:-) czuje sie tak sobie:confused: w sumie brzych nie boli ale czasem da o sobie znac. O ciazy dowiedzialoam sie bedac w 4 tygodniu ciazy badania mialam podstawowe krew mocz i morfologia. w 9tc zalozono mi karte ciazy i dostalam skierowanie na badania typu, mocz,krew,grypa krwi. kolejna wizyte mam 21 maja:-D i juz zdoczekac sie nie moge ale usg i tak nei bede miala. miala usg tylko 1 w 5tyg lub 6tyg tylko bylo takie potwierdzajace ciaze bo normalnie gin nie wyczul nic w 4 tyg. nawet mi nie pokazal nic, powiedzal tylko ze wiac pecherzyk i tyle. wiec chyba mi zrobi usg po tej wizycie c0 bdzie teraz czyli gdzies za 2,3 miesiace:szok:hehehe

ale chcialabym pojsc na usg 4d tylko niewiem kiedy isc zeby bylo wiac łanei dzidzi i miec pamiatke w postaci zdj usg:-D

co do jedzenia to truskawki,winogrona i arbuzy moge jesc ze ho ho

za miesem nie przepadam ale jak przyjdzie smak to zjem ale nie zebym jadla niewiadomo ile, podobnie jest z wedlinami.

nie moge sie doczegac bobu:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: uwelbiam go.

i czeresni,gruszek mniam.

nie moge jednak jesc pomaranczy-maqm cholerna zgage ponich:crazy:

21 lipca biore ślub,wiec juz niedlugo i strasznie sie denerwuje:angry:
wszystko juz pozalatwiane mamy wiec pozostaje tylko czekac na ten dzien hehehe

sasanka no widze ze mamy ten sam tydzien, tylko rozni nas +- 2 dni hehe a tobie zaczyna widac juz brzusio??

sasanka slyszalam od niektorych ze lekarze zakldaja karte ciazy nawet od 12 tyg ciazy,ale mozesz sie zapytac dlczego jeszcze niemasz. a od kiedy jestes pod opieka lekarza??

ja mam termin na 29 listopada z OM i tak mam ustawiony suwak zapewne ty juz masz suwak z innej strony niz bb stad roznica nie wiem czemu tak wyszlo :)

jutro ide po wyniki i do lekarza odrazu wiec pewnie mi juz karte zalozy ja juz od 4-5 tygodnia bylam u lekarza potwierdzic ciaze tylko jeszcze zarodka nie bylo :)

siedze i obzeram sie truskawkami z cukrem maz poszedl do parku z dzieckiem ale chyba zaraz wroci bo burza sie zaczyna ale mam chwilke spokoju

witam
ja dziś obudziłam się po 8 i byłam zdziwiona, że mąż jeszcze śpi (bo wydawało mi się, że jest już koło 12), a on zawsze wcześnie wstaje
ale jak zobaczyłam, która godz to poszłam dalej spać

od wczorajszego wieczora jakoś mnie tak muli ...

dziś chyba przed nami leniwa niedziela

Hejo.
Co do witamin to ja w pierwszej ciąży nie brałam nic oprócz kwasu foliowego a wyniki miałam super, teraz miałam kupić ale zaczekam na wyniki morfologii.Jak będą dobre to chyba tylko kwas będę brała.Tylko 1/3 z tych witamin się wchłania więc wole jeść warzywa i owoce.Swojego dziecka tez nie faszeruję niczym- żadnymi Marsjankami i Vibovitami i wyniczki piękne.

sassanka ja tez dopieor bede robić pierwsze wyniki mocz, morofolgia, i glukoza w krwi..kartę ciąży też mi dopieor założy

Konta na feecbooku nie mam i nie będe zakładać, ale możemy zalozyć czat na skaype

hej dziewczyny ...
wczoraj dorwaliśmy nawet znośną pogodę i pojechaliśmy do Kew Gardens na spacer ... jedno z piękniejszych miejsc jakie widzieliśmy z K. 3 godziny spacerowaliśmy i na końcu myślałam, że już padnę dosłownie ale przydało mi się trochę ruchu na powietrzu. Ostatnio coś mnie łapią bóle (uciski, kłucia) ale to chyba macica się rozciąga :)

Wieczorem zafundowaliśmy sobie ucztę i zrobiliśmy sami pyszną pizzę która za mną chodziła już długi czas :D a dziś z rana K pojechał pod Bristol przeprowadzać znajomą a ja zostałam. Wraca jutro ale już tęsknię :/

śniło mi się, że plamiłam ... dzięki Boziu tylko sen :)

ja też jeszcze nie miałam żadnych badań na krew itp, czekam na list z terminem i na paczkę od mamy z książką :) idzie już tydzień :/

reklama
Hej.
Po paru dniach się melduję ;)
Kruszka współczuję Ci bardzo i mocno tulę. Teraz musisz być silna dla swojej dzidzi.
Dziewczyny włosy można farbować. Ja idę w poniedziałek :) bo w piątek bawimy się na weselu, więc muszę jakoś wyglądać ;)
Zaraz śmigam na obiadek.
Milego dnia.

Do góry