reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

"wszystko jest dobrze z naszymi maluszkami"

Święte słowa Sasanka! :-) Nie powiem sama się denerwuję jutrzejszą wizytą, ale jestem dobrej myśli i Wy też musicie :-)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące Sasanka, Agamati, Aguśka :-)

reklama
Kochane przyszłam się z Wami pożegnać :-(
Na ostatniej wizycie okazało się, że maluszkowi nie bije serduszko:-(
Wczoraj byłam w szpitalu, jestem już po zabiegu. To był mój najgorszy dzień w życiu.
Teraz siedzę i wyję z rozpaczy...straciłam cząstkę siebie.
Czuję wielką pustkę, której nikt ani nic mi nie zastąpi:-(

Trzymam kciuki za Was wszystkie, rośnijcie zdrowo. Jestem z Wami...szczególnie w listopadzie będą o Was ciepło myśleć...

Jeden dzień mnie nie było i weszłam dziś na wątek myśląc skąd te nastroje i leki dziewczyn i doczytałam o wielkiej tragedii której myślałam że juz u nas nie będzie :( Bardzo mi przykro z tego powodu bo nikomu nie życzę tego co teraz ty przechodzisz nie było widac akcji serca a czy wczesniej było widac i czy ciąża zatrzymała sie na jakimś tygodniu czy to było tak nagle jak u mnie lata temu poszłam na usg kontrolne nic mi nie dolegało pamietam jak dzis piersi mnie bolały nie plamiłam i na usg lekarz pokazywał mi że wszystko ok wymiary prawidowe i nagle bummmm okazało się że akcji serca nie ma a była wczesniej widoczna lekarz stwierdził że widocznie kilka godzin wczesniej ustała dlatego tez tydzień czasu chodziłam jeszcze z martwym dzieciatkiem robili mi usg i hcg y byc pewnym bo nie było oznak obumarcia oprócz tego że serdunio już nie biło dlatego tym razem również miewam obawy i się boje tez wydazyło sie to u mnie w 10 tyg mam nadzieje że tym razem będzie dobrze dziewczyny nie denerwujcie się wiem że takie wieści wzbudzają wiele emocji i strachu ale miejmy nadzieje że bedzie dobrze Zilla trzymaj sie i zagladaj do nas choc nie wiem czy to nie bedzie ciężkie dla CIebie .

Witajcie:) chciałabym się do Was dołączyć, termin mam wstępnie wyznaczony na 14.11.2012r. to moja pierwsza ciąża i mam nadzieję, że wszystko przebiegnie bez żadnych komplikacji. Do tej pory badania usg wychodzą super, serduszko już bije od jakiegoś czasu, jedyne co mnie martwi to to, że niestety tydzień temu zachorowałam na zapalenie oskrzeli i musiałam brać antybiotyki, miejmy nadzieję, że nic złego się przez te leki nie zadzieje:( Pozdrawiam Was serdecznia i życzę duuużo zdrówka!

hej

a ja dziś byłam u endo po skierowanie na badania
i dała mi na tsh i trak (nie mam pojęcia co to), a na ft3 i ft4 nie
chyba sobie i tak to prywatnie zrobię, bo przecież to ważniejsze
wkurzona jestem - a endokrynologów jak na lekarstwo ...

Dziewczyny, myśleć pozytywnie! Będzie co ma być i zamartwianie się nic nie da. Tylko swoje maluszki stresujecie.

Jednocześnie doczytuję powoli pierwsze strony i gdzieś tam dawno temu któraś z Was bardzo mądrze napisała o ogromnej sile sprawczej jaka drzemie w naszych myślach. Myśl kształtuje rzeczywistość. Pamiętajcie o tym!

Adriannaa20 witamy :)

Ostatnia edycja:
Oj dziewuszki! Potraficie nastraszyc! Az sie zastanawialam dzisiaj czy nie przyspieszyc wizyty.... na szczescie rozsadek sie jakos obudzil i wmowil mi ze wszystko jest dobrze i ze przeciez slyszalam na wlasne uszy 9 dni temu to serce jak dzwon wiec nie powinnam sie martwic. Tym bardziej,ze dziecko juz ponoc od 1go trymestru czuje jaki mama ma nastroj.....
A tak wogole dotarlo do mnie ze chyba w przyszla sobote zaczynam drugi trymestr..... wow! Jak to szybko minelo! Upewniajac sie: ostatni tydzien pierwszego trymestru to 12 czy 13? Juz sie pogubilam!
Tak wiec dziewczyny: nie straszmy i nie dolujmy sie nawzajem!

Trzymam kciuki za wizyty!

reklama
Nanulika znalzałam coś takiego:

"Różne schematy rozliczania tygodni ciąży. ( zrobione przez Isis)

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.