reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Dziewczyny weźcie się w garść bo myśląc negatywnie to na pewno będzie coś nie tak z naszymi maluszkami. Bo stres i zło myślenie nie powoduje nic dobrego Nam i naszym maluchom.

Czas zacząć myśleć pozytywnie z każdą fasolką jest wszystko w porządku. Każda jest zdrowa i ma pięknie bijące serduszko!
I tyle w tym temacie.:)

Gratuluje wszystkim udanych wizyt ! :) Zdjęcia fasolek są piękne:)

Jak liczysz co do dnia to mówisz ze np 10t1d ale gdybyś chciała mówić w tygodniach to mówi się ze skończył się 10 tydz a zaczął 11. Czyli nanulika dobrze mówi :) mam tez super książkę po angielsku Ciąża dzień po dniu i tam tez jest napisane , ze np tydzień 11 a potem jest każdy dzień opisany i jest 10t1d , 10t2d itd

10tyg i 6 dni to już koniec jedenastego 10 tyg skończone 6 dni to już konczy się 11 skończone tyg sie liczy.

A ja dziś byłam na zakupach dla siostrzenicy i oglądałam na żywo mojego wymarzonego mercedesa dla malutka tego mutsy mąż tez jest za nim żaden inny wózek mu się nie podobał nawet kolor miał fajny cargo gray co jak co ale wózek muszę mieć nowy bo dla pierwszego miałam używany i nie byłam zadowolona :) nanulika drobnostki kupuje a ja zaczęła bym od drugiej strony heeee wózek łóżeczko z pościelą upatrzone laktator a te drobnostki których jest najwięcej omijam na razie :) jak już połowa stuknie to objecuję że wyruszam na zakupy chocby na allegro :p:)ale póki co to muszę do sypialni dokupić szafę bo nie mam gdzie nawet zakupy dla dzidzi zbierać :) a dzis kupiłam sobie lapika nowego bo starego trafiło już:) jutro odbieram nowy sprzęcik kupiłam sobie modem i kartę bo ciepło się robi i jak będziemy do siebie do domku wyjeżdżać na weekendy i wakacje to muszę mieć z wami kontakt :) choć te internety przenośne to maja kiepski zasieg wziełam z dodatkowa antenka wiec przetestuję:)

Ostatnia edycja:
Ja ulala drobnostki bo wieksze wymagaja przebudowy sypialni:) a na razie skupiam sie na malych gabarytach,ktore zmieszcza sie w stanie obecnym:))))

No tak jak ja wejdę na forum to cisza a jak mnie nie ma to potem nie mogę nadrobić , przez ta cisze czytam całe forum weszłam na wątek o chorych dzieciach z zespołem downa i teraz sie boję każdego dnia się modlę żeby dzidzia była zdrowa ale gdzieś tam w środku bardzo sie boje że może być inaczej może dlatego boje się badań prenetranych by sie nie denerwować 3 razy poroniłam i nie wiem dla czego czy to przez bakterie która mielismy czy to jakieś genetyczne czy niedomogi hormonalne ka zdy lekarz dawał dużą szanse na to że będę mamom bo urodzilam 1 dziecko zdrowe i wszystko przebiegało bez problemu ale jednak zawsze jest ryzyko i ten strach a z drugiej strony każda zachodząc w ciąże nie wie co ja czeka naprawdę w 1 ciązy byłam szczęśliwza nie mialam kompa neta i byłam nieświadoma to było super teraz tyle obaw nerwów szok

reklama
taycia, moj maz sie zapieral ze bedzie stal "kolo glowy" i nie zajrzy jak sie bedzie dziecko rodzilo, ale polozna go zawolala, zeby mi nogi trzymal :) i chcac nie chcac wszystko widzial - nie zalowal :), a u mnie juz wyciagali odkurzacz z woreczka.. i znieczylili krocze zeby ciąć, ale jak zobaczylam te narzedzia to dalam rade sama :)

e-stera, moj D tez nie chcial przecinac pepowiny, ale to dla mnie nie mialo znaczenia w tym momencie :)

nikita, trzymam kciuki za kolezanke, zeby to jednak byla wczesna ciaza tylko, ja nikogo nie spotkalam, ale w pierwszej ciazy bardzo sie balam, zeby tak nie bylo bo sie naczytalam o roznych przypadkach.
Co do snow, to mi sie w ciazy codziennie cos sni i czesto mam jakies negatywne i przykre sytuacje w snach, ale dwa dni temu dla odmiany przysnilo mi sie ze ronaldo (ten pilkarz) zaprosil mnie na randke :)

Witaj, Adriannaa20, ja mam termin na 13stego :)

U mnie bez zmian, tylko cycki zaczelu troche bolec (w koncu sie obudzily!), przelozyli mi wizyte na dzien wczesniej (26go) bo w piatek nie bedzie lekarza. Tak poza tym to mam balagan bo nowe meble do kuchni przywiezli wiec weekend sie zapowiada pracowity.

Do góry