ulala
Fanka BB :)
A ja jestem zatrudniona na pół etatu na umowę o pracę............a np. jakbym chciała dopłacać do pełnego zuzsu żeby potem mieć płatny wysoki macierzyński.....jest coś takiego możliwe?Tylko lepiej chyba żebym w tym czasie nie poszła na L4.......
Jest to mozliwe o ile nie byłas juz nal4 ciążowym mozna zwiekszyc stawke ale musisz jeszcze ok 2-3 mc pracować by nie wzbudzac podejżeń i potem masz wiekszą kasę le czy masz pewnośc że będzie wszystko ok? ja nie ombinowałam cały etat miałam poszła na l4 od razu ale u mnie to przymus przz poronienia i zagożenie ale gdyby było inaczej tez bym poszla od razu bo tyle lat nie korzystałam z chrobowego a zus płacę bardzo wysoki jako własciciel więc teraz czas by troszkę skorzystać od marca jestem na l4 a do dzisiaj zero na koncie z zusu a im co do dnia trzeba zapłacić to jest prawo jakbym mogla to bym w cale nie płaciła zusu a odkładała na konto co mc tysiaka i po latach miała bym z czego zyc a w razie mojej śmierci konto pełne zostaje a tak dostana 4 tysiaki i na pogrzeb branie to co się dzieje to dla mnie jakaś wielka pomyłka .