reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

qwas dlaczego tak myślisz? Co sie dzieje? Proszę cie spokojnie jeszcze nic nie wiadomo.

Taycia ​a skąd ty jesteś? W uk tez nie uznają ciąży do 12tc ale jak coś sie dzieje to szpital musi cie przyjąć i zrobić usg.

Dreddka tu chyba nie ma reguły z tymi objawami. Ja w poprzedniej miałam wszystkie możliwe, brałam progesteron, lezalam w szpitalu 5tyg na podtrzymaniu roznymi lekami, pod bardzo dobra opieką a i tak straciłam synka. Czasem z naturą nie wygramy. Jak pytałam tu lekarza czy w związku z poronieniem bede mogła liczyć na częstsze usg to mi powiedział, ze to nie ma znaczenia, bo 5 min po serduszko może sie zatrzymać i nic nie zrobię. Tak jak mówisz najlepszy lekarz nie pomoże.
Trzeba tylko mocno wierzyć że sie wszystko dobrze skończy.

anka To ssanie jest męczące szczególnie, że ja nie wstaje i ze wszystkim czekam na S. aż sie urwie z pracy na chwilę. To co mi narobi na zapas juz dawno zjedzone i głoduję :)

Witaj Basia

reklama
Qwas i taycia- dziewczyny nie myślcie o najgorszym , będzie dobrze! Pamiętajcie , ze nie zawsze plamienie czy krwawienie oznacza koniec. Mam klika koleżanek , które miały normalnie żywa krew i udalo im się donosić ciążę. Taycia idź do szpitala tam musza Cię przyjąć i zrobią Ci USG. W UK tez nie podtrzymują i nawet tu nie ma Duphastonu i mi mama z Polski wysyła.

Mi od 2 dni tez zaczęły się mdłości ale nie rzygam:) ssanie w zoladku mnie wykancza - co 2 godz muszę coś zjeść bo aż mi niedobrze z głodu . Za to dziś nie mogę patrzeć na jedzenie i powiem Wam , ze nie wiem juz co robić na obiady bo juz mi słabo jak pomyśle o czymkolwiek. Nie mam pomysłu co by zrobić żeby z chęcią zjeść ...

Ostatnia edycja:
Ale okropny dzień,br.... zimno, ponuro....łeb mnie boli, mdli od rana, zimno mi i nic się nie chce:baffled:.Jeszcze 4 godzinki i do lekarza:-).Ja chodzę do prywatnej kliniki ale maja podpisana umowę z NFZ i mam spacerkiem 10- 15 minut:tak:i mój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu Państwowym.
Niestety idę sama bo małżonek do 17 w pracy- a w poprzedniej ciąży jak tylko mógł to chodził ze mną.

gwas trzymamy kciuki, bedzie dobrze-nie stresuj się bo to szkodzi dzidzi, myśl pozytywnie

bylam teraz w wc, coraz wiecej krwi i jakby przezroczystego sluzu. do tego ból po lewej stronie jakby na wysokosci pépka. czekam na K. wczoraj zwiekszylam dawke progesteronu i mimo jest wiecej krwi ;(

Aleście napisały przez weekend :-) Nadrobię wieczorkiem.. Wczoraj cały dzień w plenerze spędziłam, było cudnie. Za to o 20 padłam. O 1 w nocy obudziłam się, pokręciłam się 1,5 godzinki i z powrotem do łóżeczka. Wstałam dziś o 7.

qwas - bądź dobrej myśli, pozytywne nastawienie bardzo dużo daje!! Trzymam kciuki, by wszystko było OK &&&

Dziś miałam okazję rozmawiać z babeczką, która urodziła miesiąc temu i gdyby mi nie powiedziała tego,to za nic bym się nie domyśliła! Figurka super, full energii i mówi, że po tygodniu wróciła do pracy, tylko urywa się w ciągu dnia nakarmić małego. Szok!

Wszystkim chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Trzymajcie się mamusie :-D

Witaj Basia - 75, 75 rocznik urodzenia?
Taycia, to co napisałaś, że tam do 12 tyg. ciąży nie uznają ... Dla mnie MASAKRA ...

Ostatnia edycja:
Lola216 też tak mam czasem- nie wiem co gotować żeby zjeść dziś mam na szczęście wczorajszy obiad i nie muszę gotować- ale nie wiem czy mam na niego ochotę.Chyba zrobię sobie zupkę dyniowa na pikatno.
Od kilku dni chodzi za mną ser pleśniowy z bagietką na ciepło i żurawiną.........mniam ale w ciąży nie wskazany ser pleśniowy,ech....

nie tylko w UK czy w Irlandii ciąża przed 12tc dla lekarzy praktycznie nie istnieje. tak samo w USA, Holandii i wielu innych krajach.

mój lekarz powiedział mi, dość ironicznie zresztą, że tylko Polska jest na tyle bogatym krajem, że hospitalizuje kobiety we wczesnej ciąży, czego nie robi się w innych krajach. bo leżeć i brać progesteron można równie dobrze w domu.

i tak się zastanawiam właśnie, dlaczego w krajach wysoko rozwiniętych podejście do tego tematu jest dla nas dość ... średniowieczne? i które podejście jest słuszne?

reklama
Dla lekarza podejście, że ciąża do 12 tygodnia to nie ciąża, ale dla kobiety , która pragnie tego dziecka i na nie czeka , czasem po wielu przejściach kocha już te dziecko gdy się tylko dowie o ciąży.
Jestem ciekawa jak Ci lekarze zachowują się i traktują będąc kobiety same w ciąży lub żony ginekologów gdy do 12 tygodnia jest walka o podtrzymanie....ciekawe czy wtedy tę z uważają tka jak innym mówią że nie warto............

Do góry