reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Hej:) wiem że są tu dziewczyny które prowadzą własną działalność i są już lub chcą iść na L4, potrzebuje trochę informacji, poczytałam w internecie i mam mętlik w głowie, może ktoś mi pomoże:-(

reklama
Ja dziś wzięłam urlop i myśle ze jutro to powtórzę. Ciagle jestem zakatarzona i mam nadzieje ze do środy mi przejdzie. A tymczasem planuje trzeci dzień z rzędu spędzić w łóżku...
Ale w przeciwieństwie do dwóch poprzednich dni tym razem chyba sie przeniose z sypialni do salonu, przed tv :)
Życzę wszystkim miłego dzionka. U mnie piękne słońce!

Gratulacje z powodu nowych objawów :) wiem jak to uspokaja, gdy bolą Cię piersi i mdli. Ja niestety do tego zaczęłam mieć zaparcia, ale lekarz przepisał mi syrop, czekam na efekty :(

a ja włąśnie wróciłam od gin, dostałam L4 na 3 tygodnie:)
niestety sierota nie wzięłam dokumentu ubezpieczenia i muszę tam wieczorem jeszcze raz podjechać:p jakoś tak nie skojarzyłam,że jak prywatnie to dok ubezp jest potrzebny hehehehehhe
zrobiłam po drodze zakupy i zaraz wstawiam rosół.... potem poczytam o początkach bycia kierowcą bo wieczorem pierwsza jazda:p
trzymajcie kciuki....
Mnie nie mdli, a szkoda - bo tak jak mówicie to uspokaja:))) wczoraj ciut a dzisiaj nic...
ależ pięęęękna pogoda!

Ulala krwawienie ustępuje, jest jeszcze przy podcieraniu, ale mało. Niestety dalej żywo czerwona krew. Jutro idę powtórzyć betę i ustalić usg.
Leżę plackiem juz tydzien i wstaje tylko do toalety + szybki prysznic i widzę efekty.
W poprzedniej ciąży miałam krwiaka i krwawilam do 13tc dlatego narazie nie panikuję tylko czekam cierpliwie na usg. Żeby tylko serduszko biło.
leż kochana i odpoczywaj, tylko wc i szybki prysznic
Napewno bedzie wszystko dobrze, skoro my trzymamy kciuki to nie ma sily na zle sytuacje &&&&
Witam wieczorowa pora, po tym pieknym weekendzie :)

Ja tak mam :) pojawily sie u mnie wreszcie w sobote mdlosci i wlasnie tak to wyglada - jem ciagle - staram sie by to byly owoce, a nie zolty ser. Wczoraj gdy bylismy na rowerkach tak mi sie ssanie i mdlosci wlaczyly, ze zatrzymalam sie w pierwszym sklepie i sucha bulke zjadlam :)

Dziewczyny- jak ja sie ciesze z tych mdlosci :) wreszcie jakies objawy i piersi jakies wrazliwe sie staly!! Moj M patrzy na mnie jak na wariatke, gdy z radoscia w oczach oznajmiam "mdli mnie strasznie"

powodzenia Nanulinka-ja tez jestem w trakcie robienia prawa jazdy i czasami sobie mysle, ze przeciez komunikacja miejska nie jest zla... ;-)
sucha bułka:-D:-D udana jestes a Twojemu sie nie dziwnie ze w szoku jest.Troche dziwne ze ktos sie cieszy ze mu niedobrze:-D:-D Szalona :)
No faktycznie ta nasza polska służba zdrowia to jakiś koszmar :/
Ja narazie chodzę do dwóch lekarzy na NFZ, ale bardziej skłaniam się do tego z prywatnej przychodni, która ma podpisany kontrakt z NFZ.
Wogóle zauważyłam dziwną rzecz. Lekarz z mojej przychodni wypisał mi skierowanie na 2 bezpłatne badania, te podstawowe i najtańsze. Na osobnej karteczce wypisał listę badań, którą mam już zrobić sama odpłatnie. Będąc u tego drugiego lekarza dostałam skierowanie na bezpłatne badania w sumie 5 badań i to też tych, które tamtem lekarz mi kazał zrobić odpłatnie. Co również przeważyło, iż skłaniam się by wybrać tego lekarza na prowadzącego. Obliczyłam, że dzięki temu jakieś 100zł zostaję w mojej kieszeni.
bo to wlasnie sa lekarze i lekarze.jeden da ci darmowe badania a drugi ma to gdzies i wysyla na odplatne, bzdura i absurd! Polska rzeczywistość

Nanulika- mnie niestety tez dreczy to samo pytanie- co by było gdybym dostała progestron np luteine czy Duphaston . 2 lata temu jak poronilam w 6 tyg a dokładnie dostałam krwawien ale jeszcze wszystko było ok to angielski lekarz wysłał mnie do domu i nie dostałam NIC! Wtedy jeszcze nie wiedziałam , ze można dostać coś na podtrzymanie ...
nioe zastanawiaj sie , nie drecz sie pytaniami. Bylo minelo i teraz jestesmy madrzejsze o informacje;-)
Witam się pierwsza :-),

Śliczna pogoda znów się zapowiada.

A co do lekarzy to ja już lepiej się nie wypowiadam!!! Też swoje przeżyłam i zgadzam się w 100%, że rocznie wielką kasę płacimy na NFZ a na końcu i tak jesteśmy zdani na prywatę, ba na NFZ to o zgrozo- przykład mój poprzedni gin też na NFZ, to było 2lata temu- we wrześniu już nie było do niego miejsca!!!!!!Tylko kobiety ciężarne, które już u niego były!!!!
Moim zdaniem wlasnie dlatego ze kazdy placi ubezpieczenie a nie wykorzystuje tego bo i tak chodzi do prywatnych lekarzy powinni zrobic jak w Niemczech czyli sprywatyzowac sluzbe zdrowia. Nie wiem jak jest w Polsce ale ja teraz jak jestem w ciazy kupujac leki w aptece z recepty place tylko 5 euro za racepte, nie wazne ile kosztuje lek. Moja corka ma darmowe leki do 14 roku życia a pozniej bede placicla 5euro za recepte.
Napewno takie rozwiazania byly by lepsze niz obecna sytuacja
a ja włąśnie wróciłam od gin, dostałam L4 na 3 tygodnie:)
niestety sierota nie wzięłam dokumentu ubezpieczenia i muszę tam wieczorem jeszcze raz podjechać:p jakoś tak nie skojarzyłam,że jak prywatnie to dok ubezp jest potrzebny hehehehehhe
zrobiłam po drodze zakupy i zaraz wstawiam rosół.... potem poczytam o początkach bycia kierowcą bo wieczorem pierwsza jazda:p
trzymajcie kciuki....
Mnie nie mdli, a szkoda - bo tak jak mówicie to uspokaja:))) wczoraj ciut a dzisiaj nic...
ależ pięęęękna pogoda!
Powodzenia na jezdzie :)) dasz rade to nie jest takie trudne:tak:
U ciebie rosolek a u mnie pomidorwa na rosole :))

U nas jak zostaje rosolek to albo pomidorowka albo ogorkowa :)

Za oknem piękne słoneczko wiec popołudniu wyskakuje na plac zabaw, juz sie umowilam z kumpelą ze przyjdzie z synami. Będzie z kim pogadać:-)
Pranie się kręci, zupka w trakcie a iwczorkiem żelazko pójdzie w ruch:baffled: Nie znoszę prasować:no:

Zauważyłam że prócz bólu piersi czasami zakręci mi się w głowie :/

Ostatnia edycja:
Mmm a za mną chodzi pomidorowka... Aż wczoraj musiałam zjeść gorący kubek :)
Nie jestem w stanie ostatnio nic robić w domu a zwłaszcza gotować. Zazdroszczę wam tej energii i normalnego funkcjonowania!

witam

ja niestety chora :( gardło mnie boli strasznie i w ogóle kiepsko się czuję.

dzień zaczęłam jak zwykle, czyli poranne rzyganko (ale mnie to już przestało cieszyć - za to co rano sprawdzam, czy mnie jeszcze piersi bolą heheh)
w lodówce widzę już czeka na mnie śniadanko, bo mi mąż przed wyjściem do pracy zrobił, ale najpierw muszę połknąć euthyrox, a wcześniej muszę się nastawić do tego psychicznie i muszą skończyć się nudności, żebym znów tego nie zwymiotowała

dziś mój mąż kończy 30 lat - chciałam mu zrobić imprezę niespodziankę, ale po prostu nie dam rady :(

tak bym chciała się już dobrze czuć i pięknie wyglądać i chodzić z brzuszkiem,
a tymczasem leżę cały czas w łóżku, a mąż zajmuje się mną jak kaleką :(

reklama
Sunovia zycze Ci dużo zdrówka. Współczuję ci tych mdłości.Mąż pieknie się spisuje i myśle że nawet nie oczekuje od Ciebie niespodzianki z okazji urodzin. Mó też przy Laurze latał koło mnie jak przy obłożnie chorej.Ty sie nie martw tym tylko ciesz się że dzięki temu mąż cie odciąża i możesz leżeć. Po wszystkim mąż bedzie opowiadał jak się Tobą zajmował gdy tego potrzebowałaś- mój zawsze wspomina.

Pola. jak przychodzi zachcianka to nie ma na nią siły :)

Do góry