Elomelo
Fanka BB :)
nie tylko w UK czy w Irlandii ciąża przed 12tc dla lekarzy praktycznie nie istnieje. tak samo w USA, Holandii i wielu innych krajach.
mój lekarz powiedział mi, dość ironicznie zresztą, że tylko Polska jest na tyle bogatym krajem, że hospitalizuje kobiety we wczesnej ciąży, czego nie robi się w innych krajach. bo leżeć i brać progesteron można równie dobrze w domu.
i tak się zastanawiam właśnie, dlaczego w krajach wysoko rozwiniętych podejście do tego tematu jest dla nas dość ... średniowieczne? i które podejście jest słuszne?
Tak, ale w tych krajach zamordowanie dużego dziecka, w późnej ciąży nie jest dla nich niczym strasznym.
Tak samo jak uśmiercenie starszego człowieka. Najpierw trzeba zmienić mentalność ludzi, później powoli wprowadzać zmiany - przyjma wszystko ... Same widzicie jak walczycie o swoje dzieci. Ja w 4 ciąży, wczesnej - a pełna takich samych obaw jak Wy ... Dzisiaj musiałam poprosic obcych ludzi o coś do picia, bo zrobiło mi się w pracy bardzo słąbo. Teraz wiem, że spadł mi cukier, ale potem sprawdzałam w wc, czy nic się złego nie dzieje. W naszym kraju chcą zmienić mentalność ludzi ... Przy trzecim dziecku lekarz "mówił" mi o podwiązaniu jajników ... Masakra... Ja nawet zasiłku rodzinnego nie biore, więc wara od moich jajników.
Nie uznają ciąży do 12 tygodnia ... A my słyszymy bijące serce ... Nie chcę być takim zwyrodnialec, dla którego ta mała iskra to ... nie wiem co .... Ech ...
PS Co do zasiłku rodzinnego - nie biorę, nie kwalifikuję się, ale wysokość tego zasiłku to żenada!