reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
OMG szok!!!!
Ja mam swietne wspomnienia z porodu:-) Zresztą jak urodziłam to powiedziałam że teraz mogę rodzić drugi raz :))

Lola to ja juz wiem dlaczego moja koleżanka nie chciała tam rodzić tylko wróciła do PL:dry: przerażajace są te porody.

Moje koleżanki tak panicznie boja się być drugi raz w ciąży bo nie wyobrażają sobie kolejnego porodu tutaj . Oni tu igraja z życiem dziecka i mimo, ze kobiecie powinni juz zrobić cesarke to oni cały czas ja męczą naturalnie żeby urodziła , ze właśnie po tym np przestaje dziecku bić serduszko i wtedy akcja z kleszczami. Każda miała inna przygodę ale każda kończyła się tak samo. A z drugiej strony to nie takie łatwe rodzic w Polsce bo wiadomo , ze trzeba być ok 1,5 miesiąc przed porodem i zostać conajmniej miesiąc żeby z maluszkiem tak szybko nie podróżować . Do tego nie jest się w swoim domu tylko np u rodziców. Męża pewnie nie byłoby przy porodzie bo by nie zdążył przyleciec a chcielibyśmy razem rodzic ;) nie wiem co to będzie , jeszcze jest trochę czasu do namysłu i póki co to modlę się żeby z ciąża wszystko było ok.

no właśnie o to chodzi, że u nas poza progesteronem też lekarze nie są w stanie nic zdziałać przed tym 12tc.
a skoro tak, to po co nas kładą w szpitalach i robią usg co tydz? to i tak nic nie daje.

dostałam dziś zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną na 3 kwietnia. muszę sobie poprzypominać trochę ustaw i pójdę, chocby dla sprawdzenia się. szkoda, że akurat teraz się ta oferta pojawiła, bo w ciąży to i tak mnie pewnie nie przyjmą, a chętnie zmieniłabym pracę na taką właśnie. spokojna, 8 godz i do domu, zgodna z wykształceniem. tylko kasa pewnie 2x mniejsza niż mam tutaj.

moje znajome z UK z kolei bardzo dobrze wspominają tam porody. świetne warunki i porody ok. jedna z nich rodziła w wodzie, pozostałe tradycyjnie.

Ja miałam rosołek wczoraj i przedwczoraj....a teraz wcinam zupe krem dyniową z imbirem i pomarańczą.....mniam
Godzina zero zbliża się coraz bardziej...........zaczynam się stresować

nie stresuj nie stresuj tylko leć szybko i wracaj jeszcze szybciej z samymi dobrymi wiadomościami:)
3mam kciukole! &&&&&&&&&&&

Hej!

Dzięki za pocieszenie. Póki co plamić przestałam i nie ma jakoś wielkiej ilości,ale wiadomo to zawsze niepokoi. Znalazłam też kilka kropek krwi,ale takiej ciemnej, starej... może dziecko się zagnieżdża - nie wiem.
Mieszkam w Irlandii. Na upartego może by i mi zrobili USG w szpitalu,ale z kim ja zostawię dziecię na kilka godzin? Jem witaminy , kwas,żelazo no i zwolnię trochę i zobaczymy. Jutro idę do lekarza ogólnego,więc może ona coś pomoże (jest Polką). Postaram się myśleć pozytywnie no i obserwować moje ciało...
Pozdrowienia!
P.S ja miałam dosyć długi poród,ale obsługa była cudowna...

Dziewczyny ja mam pytanie z innej mańki:
1)pierwsze L4 miałam bez kodu B na zeszły tydzień
2) od dzisiaj będę miała kolejne L4 na 3 tyg (w sumie nie wiem czy z kodem B bo dopiero będę jechała je odebrać)
dzwonili do mnie z pracy,że jak chcę żeby mi te L4 naliczyli 100% to muszę im do 5go kwietnia (wtedy naliczają wypłaty za marzec) dostarczyc zaświadczenie że jestem i od kiedy jestem w ciąży.
Ginekolog moja jednak powiedziała,że takie zaświadczenie wystawi mi dopiero jeśli na następnej wizycie potwierdzimy prawidłową ciążę (czyli 11go kwietnia).
To był opis syt, a teraz pytanie: czy w takim wypadku przy kolejnej wypłacie dostanę wyrównanie za to że taz naliczą mi 80% a potem już będą mieli zaświadczenie że w tym czasie byłam już w ciąży? Ponoć tak jest, ale czy któraś z Was miała taką sytuację?

Dziewczyny ja mam pytanie z innej mańki:
1)pierwsze L4 miałam bez kodu B na zeszły tydzień
2) od dzisiaj będę miała kolejne L4 na 3 tyg (w sumie nie wiem czy z kodem B bo dopiero będę jechała je odebrać)
dzwonili do mnie z pracy,że jak chcę żeby mi te L4 naliczyli 100% to muszę im do 5go kwietnia (wtedy naliczają wypłaty za marzec) dostarczyc zaświadczenie że jestem i od kiedy jestem w ciąży.
Ginekolog moja jednak powiedziała,że takie zaświadczenie wystawi mi dopiero jeśli na następnej wizycie potwierdzimy prawidłową ciążę (czyli 11go kwietnia).
To był opis syt, a teraz pytanie: czy w takim wypadku przy kolejnej wypłacie dostanę wyrównanie za to że taz naliczą mi 80% a potem już będą mieli zaświadczenie że w tym czasie byłam już w ciąży? Ponoć tak jest, ale czy któraś z Was miała taką sytuację?

Jak dla mnie to jakas głupota po co tak kombinować ? mnie odrazu wystawił L4 B i to na samym początku ciąży jakie ma to znaczenie czy jesteś w 4 tyg czy w 12 ? wystawia ci B dopóki jesteś w ciąży .

Ja nigdy sie z czyms takim nie spotkałam zawsze wystawiali mi od razu ciążowe ciążą zawsze może być zagrożona i masz prawo być na L4 od początku nie słyszałam o jakimś nowym prawie że jak ciąża będzie prawidłowa to dopiero dostanę ciążowe potwierdziła Ci ciąże przecież to po co kombinuje .

Ostatnia edycja:
reklama
to od dziś pewnie będzie z B bo to od mojej gin, ale poprzedie było od internisty który nie miał podstawy by wpisać B - każda pacjentka mogła stwierdzić,że jest w ciąży. Ale nie o to chodzi - u mnie kadry nie mają problemu z tym,że tam nie było B. Bo jak im zaniosę zaśw do 5go kwietnia o ciąży to za jedno i drugie nalicżą mi ciążowe 100%. Chodzi mi tylko o to czy jak nie doniosę im tego teraz tylko po wizycie 11go to czy będą mieli obowiązek wyrównać mi to przy następnej wypłacie? ponoć tak jest - chciałabym się upewnić... 600 pln za sam marzec piechota nie chodzi....

Do góry