reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Kubusiu 100 LAT,i wszystkiego co najlepsze!!!!!

Babyduck zdjęcia cudne

Basia nasza Oliwka na roczek też ważyła ok 9 kg,a Maja to taki pączuszek,ale zauważyłam,że już zaczęła wolniej przybierać na wadze

Olii u nas też jeszcze 2 butle w nocy

Dziewczyny,czy wasze maluszki jedzą jeszcze w dzień mleko, bo Maja oprócz tych 2 butli w nocy nie pije już więcej, i nie wiem,czy to dobrze,czy nie?

babyduckSTO LAT! STO LAT dla KUBUSIA!!! radości, uśmiechu, wspaniałych zabawek! tort roczek kuby.jpg
Włączyłam dziś komputer właśnie dla Niego:-)

u nas gorący czas, przygotowujemy jutrzejszą imprezę z okazji Zosi roczku. Urodziny co prawda dopiero we wtorek, ale że to "wtorek", to gości będziemy mieć w "niedzielę":-) chyba wszystko z grubsza gotowe, ale i tak się stresuję...
a tak w ogóle to w czwartek byliśmy u pediatry na ponownym osłuchaniu i brak poprawy:-( nadal coś rzęzi w oskrzelach, zatem dostaliśmy nowy antybiotyk - sumamed, na 4 dni oraz inhalacje: Berodual (czy coś takiego) i nubbud.

Załączniki

• tort roczek kuby.jpg
    tort roczek kuby.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 69
Babyduck najserdeczniejsze życzenia dla Kubusia szczęścia zdrówka dużo radości:-)

Ostkapa może inhalacje pomoga Zosi &&&&&&&
Wiesz ja tez się stresowalam przed urodzinkami Franka. Czy wszytsko sie uda czy będzie smakowało :)
A poniżej urodzinowy tort, ktory mu przygotowałam. Nie bylam do końca zadowolona z efektu, bo mi sie ręce strasznie trzęsły i sie spieszyłam, ale smakował.
Zdjęcie0046.jpg

Francio też jest drobny. Wazy 9kg, mierzy cos ok 76 cm. Myslę, że na razie nic sie nie zmienilo. Mielismy byc u pediatry we środe, ale sie pochorowala i idziemy dopiero w grudniu. Franio uzywa smoczka, tak jak Kuba sma go poszuka i sobie wsadzi ;-)

Neska moj mały trochę lepiej sypia od tygodnia. Niedługo bardziej konsekwetnie zaczne z nim postępować, bo musze ksiazke doczytać.

Załączniki

• Zdjęcie0046.jpg
    Zdjęcie0046.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 74
Czesc Mamuski!

U Nas chyba 14 kg i kolo 90 cm. Wczoraj mialam porownanie,bo bylismy w centrum zabaw i byla tam Pani,ktorej synek wyladowal na intensywnej,bo owiniety byl dwa razy pepowina,wiec byli w tym samym wieku co Miki i jaka roznica. Tamten chlopczyk wysoki i szczuply,a Mikus jeszcze wyzszy i jaki pultas przy nim :-D:-D

Ostkapa - zdrowka dla Zosienki!

Kruszka - przeslodki torcik!

Gdzie jest Mdmd, Badka, Basia75? Odzywajcie sie.

Kochane, chcialam Was powiadomic,ze w Polsce zorganizowana jest swietna akcja pt : SZLACHETNA PACZKA. Otoz chodzi w niej oto,ze samemu wybieramy rodzine ( moze byc wielodzietna, samotna osoba, niepelnosprawna itp) i patrzymy czego potrzebuje najbardziej ( czyli to,co moglibysmy kupic i spelnic ich marzenie).

Nie uwierzycie,ale ja znalazlam rodzine (pomoge samotnej mamie z dwojka coreczek) ,ktora mieszka na mojej ulicy!!!! (tzn z lat kiedy jeszcze mieszkalam w Pl).

Super akcja. Juz nie moge sie doczekac kiedy otrzymaja moja paczke.

Pomoz i Ty,bo warto !!!

wiecej na : Strona główna - Szlachetna Paczka

Ostkapa Ty świetowałas razem z Pati? Dla Ciebie równiez serdeczne, choc spóźnione zyczenia spełnienia marzeń:-):tak:

Taycia rzezcywiście Szlachetna paczka to jest cos:tak: Ale czy cos sie zmieniło w formie pomocy? Bo ja sie interesowałam tym w ubieglym roku, ale jak sie okazało, że "Oni" wola by zakupic wszytskie potrzebne rzeczy wybranej rodzinie, a lista czasami jest naprawde długa to odpadlam, bo na zakup m.in. pralki mnie nie stać. W tym roku zastanwiam sie nad zebraniem grupy znajomych, zrzucie po pare złotych i coś tam sie uzbiera. Warto spróbowac. Super, że o tym piszesz!:-D

Mam pytanko do Was, czy Wasze dzieci korzystaja z poduszek? Franek od kilku tygodni spi na podusi, czasami mu zabieram, najczesniej jednak zostawiam.
Dziś pobił rekord, zasnął ok 21 i obudził się dopiero po 4 i to chyba dlatego, ze przesikał pieluszkę i wyleciało bokiem. Przebrałam, nasmarowalam i po 20 min znowu spał. Oczywiście ja się budziłam i latałam sprawdzac czy oddycha, raz nakryłam Go kocem bo się rozkopal i spal na kołderce. Jestem w szoku, zwłaszcza, że noc wczesniej budził sie 5x:confused: Te 5x to nie jest u niego normalne, wiec sie nie martwie. Moze zmierzamy ku dobremu?

A do 2 tygodni bunt na jedzenie zupek, pluje i w ogóle. Nie wiem co robić?

STO LAT dla solenizantów !!! Niech żyją nam w szczęściu i zdrowiu :-) Udanych imprez urodzinowych :blink:
Taycia - zawsze mnie wywoła do tablicy ;-)

Mój maluch waży niecałe 8 kg. Ubranka kupuje na 86 lub więcej żeby było jej wygodniej.

Kruszka
- ja używam poduszeczki takiej płaskiej od kompletu z kołderką.

U nas ze spaniem nadal kiepsko. w dzień potrafi spać od pół godziny do 2 godzin. Najgorzej jak wyjde na spacer wtedy śpi tylko pół godzinki, jak jestem w domu to potrafi dłużej. W nocy ciągle pobudki i ostatnio potrafi nie spać godzine w okolicy 3 czy 4 i się bawić :no: . A ja oczy na zapałki ;-) Pamiętam, że starszy też przechodził taki okres, że budził się i się w nocy bawił. Mam nadzieje, że szybko to minie.
Nadal ma jednego zęba, pozostałe w natarciu. :baffled:

reklama
kruszka my z Pati urodziłyśmy się obie 11 listopada i obie urodziłyśmy córeczki 19 listopada:-)

Wczoraj mieliśmy przyspieszone przyjęcie urodzinowe:-) moim zdaniem wszystko się udało. Zosia zachowywała się bardzo grzecznie, wszystko przyjęła "na zimno". Pamiętam mojego chrześniaka w dniu 1 urodzin, jak z wypiekami odbierał prezenty. A Zosia na spokojnie:-) ale z wielkim uśmiechem.. I oczywiście największa furrorę zdobył różowy koń na biegunach od chrzestnego:-) Goście zaproszeni na 14, część przyszła już o 13.30, Zosia padła dopiero na końcówce, czyli o 16.30 (i to aż na 2h). I tak była dzielna bo normalnie ma półgodzinną drzemkę ok.15.00.

A jutro czeka nas znowu wizyta u pediatry - na kontrolę. Az się boję co będzie jak nie ma poprawy.

Do góry