reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Zosiu i Agatko - ciutkę spóźnione, ale wszystkiego najlepszego. Rośnijcie na zdrowe, mądre i śliczne dziewczyny, otaczajcie się tylko życzliwymi ludźmi i dokonujcie tylko dobrych wyborów. Buziaki!

Witajcie mamusie :) szkoda ze tak pozno odnalazlam to forum. Udzielam sie na marcowkach 2014 :) Jestem mama Michelle urodzonej 27 listopada 2012 :) Mieszkamy w Norwegii. Jesli Wam nie przeszkadza bardzo chetnie bym dolaczyla do Waszego grona i czasem cos napisala od siebie. Tutaj my :
ImageUploadedByForum BabyBoom1384990676.479266.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1384990688.629603.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1384990698.741954.jpg
Zycze wszystkiego najlepszego dla wszystkich maluszkow, ktore juz maja za soba pierwsze urodzinki :D
niech Wam sie dzieciaczki zdrowo chowaja!
Pozdrawiam Serdecznie

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1384990676.479266.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1384990676.479266.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 97
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1384990688.629603.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1384990688.629603.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 98
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1384990698.741954.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1384990698.741954.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 90
aneta witamy na Naszym forum:-) im nas więcej tym sympatyczniej:-) gratulacje przy okazji kolejnej pociechy "w brzuszku".

U nas noce naszpikowane pobudkami "na smoka". Zosia budzi się co ok. godzinę, wystarczy namacać smoka wylegującego się gdzieś w łóżeczku i zainstalować go w buziulce Małej. Co dziwne, to dosłownie za parę minut po tym zabiegu smoczuś ląduje znowu na łóżeczku, a Zosia przez kolejną godzinkę smacznie śpi. W ciągu dnia zasypia również z "ciumkaczem":-) Podsumowując, używa go tylko i wyłącznie do zasypiania.

Poza tym parę dni temu zabłyszczały nam, Zosi nowe dwójeczki dolne ;-) Wyszły obie na raz. Jednak maż widzi też jakby 4...

No i zapomniałam się "wygadać". Otóż we wtorek, po powrocie męża z pracy okazało się że jest obłożnie chory - temp. 38. Przeleżał pod kocykiem cały wieczór, spał w oddzielnym pokoju, żeby nie narażać Zosi na ewentualne zarażenie, a rano miał już 36.5. I pyta czy ma iść do pracy:-D powiedziałam, ze to jego wybór, całe szczęście się opamiętał i poszedł. Oczywiście przez cały dzień temp. nie wzrosła wyżej niż 37.3. Ale i tak jest/był "bardzo chory":-D

Ostatnia edycja:
Ostkapa hehe skad to znam- obloznie chory byle by nic nie robic. A jak my mamy chorobsko to trzeba i posprzatac i ugotowac i dzieckiem sie zajac.
Nasz tez sie kiedys budzil na smoka - masakra- teraz ma ich w lozeczku 5 i musi sobie radzic sam.

Ostkapa, u nas nocne historie ze smokiem są takie same. Budzi się, trzeba zainstalować smoka w buzi i śpi dalej. I też zaraz wypluje. Tylko u nas pobudki są rzadziej, co 3 godziny może. Czasem raz w nocy, czasem kilka razy.

No i wczoraj pokazał się sprawca ostatniej infekcji i sraczki - ząb, dolna dwójka. Na razie widzę jedną, ale nie zdziwiłabym się, gdyby druga też wyłaziła, bo Kuba lubi tak parami wypuszczać zęby. Póki co synek broni dostępu do pyszczka i trzeba nieźle kombinować, żeby mu w otwór zajrzeć.

Dopisek, 17:22
A jednak! Są dwie dwójki...

Ostatnia edycja:
Aneta- witaj i również gratuluję kolejnego dzidziola:-D:-D już wiesz kto tam u Ciebie mieszka??

Ostkapa- Kacper też ten etap smokowy przechodził już myślałam mu taśmą go przykleić:baffled:;-), ale na szczęście szybko minęło...

Nie to ja nie mogę na emka narzekać...jak mnie miesiąc temu gardło złapało to po pracy pędził szybciorem do domku i przejmował moje wszystkie obowiązki a jak mogłam się spokojnie kurować, on sam zaś jak jest chory to końmi go trza do łóżka zaciągać...

reklama
Witajcie :) dziekuje.
W brzuszku jest synek Dominique, tak wiec bedziemy mieli parke.

Opowiem moze troche o mojej malej, przeczytalam pare stron i widze ze macie problemy ze spaniem i jedzeniem. U nas na szczescie spokoj. Mala je sama, nie karmie jej, je raczkami, widelcem, lyzka. Na wieczor i rano butle tez sama pije. Z zasypianiem tez ok, mamy rytulal 19 kapiel itd i o 19:30 butla w lozeczku, wypije i odwraca sie na boczek i spi do 8:30-10, po obudzeniu butle w lozeczku pije i lezy sobie z pol godzinki i odpoczywa. Pozniej lazienka mycie buzki, zabkow (mamy 4 jedynki i 2gorne dwojki wychodza) ubieranie itd i idziemy na dol i jemy normalne sniadanko, przewaznie je kromke lub 1,5 z szynka, serem, pasztetem, jajkiem lub parowke i kromke z maselkiem, albo 2 jajka na miekko z kromeczka z maselkiem lub jajecznice. Drzemke mamy kolo 13 na 1,5h czasem 2h, pozniej obiadek ( mala je wszystko co my) na deser kolo 17 owoc lub jogurt i przed kapiela kaszka. Zaczela stawiac kroczki jakies 3 tyg temu, teraz juz biega. Smieje sie sama z siebie ze tak bardzo chcialam zeby chodzila a teraz nadazyc za nia nie moge :) siusia do nocniczka w dzien, czasem kupke tez zrobi, na noc pampers oczywisce. Ile wazy i mierzy napisze w czwartek bo mamy szczepienie i wtedy sprawdzimy ale mysle ze jakies 80cm, 12kg max. Rozgladam sie za nowym lozkiem juz takim normalnym bo z tego ze szczebelkami mala wyskakuje mi gora... Mozna zawalu dostac :(

Do góry