reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
U nas Igor zasypia w łóżeczku ale ja muszę być w pokoju.
Oskapa zdrówka wam życzę u nas kaszel i synek i córka jutro idę do lekarza.
Dziewczyny jak tam u was ze smoczkami macie jeszcze czy juz może wyrzuciliscie do kosza:)?
Ja raz zrobiłam próbę i udało mu się zasnąć bez snoczka ale niestety po 20 min zaczął go szukać i był ryk.

Moja kruszka waży 9,200 a co do wzrostu to nie mam pojęcia, ale faktycznie musi być z niej kruszka, bo ubranka na 80 są troszeczkę za duże, no i wchodzi też jeszcze w niektóre 74 :-).

Maria My jeszcze smoczek używamy :) zaśnięcie bez niego jest niemożliwe;-)

a my mierzyliśmy się na roczek i wyszło 76cm. Rzeczywiście ubranka na 74 robią się ciut przyciasne, zwłaszcza na brzuchu :-D:-D
A z wagą to pewnie gdzieś ok 12kg, może 11.5...

My ubranka 80/86 cm :-)
A smoczka nadal używamy. Ja ograniczam podawanie go do minimum. Daję tylko do spania i gdy widzę, że naprawdę bolą go zęby:eek: a tak to nie pozwalam mu brać smoka. Wolałabym żeby go wcale nie używał ale cóż... wszystko w swoim czsie:-)

U nas bez smoczka nie ma zasypiania. No i Kuba potrafi go sobie sam znaleźć w dzień i zapakować do gęby i żuje go dla frajdy.
Choć tydzień temu mierzył 76 cm, a ubranka jednoczęściowe nosi w rozmiarze 80, to już np. ogrodniczki muszą być 86. Taki jakiś niewymiarowy jest.

A poza tym u nas dziś święto :-D

Ja również używam smoka do spania i jak zaczyna być mega marudny.
My ważymy koło 12 może 11 kg ubranka nosimy na 80 - 86
Igor dziś dostał na kaszel Biseptol wiec szczepienia we wtorek odpadają.

100 lat dla Kubusia :-)
Lenka waży ok. 10 kg, ubranka nosi r.80, jest małą kluseczką, nóżki jeszcze grubiutkie, jej siostry ważyły na roczek ok. 8 kg, tak, że jest różnica, mam nadzieję, że jak zacznie biegać to schudnie. A smoczka nie używamy od początku, jakoś nie przekonała się do niego

reklama
Kubusiu wszystkiego co najlepsze! słodkiego, miłego życia:-D

U nas pojawiają się problemy z zasypianiem. Czasem mam wrażenie że on najchętniej by wcale nie spał:baffled: ojjjj i zęby mu dokuczają:baffled:
A w nocy próbowałam mu nie podać jednego mleka to najpierw mi pokazywał ze mam mu zrobić mleko a później już brał za rękę i ciągnął:-D mimo wszystko było to zabawne:-) Mam nadzieję, że jakoś sam zrezygnuje z tego nocnego karmienia bo inaczej czarno to widzę:dry:

Do góry