reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Kubusiu 100 LAT,i wszystkiego co najlepsze!!!!!

Babyduck zdjęcia cudne

Basia nasza Oliwka na roczek też ważyła ok 9 kg,a Maja to taki pączuszek,ale zauważyłam,że już zaczęła wolniej przybierać na wadze

Olii u nas też jeszcze 2 butle w nocy

Dziewczyny,czy wasze maluszki jedzą jeszcze w dzień mleko, bo Maja oprócz tych 2 butli w nocy nie pije już więcej, i nie wiem,czy to dobrze,czy nie?

babyduckSTO LAT! STO LAT dla KUBUSIA!!! radości, uśmiechu, wspaniałych zabawek! tort roczek kuby.jpg
Włączyłam dziś komputer właśnie dla Niego:-)

u nas gorący czas, przygotowujemy jutrzejszą imprezę z okazji Zosi roczku. Urodziny co prawda dopiero we wtorek, ale że to "wtorek", to gości będziemy mieć w "niedzielę":-) chyba wszystko z grubsza gotowe, ale i tak się stresuję...
a tak w ogóle to w czwartek byliśmy u pediatry na ponownym osłuchaniu i brak poprawy:-( nadal coś rzęzi w oskrzelach, zatem dostaliśmy nowy antybiotyk - sumamed, na 4 dni oraz inhalacje: Berodual (czy coś takiego) i nubbud.

Załączniki

• tort roczek kuby.jpg
    tort roczek kuby.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 65
Babyduck najserdeczniejsze życzenia dla Kubusia szczęścia zdrówka dużo radości:-)

Ostkapa może inhalacje pomoga Zosi &&&&&&&
Wiesz ja tez się stresowalam przed urodzinkami Franka. Czy wszytsko sie uda czy będzie smakowało :)
A poniżej urodzinowy tort, ktory mu przygotowałam. Nie bylam do końca zadowolona z efektu, bo mi sie ręce strasznie trzęsły i sie spieszyłam, ale smakował.
Zdjęcie0046.jpg

Francio też jest drobny. Wazy 9kg, mierzy cos ok 76 cm. Myslę, że na razie nic sie nie zmienilo. Mielismy byc u pediatry we środe, ale sie pochorowala i idziemy dopiero w grudniu. Franio uzywa smoczka, tak jak Kuba sma go poszuka i sobie wsadzi ;-)

Neska moj mały trochę lepiej sypia od tygodnia. Niedługo bardziej konsekwetnie zaczne z nim postępować, bo musze ksiazke doczytać.

Załączniki

• Zdjęcie0046.jpg
    Zdjęcie0046.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 69
Czesc Mamuski!

U Nas chyba 14 kg i kolo 90 cm. Wczoraj mialam porownanie,bo bylismy w centrum zabaw i byla tam Pani,ktorej synek wyladowal na intensywnej,bo owiniety byl dwa razy pepowina,wiec byli w tym samym wieku co Miki i jaka roznica. Tamten chlopczyk wysoki i szczuply,a Mikus jeszcze wyzszy i jaki pultas przy nim :-D:-D

Ostkapa - zdrowka dla Zosienki!

Kruszka - przeslodki torcik!

Gdzie jest Mdmd, Badka, Basia75? Odzywajcie sie.

Kochane, chcialam Was powiadomic,ze w Polsce zorganizowana jest swietna akcja pt : SZLACHETNA PACZKA. Otoz chodzi w niej oto,ze samemu wybieramy rodzine ( moze byc wielodzietna, samotna osoba, niepelnosprawna itp) i patrzymy czego potrzebuje najbardziej ( czyli to,co moglibysmy kupic i spelnic ich marzenie).

Nie uwierzycie,ale ja znalazlam rodzine (pomoge samotnej mamie z dwojka coreczek) ,ktora mieszka na mojej ulicy!!!! (tzn z lat kiedy jeszcze mieszkalam w Pl).

Super akcja. Juz nie moge sie doczekac kiedy otrzymaja moja paczke.

Pomoz i Ty,bo warto !!!

wiecej na : Strona główna - Szlachetna Paczka

Ostkapa Ty świetowałas razem z Pati? Dla Ciebie równiez serdeczne, choc spóźnione zyczenia spełnienia marzeń:-):tak:

Taycia rzezcywiście Szlachetna paczka to jest cos:tak: Ale czy cos sie zmieniło w formie pomocy? Bo ja sie interesowałam tym w ubieglym roku, ale jak sie okazało, że "Oni" wola by zakupic wszytskie potrzebne rzeczy wybranej rodzinie, a lista czasami jest naprawde długa to odpadlam, bo na zakup m.in. pralki mnie nie stać. W tym roku zastanwiam sie nad zebraniem grupy znajomych, zrzucie po pare złotych i coś tam sie uzbiera. Warto spróbowac. Super, że o tym piszesz!:-D

Mam pytanko do Was, czy Wasze dzieci korzystaja z poduszek? Franek od kilku tygodni spi na podusi, czasami mu zabieram, najczesniej jednak zostawiam.
Dziś pobił rekord, zasnął ok 21 i obudził się dopiero po 4 i to chyba dlatego, ze przesikał pieluszkę i wyleciało bokiem. Przebrałam, nasmarowalam i po 20 min znowu spał. Oczywiście ja się budziłam i latałam sprawdzac czy oddycha, raz nakryłam Go kocem bo się rozkopal i spal na kołderce. Jestem w szoku, zwłaszcza, że noc wczesniej budził sie 5x:confused: Te 5x to nie jest u niego normalne, wiec sie nie martwie. Moze zmierzamy ku dobremu?

A do 2 tygodni bunt na jedzenie zupek, pluje i w ogóle. Nie wiem co robić?

STO LAT dla solenizantów !!! Niech żyją nam w szczęściu i zdrowiu :-) Udanych imprez urodzinowych :blink:
Taycia - zawsze mnie wywoła do tablicy ;-)

Mój maluch waży niecałe 8 kg. Ubranka kupuje na 86 lub więcej żeby było jej wygodniej.

Kruszka
- ja używam poduszeczki takiej płaskiej od kompletu z kołderką.

U nas ze spaniem nadal kiepsko. w dzień potrafi spać od pół godziny do 2 godzin. Najgorzej jak wyjde na spacer wtedy śpi tylko pół godzinki, jak jestem w domu to potrafi dłużej. W nocy ciągle pobudki i ostatnio potrafi nie spać godzine w okolicy 3 czy 4 i się bawić :no: . A ja oczy na zapałki ;-) Pamiętam, że starszy też przechodził taki okres, że budził się i się w nocy bawił. Mam nadzieje, że szybko to minie.
Nadal ma jednego zęba, pozostałe w natarciu. :baffled:

reklama
kruszka my z Pati urodziłyśmy się obie 11 listopada i obie urodziłyśmy córeczki 19 listopada:-)

Wczoraj mieliśmy przyspieszone przyjęcie urodzinowe:-) moim zdaniem wszystko się udało. Zosia zachowywała się bardzo grzecznie, wszystko przyjęła "na zimno". Pamiętam mojego chrześniaka w dniu 1 urodzin, jak z wypiekami odbierał prezenty. A Zosia na spokojnie:-) ale z wielkim uśmiechem.. I oczywiście największa furrorę zdobył różowy koń na biegunach od chrzestnego:-) Goście zaproszeni na 14, część przyszła już o 13.30, Zosia padła dopiero na końcówce, czyli o 16.30 (i to aż na 2h). I tak była dzielna bo normalnie ma półgodzinną drzemkę ok.15.00.

A jutro czeka nas znowu wizyta u pediatry - na kontrolę. Az się boję co będzie jak nie ma poprawy.

Do góry