reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Kruszka i od nas moc kciuków i życzeń zdrówka!!
Sylha, Basia ja wczoraj na spacer jeszcze ubrałam młodemu na bodziaka sweterek, ale go czym prędzej rozpięłam, a potem to już łaziliśmy po podwórku w samym body z krótkim rękawkiem. O czapce nie było mowy!!! :-D:-D Śpimy też w samym rampersie i bez skarpetek, bo my na poddaszu to się nagrzewa przeokropnie...

reklama
nanulika rodzisz naturalnie? - życzę szybkiego i bezbolesnego porodu! końcówka szybko zleci, choć fakt jest coraz ciężej:-) ani se obejrzysz i Matylda będzie miała niedługo pół roku:-)

kruszkajesteśmy z Tobą i Franusiem myślami niech szybciutko wraca do zdrowia bidulek:-(

sylha bąbelki urocze:-) też Cię pamiętam, ale nie wiem czy nie z wątku ciąż bliźniaczych:-) podczytywałam Was z racji ze moja bliska koleżanka jasmina84 tam była z trojaczkami :)

u nas też wczoraj było cieplutko, ale nie na tyle żeby wystawić Zosię w samych bodziakach, jednak cienki kombinezon był potrzebny. na początku myslałam zę trochę za ciepło ją ubrałam, ale inne dzieci (jak podglądałam w wózkach) miały nawet kocyki zarzucone. poza tym spradzałam małej kark i był w sam raz:-) a dziś z rana padało, więc jak wyjdziemy na spacerek to będzie już znacznie chłodniej niż wczoraj.

kruszka dużo zdrówka dla juniora :-)

taycia z tym karmieniem mojego małego masz rację tylko mam problem taki że on nie chce jeść większych porcji na raz i dlatego muszę mu tak często coś podawać:eek: też bym chciała żeby zjadał więcej i rzadziej bo powiem że jest to dla mnie też kłopot bo ledwo wyjdę z domu to już muszę wracać bo zaraz głodny będzie:wściekła/y:
Nie wiem jak to z nim zrobić:confused:

A jak myślicie czy może dostać dziennie dwie porcje kaszki z bobovity? mój maluch bardzo ją lubi i chciałam mu dawać rano i wieczorem.

Kruszka Trzymaj się !!!!!

badka moja mała też wczoraj zaskoczyła z butelką wypiła 60 soku jabłkowego :)

esme ja juz byłam ze trzy razy na solarium w biustonoszu i było oki i również maluje paznokcie i wszystko ok!

U nas na pomorzu wczoraj termometr pokazywał 27 st!!!!!!!!!!!!!! Był upał!!! Na początku wyszłam z mała w bodach kr. rękaw +bluzeczka dł. rękaw i na to cienka wiatrówka + cienka czapka ale po drodze zgubiliśmy kurteczkę i buciki i było oki czapki nie ściągałam bo jednak wiatr był.Tak naprawdę nie miałam pojęcia czy mogę ją bardziej rozebrać???? Bałam się że może ją przewiać :( ale teraz jak wy tak rozbieracie to ja następnym razem nie będę się wahać:)

Ostkapa- właśnie a co u Jasminy?!?!!??!Dzieciaki pewnie już duże:tak::tak: jak sobie radzi?!?!?

Basia- moje miały rajtasy i długi rękaw bo strasznie u nas wiało wczoraj...
A ta sąsiadka nie dziwię się,że dzieciaki jej chorują....5 i3 lata i tak bluzka krótki rękaw + bluzka długi + bluza z kapturem!!!!Głowę dam se uciąć,że jeszcze rajtasy pod gaciami!!!!No i czapy na głowie!!!!A one włosów,że hej!!!!Potem co taki dzieciak się zapoci, zawieje i choroba murowana tym bardziej,że ona takie żywe robiegane to dopiero!!!!A dzisiaj u nas brzydko 13st. i co chwilę pada dlatego póki co chrapią na tarasie...

kruszka dużo zdrówka dla Franusia!!! nanulika udało się!!! już masz donoszoną ciążę, wszystko jest idaelnie, teraz tylko jeszcze trochę pochodzić i wiosna/lato będziesz miała szkraba!!! ogromne gratulacje :* nasze kciuki wciąż zaciśnięte ;) aby wszystko przebiegło pomyślnie, i oby poród był lekki, a dzidzia zdrowiutka :* pozdrawiam :*

dziewczyny, oliwka na piersi??? kurcze, ale jednak trochę chyba taka oliwka pobrudzi bielizne ;/ ja się prysnę od czasu do czasu wodą perfumowaną, dezodoranty w sztyfcie codziennie idą w ruch, a jeśli o opalanie idzie, hmm to myślicie że to tylko chodzi o to, że piersi są bardziej wrażliwe?? nie wiem, może to dziwnie zabrzmi, ale czy mleko się nie zwarzy od tego??;D wiem, głupia jestem, ale tak mi coś w tym opalaniu nie pasuje :p oczywiście też jesczze w necie poszukam, ale Wasza opinia również się liczy ;]

sylha u jasminy różnie, niedawno Zuzia była w szpitalu w Wawie (ponad miesiąc) bo miała jakąś bakterię, potem po powrocie za parę dni wylądowały znów w szpitalu tym razem z zapaleniem oskrzeli. poza tym dzieciaczki rosną jak na drożdżach, mają już ponad 7 miesięcy:-) Jasmina dzielnie się trzyma, nie wiem skąd bierze siły, ale ma ich coraz więcej:-) podziwiam ją!

nanulika ostatnia prosta przed Tobą, Matylda może w każdej chwili pojawić się po drugiej stronie brzuszka:-)

a my byłyśmy dziś na spacerku, trochę deszczyk popaduje ale dałyśmy radę:-) mimo trochę słabej pogody powietrze jest bardzo przyjemne:-)

reklama
Oli88 - ale nie chce,bo wypluwa czy co? malymi krokami probuj mu dawac i pewnie mozna dac kaszke rano i wieczorem,ale nie wiem czy nie bedzie 'za ciezka' na brzuszku. Moze lepiej jedna z rana ,a druga kolo 14-15?
Piekna waga!!!

Zasypiam na siedzaco,a tu jeszcze pol h w pracy... :crazy:

Do góry