reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

U nas Igorek juz w pierwszym miesiącu trzymał ładnie główkę,a teraz podpiera się ładnie rączkami i klatkę ładnie widać.
Multiplicamini ładnie ci chłopczyk już waży :) a jaki śliczny;)

Ostatnia edycja:
reklama
U nas podnoszenie główki zależy od humoru. Czasem Kub trzyma ją wysoko i patrzy wprost przed siebie, a czasem ledwo dźwiga. Teraz przeżywa fascynację rączkami - ssie je na potęgę. Więc leżenie na brzuchu to okazja, żeby wsadzić piąchę do buzi. Albo raczej umieścić buzię na piąstce i memłać.

Mój Franuś tez rzadko trzyma główke. Wczesniej jak mial 4/6 tg to ją przerzucał raz w lewo raz w prawo i troszke trzymał, oczywiście jest ogromny bunt i płacz jak lezy na brzuszku. Teraz jak pisałam rzadko ją podnosi, ale tak jak Zosia Ostkapy ladnie ja trzyma gdy jest w pionie na rękach. I tak jak u Ciebie Babyduck piąstka juz tez ląduje w buziulce i jest ssanie i memłanie:-)

u nas też piącha w buziulce, albo pojedyncze paluszki... i cmoka:) jedyny sposób to albo ją czymś zabawić, albo nakarmić (jak akurat jest głodna).
Dziś ćwiczymy na upadłego główkę, mąż bierze ją na swój brzuch i Mała dzielne dźwiga się, a u mnie leniuszek nie chce:-(

aaaa, i u nas łapki w buzi bez przerwy!! A Wasze dzieci łapią zabawki do rączek? Bo gdzieś wyczytałam, że to już czas (to było przy skończonych 10 tyg), a u nas na razie się nie zanosi... Dopiero zaczyna zauważać, że ma rączki;-)

U nas trzyma ładnie ale jak mu je dam do rączki tak żeby sam sięgnął to jeszcze nie. Bawi się swoimi rączkami.
Moje dziecko dziś i wczoraj nie chce spać:] śpi po 20min

Maria moja też juz od kilku dni "dziwnie" śpi w dzień... Zasypia ładnie ale zaraz się budzi i koniec drzemki.. to siedze z nia, pokazuje zabawki, nosze, przytulam, karmie i znowu do lozeczka.. zasypia ale na chwile...

Dziewczyny, jak czytam wasze opowieści o dzieciaczkach to tak jakbym czytała o naszej Oli :)
U nas z podnoszeniem główki jest dokładnie tak jak pisała ostkapa i babyduck. Kilka razy dziennie, przed przebraniem Ola wędruje na brzuszek i albo jest lament (nie płacz, tylko jak to mówimy "pyskowanie" ;) ) i leżenie plackiem, albo cisza i podnoszenie główki albo słychać cmokanie :) i cała piąstka w buziuni jest "opracowywana" :D
Trzymana w pionie też ładnie trzyma główkę.
Oczywiście ślinotoku ciąg dalszy, czasem wręcz ciurkiem z boku slinka się toczy.
No i teraz jest etap śmiechu (czasem tak jakby chciała głośno się zaśmiać :D) i głużenia. Dyskutujemy sobie kilka razy dziennie.
Natomiast ze spaniem jest tak, że jednego dnia śpi ładnie, a drugiego znów ma tylko drzemki max 30 min. Za to po kąpieli śpi tak średnio 7-8 godzin.

Dziewczyny a jak u Waszych maleństw jest z blizną po szczepieniu przeciw gruźlicy? Przy wypisie ze szpitala mówili nam że zrobi się jakiś bąbel, który może się "babrać" i będzie blizna. U naszej Oli ani śladu po tym szczepieniu...

Kropka u nas do tej pory taka kulka nie wiem kiedy mu to zejdzie:(:(
Mój Igor znów ma ta cholerstwo miedzy nosem a przelykiem:[ wydaje się ze wyciągne to Frida a tu nic sucho. Biedny bo dusi się tym a wyciągnąć się nie da!
Teraz ładnie mi śpi mija juz 5ta godzina od mleczka a potem pewnie się zacznie juz po 3:)
crazy girl te spanie dla mnie to takie męczące bo zamiast coś zrobić to chodzę przy nim i go albo nosze albo zabawiam i tak w kółko.

Ostatnia edycja:
reklama
kropka u nas był bąbelek, ale przeszedł w dużą krostkę która odpadła, teraz ma gładki zaczerwieniony plac (na lewym ramieniu).
maria co Ty robisz o tak późnej porze w necie? My kładziemy się w okolicach 22, żeby spokojnie pospać do tej 2. Wtedy to wstaję, nawet jestem wyspana. Druga pobudka zwykle jest około 4 i potem 6, wtedy już nie czuję się wyspana:-(

Widzę że dzieciaczki różnie podnoszą główkę, trochę mnie to uspokoiło. Zatem mamy dużo leniuszków w domach. :confused:

Do góry