reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ja podaję małemu bebiko i jest ok. Mąż takie kupił-byliśmy w tym temacie zieloni a mleko było potrzebne nagle i jestem zadowolona. Mały nie ulewa kupka 1 lub 2x dziennie.
Mój synek od pierwszych tygodni bierze smoczek bo miał tak silny odruch ssania że wciągał swoją pięść:szok: Bardzo nie chciałam by moje dziecko brało smoczek ale lepsze to niż paluszki.

Jutro idziemy na pierwsze szczepienie:eek: troszkę się obawiam...

reklama
Dziewczyny, czy któreś z maluchów ma asymetrię głowy? układa głowę głownie na jedną stronę? u nas tak jest i niestety mamy skierowanie na rehabilitacje.. :no:

Nasz Franio nie byl "smoczkowy" ale teraz lubi go possać, wiec szcz ęście, ze go nie wyrzuciałm (smoka)

Byłam dzis z nim u pediatry, bo te zmiany skórne sie powiekszyly. w tej chwili ma szorstkie cale nózki , wysypany brzuszek i zaczyna mu to wchodzic na dłonie. Oczywiscie podejrzenie AZS. F..k, zmiana mleka na Bebilon Pepti i w przyszłym tygodniu dermatolog. Biedne to dziecie moje...

mdmd a u Was też są zielone kupki? czy tak po prostu pytaliście o poradę lekarza? ja jeszcze podejrzewam surową marchewkę, którą jem do obiadu... niby nie powinna powodować zielonych kupek, ale kto wie. W internecie znalazłam informację, ze jak się podaje maluchowi (rozszerzenie diety) surową marchewke to mogą być zielone kupki, może to samo dotyczy jak dostaje z moim mleczkiem??
juzż wiem ze herbatka laktacyjna nie była przyczyną tych zielonych kupek... ale w takim razie co jest? macie jakiś pomysły? dodam ze nic nowego nie wprowadziłam jak tylko tą marchewkę. Wcześniej Mała miała zieloną po surowym jabłku.
czytałąm zę moz eto być też nietolerancja laktozy, ale przecież Zosia nie dostaje mm (jeszcze).

ostkapa u nas też są zielone kupki.... i też nie wiem od czego???? może od soku jabłkowego? pije go codziennie pół na pół z wodą. jutro nie będe piła to zobacze czy to od tego.

pati ja jak zjadłam surowe jabłko w surówce to też była zielona kupka... nie wiem tylko ile dni trzeba odczekać żeby się okazało czy dana kupka jest zielona od danego produktu. tak czy inaczej odstawię teraz marchewkę i zobaczymy...

Dziewczyny, czy któreś z maluchów ma asymetrię głowy? układa głowę głownie na jedną stronę? u nas tak jest i niestety mamy skierowanie na rehabilitacje.. :no:

Moja mała tak miała. też dostaliśmy skierowanie ale jakoś tak z dnia na dzień okolo tydzien temu zaczęła odwracać główkę w drugą stronę :)

badka i Crazy Girl, nasz chłopak też ma tendencję do trzymania główki w prawo i większość czasu tak spędza, ale u lekarza odwrócił akurat w lewo na brzuszku, więc żadnego skierowania nie mamy. Tzn on umie odwracać w lewo, tylko chyba niezbyt mu wygodnie. Staram się go układać na lewą stronę teraz i stymulować bardziej na drugą stronę, ale na razie niewiele to daje.. Co może się stać od takiego trzymania główki w jedną stronę?? Moja mama straszy, że może dostać przykurczu i mu tak zostanie..:szok:

mojej małej znieksztalcila sie glowka bardzo z tylu ale juz coraz mniej to widac.. ja myslę że nie ma co panikowac. owszem warto spotkac sie z fizjoterapeta i pocwiczyc z dzidzia..gdyby dzieciatko trzymalo glowke tylko i wylacznie w jedna strone zawsze i plakalby przy probie przekrecenia mu glowki w druga to wtedy juz cos poważniejszego sie dzieje

reklama
Do góry