reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Dziewczyny, u nas z bioderkami jest tak, że najpierw mieliśmy usg w szpitalu a po 6 tygodniu usg w poradni preluksacyjnej, standardowo kontrola jest chyba jeszcze w 4 m-cu...? W każdym razie nam w szpitalu wyszło ok, na usg w 6 tyg wyszło że prawe bioderko jest niedojrzałe, natomiast w badaniu fizykalnym było wsio ok - lekarz ortopeda sprawdza fałdki na nóżkach czy są symetryczne, czy obie nóżki równo się odwodzi i jeszcze kilka takich ... U nas w związku z tym prawym bioderkiem kontrolne usg jest za 6 tygodni.

A ja mam do Was takie pytanie.. Czy Wasze dzieci się ślinią jakoś bardziej niż dotychczas? Co to może oznaczać? Bo przecież nie ząbkowanie... U nas od kilku dni Błażejek toczy pianę, robi bańki ze śliny, a noszony buzią w dół kapie śliną na podłogę..;-)
Próbuje mu dawać wodę do picia, ale z reguły odmawia, więc to raczej nie z tego, że mu się chce pić. No, sama nie wiem o co chodzi..

2-3 miesięczne niemowlaczki zaczynają się bardziej ślinić, bo gruczoły ślinowe intensywniej zaczynają pracować a takie maluszki nie umieją jeszcze połykać nadmiaru śliny :-), starsze córki też tak miały a pierwsze ząbki wyszły jak miały 11 m-cy, Lenka też się więcej ślini, jeszcze trochę i śliniaczek założymy :-)

my na bioderkach byliśmy w Ciechanowie, czyli 45 km od miejsca zamieszkania, tam w poradni preluksacyjnej było badanie bioderek połączone z usg... pani doktor szybko przejrzała bioderka naocznie i hop na łóżko z usg. całe szczęście u nas wyszło wszystko ok, powtórne badanie miesiąc po pierwszym.
A muszę się pochwalić :-) że Zosia wreszcie wczoraj skusiła się na mm, no kamień z serca:-) był na początku mały opór ale przełamała się:-) uff...

Nasza Ola też ślini się bardziej i jak to napisała multiplicamini "toczy pianę" ;) też czytałam że takie dzieciaczki nie umieją jeszcze łykać ślinki, która tworzy się intensywniej...

reklama
U nas też się ślini a ząbkow narazie brak. Moja córka miała w piątym miesiącu i się w ogóle nie ślinila:)
Igorek jest przeziębiony kaszel i do tego katar z tym ze jak leży na brzuszku to ta wydzielina z nosa się pojawia tak to nosek suchy. Jutro do lekarza zobaczymy co powie.

Ostatnia edycja:
Do góry