reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

nanulika, bardzo fajna kuchnia :)
moja nowa, ale już bym ją chętnie wymieniła, bo coś mi w niej nie gra. poza tym ja mam białe blaty w połysku i czyszczenie tego to jest masakra.
lodówkę mam zabudowaną, ale gdybym robiła kuchnię jeszcze raz to chyba jednak zdecydowałabym się na taką bez zabudowy, bo są większe.

my już po kawce, niestety znajomi wpadli tylko na chwilkę.
ja mam wizytę jutro - wiem, że nie powinnam, ale strasznie się tym stresuję. boję się, że nic tam nie zobaczę, a to już będzie 39dc. muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie, żeby przetrwać do jutra bez zamartwiania się.

trzymam kciuki za wizytę:) będzie dobrze - czekamy na relację:)))
a co do lodowki:nam kasy zabrakło na taką do zabudowy i zrobiliśmy szafkę na taką zwykłą, nie do zabudowy:p
http://

oj, ale pędziecie dziewczynki! kurcze czytam i czytam. probowalam sworzyc swoj suwaczek, al nie iwem czy mi wyszedl....
odnosnie latek to we wrzessniu skoncze 32 lata... zastanawiam sie czy to normalne ze nie mecza mnie nudnosci ani rzyganko? za to od 2 dni rozbolaly mnie jeszcze bardziej piersi. nie dosc ze sa jak balony, to sa tkliwe, nie moge sie do nic dotknac, wyciagnac reki do gory i spac na brzuchu, no i czasem pozanie zakluje...
a pierwsza wizyte u lekarza mamy 19 marca. ach, i zapomnialam dodac o humorkach.... matko sa straszne, w sobote dalam czadu, najpierw sie smialam, potem chodzilam zla jak osa, zeby na koncu zaczac tupac nogami i plakac.... masakra...:sorry2: i te wszystkie odczucia sa takie realistyczne....

jesteśmy w tym samym dc:)
mnie też niedobrze nie jest, nie mdli.... piersi bolą za to, oj tak!
Cześć Listopadówki ;) Witam też nowe Dziewczyny :))

Sunovia, nie martw się na zapas, będzie dobrze, sobie też tak mówię ;p
ja chcę iść jeszcze jutro na betę i tsh i umówić się na wizytę do gina.

Co do mieszkania, my mieszkamy w domu moich rodziców, mamy swoje piętro do dyspozycji i sporo przestrzeni, niedawno skończyliśmy remont, ale brakuje jeszcze sporo detali, lamp, zasłon itp. Podobają mi się białe błyszczące kuchnie, ale nie miałam odwagi na taką, tym bardziej, że pies w domu, jeszcze nie ma dzieci, więc meble muszą trochę "przeżyć" ;p

a ja nie narzekam na białe błyszczące fronty - mega banalnie i szybko się je czyści - wystarczy raz dwa przelecieć ręcznikiem papierowym sprzyskanym płynem do szyb:)
sunovia ciaza potwierdzona przez lekarza,a wczorajsza beta to 10786 ;-)

ulala do gina chodze do osrodka zdrowia w biezanowie nowym.

ja w pazdzierniku skoncze 29 lat.

z objawow mam bolace piersi,podbrzusze,sennosc,czasem zawroty glowy,mdlosci na razie brak.

kurcze Twoja ciąża starsza od mojej tylko chyba 4 dni a beta? ponad 10 tysiecy?! wow!

witaj gosiagro :)

co do kuchni, ja mam właśnie górne szafki biały połysk, a dół śliwa wallis
i jeśli chodzi o utrzymanie czystości to dolne szafki super, a góra ... no cóż - chciało się mieć ładnie, trzeba cierpieć :)

żabka, no to piękna beta :)

ja troszkę żałuję, że nie sprawdziłam jeszcze w piątek jak rośnie. ale w z drugiej strony co by to zmieniło. jak ma być dobrze to będzie. i na to liczę.

jeśli chodzi o objawy, to mnie czasem pobolewa podbrzusze, zaczynam czuć piersi, mdłości mi przeszły póki co, za to mam wilczy apetyt. i chyba tyle.

trzymam kciukole za wizyte:)))
ja zrobie jednak betę bo nie wytzymam do 21go.... może we wtorek? hmmm... ostatnią robiłam w czwartek...
o ja plecy też mam wysypane ...
a w święta mamy wesele, mam nadzieję, że się doprowadzę do tego czasu do normalności :)

muszę pomalować włosy,
wszędzie piszą, że ciąża w niczym nie przeszkadza i można śmiało wbrew temu co się kiedyś myślało, więc chyba zaryzykuję, odrosty mam już straszne i kolor sprany

dobranoc Wesoła, trzymam kciuki za betę :)

a dziewczyny mam takie pyt - kąpiecie się w wannie?
jak zaczęliśmy starania o dzidziusia to chodziłam do takiej gin, która powiedziała mi, że kobiety generalnie powinny się kąpać tylko pod prysznicem,
a ciężarne to już wyłącznie
a ja bym sobie czasem poleżała w takiej wannie pełnej wody, tylko do wanny to ja muszę mieć bardzo ciepłą wodę, a to już wiem, że szkodzi na pewno
także ja póki co tylko prysznic
ja się pluskam w wannie! nie zamierzam tego zmieniać!
nie dajmy się zwariować!!!

My wła śnie wróciliśmy od znajomych - mają 4miesięczną córeczkę:) cudna!!!!
a teraz?
kończę i miłe dobranoc ślę....
zmykam się wykąpać i spac.... wkońcu do pracy trzeba wstać przed 6stą:/

czekam na wiesci z wizyt i 3mam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Jak mi sie nie chce iść jutro do pracy.... Wizytę mam dopiero na godz. 17 więc pewnie cały dzień bede rozkojarzona i nie bede mogła sie skupić na pracy.
Trzymajcie kciuki zeby wszystko było ok!

Po pierwsze -Witam Nowe Dziewczyny...
Po drugie tak sie dzis wszystkie rozpisalyscie , ze nie moge nadążyć z czytaniem:))
Ogolnie co do tematów to ja tez mam w tym roku 30-tke:(
Mi ogolnie cera poprawiła sie a zawsze miałam bardzo duże problemy z nią. Włosy i tak myje codziennie wiec nie widze różnicy. Apetytu nie miałam wogole i dopiero od paru dni moge normalnie patrzec na jedzenie no i biust mi troche urosl ale nie boli. To tyle z objawow:)
Jutro mam drugi wynik bety wiec mam nadzieje, ze bedzie prawidłowy przyrost a na wizytę jeszcze sie nie zdecydowałam kiedy isc ale chyba w piatek .
Co do tych suwaczkow i terminów to chyba faktycznie to sie moze różnic pare dni w każda stronę bo ja np tez miałam punkcje czyli owulacje w 17 dc i nawet jak robiłam taki test ciazowy co pokazuje tygodnie ciazy od zapłodnienia to pokazał 1-2 a powinno byc 2-3 ale juz 3 dni pózniej podskoczylo na 2-3 tydz.
Nawet na przykładzie Sylha z Tobą to ja miałam dzien po Tobie punkcje i transfer a pokazuje wg okresu , ze jestem o 2 czy 3 dni dalej niz Ty:)
Ciekawe jakie nam wylicza terminy na wizycie u ginekologa. Pewnie wiele z nas bedzie miało ten sam termin:))

Ostatnia edycja:
pola, będę trzymać kciuki :)
ja już wtedy będę po swojej ...

strasznie się stresuję, bo idę do gina który cieszy się bardzo dobrą opinią jeśli chodzi o usg, ma świetny sprzęt i jest bardzo dobrym operatorem
także jeśli on nic nie wypatrzy to kaplica ...

czuję się niby ciążowo, ale znów zaczyna mnie boleć brzuch ...

Lola- a którym miesiącu ta 30 Ci zawita?!?!?No ja też jestem ciekawa jak mi gin wyliczy, póki co mi powiedział, że mam liczyć normalnie od 1 dnia @, a dzisiaj się kapnęłam, że normalnie to już druga powinna mi się kończyć a tu nic :-)

Sunovia- mnie też jeszcze często brzuch pobolewa

Sylha- 30- tke mam 3 czerwca 2012... Jesli uda mi sie tym razem utrzymać ciaze to bede w ten dzien bardzo szczęśliwa , jesli jednak nie to myśle , ze bede miec w 30-tke strasznego doła.
Ja tez jeszcze jestem troche przeziebiona. Właśnie sobie zrobiłam syrop z cebuli...
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i bety.

mój mąż też w tym roku kończy 30, już za kilkanaście dni. jeśli by się wszystko udało, to będziemy mieć w domu barana, lwa i skorpiona - wybuchowa mieszanka :)

A ja juz chyba pisałam, ale powtórzę. W listopadzie stuknie mi 30-stka. Dokładnie na ten dzień wypada mi termin porodu :))) czeka mnie najpiękniejszy prezent pod słońcem!

reklama
Do góry