reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

hello :)
Ale dzisiaj nudny dzień .... prawie cały w łóżku spędziłam....
Dziś rano się lekko zaniepokoiłam ponieważ mnie strasznie piersi bolą juz od 2 tyg, a rano przy lekkim naciśnięciu na brodawkę wypłynęło białe mleko!!!
jestem tym przerażona bo to dużo za wcześnie nie powinno chyba tak być!
Czy któraś z was miała taki przypadek?
ja tak miałam przy pierwszej ciąży, piersi bardzo mi urosły:no:

reklama
ja włosy myję codziennie, więc nie zdążą się przetłuścić, zanim to zauważę
za to mnie wysypało - często przed @ wyskakiwały mi jakieś intruzy, a teraz to zmasowany atak :(

Hej dziewczyny, ale żeście się rozpisały:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Żabka witaj :-)

Myśmy akurat wrócili od znajomych.

Dziewczyny powiedzcie mi też Wam się tak włosy przetłuszczają?!?!?!Mi strasznie jak głowę mogłam myć co 3 dzień to teraz codziennie, bo inaczej wyglądam jakbym się smalcem wysmarowała!!!!

Ja nie zauważyłam. Niestety moje liche włosy i tak codziennie muszę myć. Ale zastanawiam się teraz nad myciem wieczorem, a nie rano łeb pod kran jak zwykle...

hello :)
Ale dzisiaj nudny dzień .... prawie cały w łóżku spędziłam....
Dziś rano się lekko zaniepokoiłam ponieważ mnie strasznie piersi bolą juz od 2 tyg, a rano przy lekkim naciśnięciu na brodawkę wypłynęło białe mleko!!!
jestem tym przerażona bo to dużo za wcześnie nie powinno chyba tak być!
Czy któraś z was miała taki przypadek?
heheh ja też dzisiaj cały dzień przebimbałam przekłądając się z boku na bok ;-) tylko na spacer z psem na 40 minut wygramoliłam się z ciepłego wyrka ;-)

Oj u mnie przetłuszczanie włosów to norma :-/ myję co 2 dzień, najlepiej byłoby codziennie, ale przy dłuższych włosach to mi się nie chce ;p ale myję wieczorem bo po porannym myciu i wyjściu na dwór mam potem pewne przeziębienie :-/ latem może jeszcze..

ja myję rano, po nocy moje włosy nie nadawałyby się do wyjścia
już się przyzwyczaiłam, że muszę wstać z 1,5 godz wcześniej
a potem suszara, prostownica i w zimie ewentualnie jakaś czapka na głowę ...

Mi to nie tylko włosy teraz bardzo się przetłuszczają ale i cera właśnie... :baffled: wysypana jestem baaardzo i nie tylko na twarzy bo i plecy i dekolt.... :-( a to chyba progesteron tak właśnie nas urządza... ja głowę i tak myłam codziennie bo moja praca mnie do tego zmusza.. 8 godzin w czepku :sorry2:
jak ja chciałabym żeby mi w tej ciąży piersi w końcu urosły :cool2: w pierwszej ani troszkę...:no:

sunovia jak ja chciałabym móc myć rano... niestety ze względu na moją córcię nie mogę bo na bank by się obudziła.. Ja do pracy wychodzę o 7 więc skoda mi jej tak rano budzić i wieczorem myję..

Zmykam, idę się kąpać i jeszcze może przed TV na chwilę. Trzymajcie się ciepło, trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty u lekarza ! Mam nadzieję, że moja beta znów ładnie przyrośnie tak jak powinna. Dobranoc :)

o ja plecy też mam wysypane ...
a w święta mamy wesele, mam nadzieję, że się doprowadzę do tego czasu do normalności :)

muszę pomalować włosy,
wszędzie piszą, że ciąża w niczym nie przeszkadza i można śmiało wbrew temu co się kiedyś myślało, więc chyba zaryzykuję, odrosty mam już straszne i kolor sprany

dobranoc Wesoła, trzymam kciuki za betę :)

a dziewczyny mam takie pyt - kąpiecie się w wannie?
jak zaczęliśmy starania o dzidziusia to chodziłam do takiej gin, która powiedziała mi, że kobiety generalnie powinny się kąpać tylko pod prysznicem,
a ciężarne to już wyłącznie
a ja bym sobie czasem poleżała w takiej wannie pełnej wody, tylko do wanny to ja muszę mieć bardzo ciepłą wodę, a to już wiem, że szkodzi na pewno
także ja póki co tylko prysznic

Ostatnia edycja:
reklama
No mnie póki co to nie wysypało- mam nadzieję, że się obejdzie:dry:
Sunovia- no nie powinno się kąpać w gorącej wodzie w wannie, bo to podnosi temp. ciała a to może z kolei wpłynąć na skurcze macicy. Ja to z kolei żeby mnie do wanny zaciągnąć :no:to chyba tylko wołami, nawet zimą nie lubię leżenia w gorącej wodzie....
Ech zazdroszczę tym co mają jutro wizytę, ja muszę do piątku czekać.....

Do góry