reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ja już wszystko poprałam - zostało mi prasowanie. Zrobiłam dzisiaj jeszcze ostatnie zakupy w aptece i mam praktycznie wszystko. Jeszcze tylko czekam na jakąś promocję na pampersy, ale jak nie będzie to kupię jakie są.
Dzisiaj jestem po wizycie u gina. Mała waży ok.1900 g :-)

reklama
Crazy Girl widzę, że nie tylko mnie pokarało bawić się dziś w fryzjerkę. Prócz tego dopadł mnie mały kryzys i po raz pierwszy popłakałam się bo mój M źle ustawił mi zmywarkę (no wariatka jakaś) Hormony dają się już we znaki!!! A co najgorsze spać nie mogę, mimo że śpie koło otwartego balkonu to moje ciało ma chyba ze sto stopni. Biedny M całą noc się telepie a ja śpię goła hehe Najgorsze czeka mnie w poniedziałek bo muszę jechać na KTG autobusem:no: ja nie wiem jak tego dokonam ale cóż A co do wyprawki to brakuje mi tylko maści do sutków i spirytusu do pępka, no i przypomniałam se dziś o nawilżaczu powietrza-idzie zima a w moim mieszkaniu to naprawde jest sucho jak na saharze !!!!!

Też już mam praktycznie wszystko, jeszcze tylko coś do pępka kupić, ale to już tatus da radę sam załatwić :-D, i poprasować resztki z ostatniego prania. Wózeczek codzienie wystawiam na taras i się wietrzy, moja psica na szczęście go zaakceptowała, ale ona niczego się nie boi, w środę idę do fryzjera na strzyżenie, w czwartek farba na włosy, żebym wyglądała jak człowiek po porodzie :-), bo nie wiadomo, kiedy będę mogła zaliczyć fryzjera ponownie. Do lekarza idziemy 17.10, musimy ustalić ostatnie szczegóły ZZO, żeby mnie w szpitalu nie wykiwali, a 19.10 moja sześciolatka ma ślubowanie klas pierwszych, na którym muszę być, najlepiej jeszcze w całości ;-)
Jeszcze muszę się podleczyc troszkę, od wczoraj znowu gardło mnie boli i katar mam, ale walczę z tym

Do sutków koleżanka poleciła mi Medela.Co prawda mała tubka dość droga, bo kosztuje ok. 30 zł, ale nie trzeba jej zmywać przed i po karmieniu. Zobaczymy jak się sprawdzi. Wcześniej miałam z Ziaja, ale była średnia i o ile dobrze pamiętam trzeba byłą ją zmywać przed karmieniem.

dziewczyny!!!

wygrałam mój piękny fotel!!! również dzięki Waszemu wsparciu!!! DZIĘKUJĘ:)

BYNAKED.PL | Facebook
Super!! Fajnie,że i ja mogłam się przyczynić do wygranej:-) Gratulacje!!!
Moja wyprawka już poprana i poprasowana:happy: tylko nie wiem jeszcze co wezmę dla maluszka do szpitala:sorry2: Torby jeszcze nie spakowałam, jakoś to odwlekam.....też jeszcze maści nie mam :dry:na brodawki.
W przyszłym tygodniu też mam wizytę u fryzjera i kosmetyczki:tak:

Badka, też kiedyś używałam Medeli i faktycznie jest ok, chociaż jest droga, a teraz kupiłam Lanolinę do brodawek z firmy Lansiloh, ma fajne opinie, 100% lanoliny w składzie i też nie trzeba ją zmywać a jej cena jest ok, za niecałe 50zł mam tybkę 56g i 24 wkładki laktacyjne, spokojnie mi starczy i na brodawki i w razie potrzeby na odparzoną pupę malucha :-)

Ja kupiłam bepanthen, do tego za jednym zamachem octanisept na pępuszek, preparat z żelazem, podkłady poporodowe i 70 zł szlag trafił :baffled: I mam wrażenie, że ten odpływający strumień kasy z portfela nie skończy się przez następne kilka dekad.

Rozmawiałam z położną na temat szczepionek oferowanych przez szpital i zdecydowanie odradzała zgadzanie się na euvax - to szczepionka na żółtaczkę. Jest bezpłatna. Podobno lepiej zapłacić (ok. 50 zł) za szczepionkę energix - jest ponoć lepszej jakości, bo ta pierwsza (koreańska) to raczej słaba.

Moja mama (jest lekarzem) stwierdziła, że ma kilku pacjentów szczepionych swojego czasu euvaxem i w ich organizmie nie stwierdzono żadnych przeciwciał żółtaczki:crazy:

Co myślicie?

Kolega kiedyś robił badania swojemu synkowi i też się okazało, że nie ma przeciwciał żółtaczki, 16.10 idę na bilanse z córkami do pediatry, to poproszę o receptę na szczepionkę. A jak jest ze szczepieniem p. gruźlicy? Też się słyszy, że coraz więcej ludzi choruje na gruźlicę, czyżby szczepienia były nieskuteczne?

Ja kupiłam maść na sutki Ziaji i to jest 100% lanolina której nie trzeba zmywać...a kosztowała 7 zł. A jeśli chodzi o szczepionki to ja byłam szczepiona euvaxem już jako nastolatka i poziom przeciwciał po 5 latach się utrzymywał potem dostawałam tylko dawki przypominające. A to że antygen HBS jest ujemny to świadczy o tym, że nie jestem nosicielem żółtaczki. Przeciwciała oznacza się w innym badaniu.

reklama
babyduck hahaaha :D a to dobre, psiak się boi wózka :p
crazy girl ja farbowanie dopiero po urodzeniu, narazie zapuszczam odrosty ;) jakoś tak nie wiem boję się podtruć maleństwo, choć głupia w pierwszym trymestrze odrazu poleciałam do fryzjera rozjaśniać :O nie wiem czemu

Do góry