reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
no wlasnie, jest jeszcze wczesnie, ale ja chyba spakuje dzis torbe. od tygodnia twardnienie brzucha prawie mnie nie puszcza, jest mi ciągle niedobrze i potwornie boli mnie kregosłup. nie moge sama wstac z krzesla.

mdmd ja całą noc miałam zarwaną przez twardy brzuch. rano mi dopiero przeszło. I też poważnie rozważam pakowanie torby.
taycia, ulala obyśmy nie trafiły na 1 listopada ;-) ciekawe która będzie pierwsza

illusion, ostkapa przekonałyście mnie, może poproszę mamę albo męża, żeby się zajęli tymi oknami.

Ciekawe jaki diabeł w moim brzuchu siedzi. Od wczoraj szaleje, nie daje mi spać. Czasem mnie to bawi, bo fajnie wypycha pupę i mój brzuch raz jest kwadratowy, raz spiczasty, ale czasem jak wsadzi nóżkę w żebra albo łapkę w pęcherz to już jest mniej przyjemnie. I tak non stop.
Pocieszam się, że jak się urodzi to będzie taka jak ja w dzieciństwie - grzeczna i spokojna. Ale podobno temperament już się kształtuje w ostatnich tygodniach ciąży i jeśli dzidzia jest ruchliwa w brzuchu to taka będzie też po urodzeniu. Oj czarno to widzę ;-)

no wlasnie, jest jeszcze wczesnie, ale ja chyba spakuje dzis torbe. od tygodnia twardnienie brzucha prawie mnie nie puszcza, jest mi ciągle niedobrze i potwornie boli mnie kregosłup. nie moge sama wstac z krzesla.

Ja tak długo trzymają Cię twardnienia to zadzwoń do swojego lekarza prowadzącego. Powinni dostosować Ci leki. Jest za wcześnie na tak długotrwale twardnienia.

ostkapa, dzięki. biorę no-spę, zwiększona dawkę magnezu i relanium. jest jakby lepiej. we wtorek mam kolejną wizytę.

Hej, ja przez tą pogodę okropnie się czuję, jak się położę to nie mogę zasnąć, a jak siedzę to chce mi się spać:baffled:
U nas jest pochmurno i co chwila pada mżawka.
A Mała dzisiaj bardzo aktywna:rofl2:

Kropka26 mój lekarz CRP każe mi robić średnio co 2 miesiące, chociaż wyniki mam zawsze dobre, a CRP nie przekracza 1, ale jest to dobry sposób na sprawdzenie czy nie ma jakiś stanów zapalnych, itp. Twoje wyniki wydają mi się dosyć wysokie, bo norma jest do 5, ale z drugiej strony jak nie miałaś tego badania robionego wcześniej to nie można jednoznacznie powiedzieć ze jest jakiś bardzo zły wynik, bo w ciąży możesz po prostu mieć go podwyższony. Niemniej jednak na pewno musisz to kontrolować, bo trochę duży ten wynik.

Esi, witaj :)

Ja w sumie chyba się ucieszę jak mała będzie miała taki temperament jak u mnie w brzuszku, bo jest bardzo spokojna i oszczędza moje wnętrzności :)

Widzę że części z Was też już brzuszek się poobniżał, ja początkowo spanikowałam, ale po wczorajszej wizycie się trochę uspokoiłam :) A czy którejś z Was lekarz coś mówił na ten temat?

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie tego mojego CRP. Powiem tak, nigdy wcześniej nie miała robionego tego badania, jednakże myślę sobie i przypominam, że zawsze kiedy robiłam OB to wynik był podwyższony - nie wiem jakie są normy ale ja zawsze miałam 15-20, a wiem że jest to powyżej normy... I tak od lat... Może taka już moja uroda?
Do lekarza maszeruję w przyszłą środę. Na dzień dzisiejszy zastanawiam się co może być przyczyną - lekko bolące ucho, dwa zęby do "zrobienia", a których teraz nie mogę zrobić choć chciałam i robiłam podjeścia do tego - są to ósemki a ja mam ogromny odruch wymiotny, więc same rozumiecie, poprosru się nie da :zawstydzona/y: no i jeszcze w ostatnim wymazie wyszła mi jakaś bakteria, nie wiem czy jest ona zaleczona :zawstydzona/y: przemyślałam już chyba wszystkie ewentualności...
No cóż, taki nasz los w ciąży (przynajmniej ja tak mam - wiecznie myślę, rozmyślam...), a po urodzeniu dziecka dopiero będzie myślenia ;-)
Pozdrawiam :-)

reklama
Esi - to samo mowie do Meza. Oby tylko nie 1 listopada :-):-) moj Synus wyszedl w 38 tygodniu,zobaczymy kiedy ten drugi bedzie mial zamiar :tak: oby tylko nie za wczesnie,bo mam podobnie jak Mdmd twardnienia brzucha, boli mnie legalnie dluzsze siedzenie, kregoslup ledwo co dyszy,a tu jeszcze 3 tygodnie w pracy :-( mam tylko nadzieje,ze Synek bedzie w miare grzeczny,bo w brzuchu jest dosyc aktywny :tak:

Do góry