reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Illusion a czy odczuwałas jakieś bóle przy skracaniu się szyjki? U mnie na razie jest ok, tzn 2 tygodnie temu miała 48 mm i ginka powiedziala, że jest ok, ale jak zacznie sie skracać to pessar właśnie. Na razie szprycuję sie lekami, 6x nospa, 6x magnez. A brzuch spina sie najczęsciej jak ide na spacer, a wtedy juz nawet co kilka minut.
Moja ginka na kazdej wizycie bada mnie ginekologicznie i robi usg maluszka, ale tylko takie by sprawdzic czynnośc serca, więc Babyduck jedno badanie to trochę mało.
Znowu upał i jak tu wyjśc na 20 min spacer? chyba wyjdę po obiedzie...

reklama
dzięki wielkie aaminka i illusion87!
wiecie jak to jest, dopóki siedziałam w pracy to miałam zajęcie i nie myślałam, ale odkąd jestem na zwolnieniu to tu się cos podsłucha, tu się coś wyczyta i człowiek kładzie sobie do głowy a potem się martwi.
Jak lekarka zrobiła mi te usg szyjki, to przyczepiła sobie te zdjęcie do mojej karty. Wszystkie inne fotki (córci) mi oddaje, ale tą jedną sobie zostawiła. Mace rację dziewczyny, ona powinna wiedzieć co robi. W końcu prowadzi mnie od początku ciąży.
Dobra daję na wstrzymanie, znaczy będę się starać.
aaminka trzymam kciukasy za jutrzejsze wizyty, szczególnie ta jedną. jutro nam opowiedz jak Wam poszło:-)

Kruszka - mój lekarz pytał mnie dokładnie o to samo, czy mam jakieś bóle lub skurcze. Powiem szczerze, że tylko raz miałam jeden skurcz, ale za to jaki! Idąc ulicą jak złapał, tak już myślałam, że nie puści. Nie potrafiłam pokonać dosłownie paru metrów by dojść do samochodu, a jak już w końcu z wielkim bólem doszłam, to puściło jak ręką odjął. Ja jestem raczej osobą mało delikatną i nawet jeśli miałam jakieś drobne ukłócia, to napewno nie będę o nich pamiętać, tak już mam:p. Nie twierdzę, że szprycowanie lekami jest złe. Jeśli pomaga, to jak najbardziej aczkolwiek u mnie jest duphaston 3x, no-spa 2x i magnez 2x. Wcześniej przechodziłam jeszcze przez chwile luteinę, ale w chwili jak jest pessar ciężko ją zakładać. Ty widzę dosyć sporo musisz tego pochłaniać.
Ostkapa - tak trzymaj, nie myśl o sprawach, które Ciebie nie dotyczą:) będzie dobrze:)

Ostatnio gnębi mnie jedna rzecz, jak to jest z owłosieniem łonowym:sorry2::confused: Jak mocno trzeba być ogolonym?? Ostatnio sobie odpuściłam, bo nie widzę:rofl2: ale chyba pomału trzeba się brać za ta sprawę:-p
Jak myślicie??

Zizi_16 - jak czytałam na różnych forach, to pisali że jak nie będziesz ogolona to zrobią to za Ciebie - jak zdążą. Ale czy to prawda to niestety nie wiem. Ja staram się co jakiś czas zaglądać (w okolicach wizyt u lekarza) tam na dół i się podgalać, chociażby z pomocą lusterka (bo też już nie widzę co jest pod brzusiem). Ostatnio nawet mąż mi pomagał:-D

Chyba nie trzeba golić całości - wystarczy te okolice, które trzeba będzie ewentualnie zszywać.
Ale bez pomocy męża albo kosmetyczki się nie obędzie. Ostatecznie lusterko.:tak:

Cześć dziewczyny! Co u was słychać? Ja od paru dni leniu****ę więcej na kanapie bo nadal pobolewa mnie w okolicy spojenia. A do tego jeszcze nieprzespane nocki:baffled: Od kilku dni nie mogę w nocy spać, w dzień też się nie kładę. Nie wiem skąd ta bezsenność, bo przecież ja uwielbiam spać:-) a tu takie coś?! Mam nadzieję, ze to minie:confused:
Powoli remont dobiega końca! już się nie mogę doczekać! Jeszcze tylko kilka dni:-)
A jeśli chodzi o depilację to jeszcze jakoś sobie radzę-strasznie nie lubię owłosienia wiec nie wyobrażam sobie się nie golić. Pewnie będzie musiał za niedługo mąż mi pomagać bo sama nie dam rady:-D

Witam po małej przerwie :-)
ostatnie wakacje w dwójkę mam zaliczone :D trochę przesadziłam z aktywnością i do domu wróciłam z bólem pachwiny, ale mam nadzieję że jak poodpoczywam to przejdzie :)
dwa tygodnie mnie nie było a tu widzę, że niektóre już do szpitala walizki planują pakować :szok: a ja ledwo co, pare ciuszków mam dla małej, a gdzie cała reszta...:/ chyba muszę trochę przyspieszyć moje przygotowania..

Olii88 mam tak samo odnośnie owłosienia i też się obawiam, że jeszcze tylko parę dni sama będę sobie radzić, a potem będę męża meczyła co chwilę o pomoc ;) a tak w ogóle sobie nie wyobrażam, że ktoś miałby mnie na szybko golić przed samym porodem :no:

Jutro idę do lekarza, trzymajcie za nas kciuki bo mam niemałego stresa :( na ostatnim usg wyszło, że Dzidzia jest o tydzień do tyłu :/ i bardzo się denerwuję co tym razem będzie ...

reklama
Do góry