reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Kruszka my własnie wybraliśmy ten wesoły fiolet, widziałam ten europa i też się zastanawialiśmy, bo jest ładny, ale jakoś bardziej nam się podoba fiolet jasny i też uważamy go za uniwersalny :)

reklama
Katze mój Okruszek od 20 tyg przeważnie wisi sobie główką w dół, czasem się obróci na kilka dni i ma głowę na górze, sporadycznie leży w poprzek. Maluszki jeszcze mają sporo miejsca na swobodne obracanie się! :-)

czy już Wasze dzidziole poodwracały się główkami w dół?

:no: ułożenie miednicowe póki co. No lekarze już to głośno oznajmiają, ale z tego co sie orientuje to mają czas do 32 tc by sie obrócić, a później trzeba liczyć na cud. W każdym razie mówią mi, ze mały ma jeszcze czas by się obrócić:tak:

No właśnie moja Kinga się uparła i głową w górę cały czas. A że mała nie jest, to pasowałoby już powoli zmieniać kierunek. Czytałam jednak, ze niektóre dzieciaczki nawet w "ostatnim" momencie mogą się obrócić więc trochę mnie to uspokoiło.

Moje Maleństwo do tej pory cały czas było w poprzek. W tygodniu stwierdziłam, że chyba się obrócił głową w dół - bo jak tak dawał czadu to cały czas po górze brzucha (wcześniej tak nie było). Nawet zastanawiałam się czy to nie za wcześnie na obrót? Ale dziś wróciło do kopniaczków głównie z lewego boku. Więc chyba ma jeszcze dużo miejsca i się kręci. ;) Zobaczymy - w poniedziałek wizyta :)

Katze - u mnie cały czas tak jak u Ciebie - główka na górze a trampolina na dole. czasem jak tak zaczyna skakać to się boję że wpadnie w dziurę i jej noga wyjdzie na zewnątrz ;-) żartuję oczywiście ale chyba wolałabym kopniaki na górze a nie tam na dole

Na ostatnim badaniu USG moja mała była ułożona glowka w dół ale lekarz powiedział ze jeszcze sie pewnie zdąży obrócić kilka razy zanim usadowi sie tak na dłużej. Teraz czuje ze leży sobie w poprzek bo kopniaki czuje z obu stron brzucha.

reklama
Do góry