reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Witam, witam dziewczęta i gratuluję:-). Wiadomo pomyłki się zdarzają, ale właśnie kiedy lekarze nie są pewni, to nie powinni oświadczać swoich podejrzeń. Nie za fajnie też kiedy zmieniają zdanie w momencie, gdy już kompletujemy rzeczy dla dziecka, a jednak te chłopięce troszkę się różnią od dziewczęcych. Ja już chciałam zacząć coś kupować, jednak coś mi podpowiedziało żeby tego nie robić i teraz się cieszę, że poczekałam.
Mal_  gratuluję i widzę, że nasze bąbelki prawie identyczne wiekowo;-). No niezły agent z tego lekarza, ale to nawet lepiej:-p dzięki temu atmosfera na wizycie jest naprawdę super pozytywna:-).

reklama
U mnie z pierwszym Synkiem w 16 tygodniu dziewczynka,ale potem w 20 chlopak i pozniej juz ciagle chlopak no i zostal chlopak.
Teraz mialam tylko jedno USG w 20 tyg i powiedziano mi,ze znowu chlopak. Wiecej USG nie bede miec,ale ufam aparaturze w szpitalu i doswiadczeniu pani robiacej USG :-D:-D

Witaj Illusion, mamy zbliżony termin :) mi też każdy mówi, że przenoszę dziecko i będzie z grudnia :) zobaczymy :p
Twój przypadek na pewno nie jest odosobniony, sama znam sytuacje gdy do końca ciąży utrzymywano płeć dziecka, a przy porodzie, lub ostatnim usg okazywało się zupełnie coś innego. Niby mamy XXI wiek i aparaturę wnikającą wgłąb ciała ale nie zawsze jest ona nieomylna. Rozumiem Twoje rozczarowanie, ja sama nie wierzę do końca w płeć dziecka podaną przez panią dr więc ubranka i wyprawka dla mojego dziecka będzie w kolorach uniwersalnych z przewagą bieli, beżu, zieleni itd nic szczególnie nawiązującego do danej płci. Ostatecznie większe rozmiary ubranek będę kupować już po narodzinach :)

Ja podobnie jak Sialala kupuję rzeczy uniwersalne, ale raczej dlatego, ze będziemy chcieli mieć jeszcze dzieci i nie chciałabym zmieniać całej wyprawki. A nasz Franek raczej bedzie Frankiem, trzech lekarzy potwierdziło i na własne oczy TO widzialam:-D

Kruszka u mnie powód podobny, to samo z wózkiem, pościelami itd. Chciałabym żeby rzeczy pasowały i chłopcu i dziewczynce. Poza tym mam wrażenie, że większość ubranek i gotowych wyprawek ma charakter uniwersalnych, pomijając te z księżniczkami, kwiatuszkami, ciuchciami i samochodzikami :)

Ilussion ja bym sie nie obrazila na pomylke i gdyby z 4 synka zrobila sie coreczka.A chlopcy i maz byliby wniebowzieci tak czekali na dziewczynke ze bez placzu sie nie obylo.Kruszka ja bylam na glukozie i naczczo byl wynik 60 a po 75 g po 2 h 111 i na wyniku pisze ponad norme.Mam sie martwic? imienia dla synka nie mamy z 3 byl meeeega problem a z czwartym to juz wogole . Malo pisze bo czasu brak z chlopakami.a tu juz szkola sie zbliza

Witam się po dłuższej nieobecności! Wróciliśmy z nad morza wypoczęci. Pogoda oczywiście jak nad polskim morzem przystało w kratkę! Od wczoraj zaczął się u nas generalny remont na piętrze. Mamy do zrobienia 3 sypialnie:biggrin2: Dzisiaj na szczęście nie ma majstrów. U nas się bardzo ochłodziło ale wcale mi to nie przeszkadza. We wtorek mam wizytę:biggrin2: Mam nadzieję, że zważy i zmierzy mi mojego lokatora. No i oczywiście skierowanie na badania pewnie dostanę-glukoza bo jeszcze nie miałam:baffled:

reklama
Kruszka u mnie powód podobny, to samo z wózkiem, pościelami itd. Chciałabym żeby rzeczy pasowały i chłopcu i dziewczynce. Poza tym mam wrażenie, że większość ubranek i gotowych wyprawek ma charakter uniwersalnych, pomijając te z księżniczkami, kwiatuszkami, ciuchciami i samochodzikami :)
No dokładnie, jak kupowaliśmy wózek to ja wybrałam strasznie smutny kolor (z xlandera europa) to taki zgaszony fiolet, a mój mówi by wybrac inny jasny fiolet, tez uniwersalny dla chłopaczka i dziewczynki :) I nie żałuje, bo jest o wiele ładniejszy. :)
Ilussion ja bym sie nie obrazila na pomylke i gdyby z 4 synka zrobila sie coreczka.A chlopcy i maz byliby wniebowzieci tak czekali na dziewczynke ze bez placzu sie nie obylo.Kruszka ja bylam na glukozie i naczczo byl wynik 60 a po 75 g po 2 h 111 i na wyniku pisze ponad norme.Mam sie martwic? imienia dla synka nie mamy z 3 byl meeeega problem a z czwartym to juz wogole . Malo pisze bo czasu brak z chlopakami.a tu juz szkola sie zbliza
Andziak podam Ci normy jakie ja miałam.
-na czczo - 70-105
- po1 h - < 180
- po 2h - < 140
Takze to chyba żaden problem:tak:. Ja miałam po 1h 189, a po 2h 151.
Powodzenia przy wyprawce dla chłopaków.:-D

Witam się po dłuższej nieobecności! Wróciliśmy z nad morza wypoczęci. Pogoda oczywiście jak nad polskim morzem przystało w kratkę! Od wczoraj zaczął się u nas generalny remont na piętrze. Mamy do zrobienia 3 sypialnie:biggrin2: Dzisiaj na szczęście nie ma majstrów. U nas się bardzo ochłodziło ale wcale mi to nie przeszkadza. We wtorek mam wizytę:biggrin2: Mam nadzieję, że zważy i zmierzy mi mojego lokatora. No i oczywiście skierowanie na badania pewnie dostanę-glukoza bo jeszcze nie miałam:baffled:
Witaj, u nas tez juz chłodniej:tak: Jak sobie dajesz rade z remontem? Ja bym chyba nie dała rady znieśc takiego hałasu;-) Ogromne &&&&&&&&&&&&&&&& za Twoja wtorkową wizyte:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry