reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Janeczka84 - gratuluje bliźniaków u mnie też podwójna niespodzianka:-) Dlaczego nie wpadasz na wątek ciąża blixniacza - jest tam naprawdę dużo fajnych dziewczyn, które służą radą. Zapraszam-)

Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych listopadowych mam-) :-)

reklama
Janeczka - pisz co z tym twardnieniem, sama jestem ciekawa u mnie póki co spokój....pewnie dostaniesz nospe forte lub fenka - w każdym razie są na to leki:tak:
Co do podgrzewacza ja na pewno to kupię w nocy ratuje życie i przyda się na pewno - b.dobry jest lovi i pasuje do większości butelek słyszałam. Dezynfektor też fajna sprawa bo masz dostęp do czystych butelek w 6 minut..

Dziewczyny czy zdarzyło się Wam mieć ból brzucha jak na @? Ale nie na początku ciąży tylko jakoś teraz? Mnie właśnie złapał ból taki miesiączkowy, który przechodzi na uda i trochę na krzyż. Mam to pierwszy raz. Fakt, ze trochę sprzątałam, ale nie leżę całymi dniami, by to sprzątanie traktować jako coś niezwykłego. Chyba jeszcze trochę poczekam i jak nie przejdzie to zadzwonię do ginki...
Chyba że któraś to miała i nie oznacza to nic strasznego to wyłączę alarm

Kruszka - ja takiego nie miałam, ale mój lekarz mówi że żaden ból brzucha w ciąży nie jest do końca normalny. ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła, zawsze lepiej dmuchać na zimne.

I chyba tak zrobie, bo zapomniałam dodać, ze co kilka minut twardnieje mi brzuch na kilka sekund. Do tej pory twardniał mi tylko kilka razy dziennie, naprawdę rzadko.

Bett , Malena- co do twardnienia to sie dowiedzialam ze to nic groznego na tym etapie bo:
- nie sa to skurcze
- szyjka macicy ma sie bardzo dobrze.
Przyczyna- najprawdopodobniej nadmierny wzrost macicy z powodu ciazy blizniaczej. Lekarz mnie mierzyl i moj brzuch jest +4 tygodnie. Jestem na poczatku 6 miesiaca a wielkosc brzucha odpowiada poczatkowi 7 miesiaca. W ciazy blizniaczej tak powinno podobno byc. Jak sie zapytalam lekarza czy w takim razie nie jestem za duza to mi powiedzial ze wrecz odwrotnie - jest idelanie :-) Musze byc wieksza :-D W koncu 2 pasazerow na pokladzie :-) :-). Poki co brzus sie uspokoil :-D Tak sam, bez lekow.

Kruszka- twardnienie sie powtarza,jest cykliczne,trwa sekundy. Marsz do lekarza! Jak sie pytalam o znaki ostrzegawcze, co TRZEBA powiedziec lekarzowi to wlasnie takie skurcze. Idz teraz to nawet jesli masz jakies male skurcze to spokojnie zatrzymaja. Bedzie dobrze :tak:

Co do butelki i sterylizatora to jak znajde jakies tanie/ promocja/ od znajomej to moze sie skusze. Przy 2 pyszczkach do jedzenia bedzie mi latwiej.

hej wstawilam zdj usg na brzuszkach.

tak ja juz po ślubie:-)

ktoraś z was jest z Londynu?? potzrbuje info o pogodzie jaka tam jest. i czy faktycznie trzeba brac ciepłe rzeczy?? jesienne???

Akurat o pogodzie w Londynie słyszałam z racji IO i chyba tam jest upał.

Przypomniało mi się, że moja ginka na urlopie. Ale dodzwoniłam się na IP z tymże dyżurujący mają CC i mam dzwonić ok 18, pogadać z lekarzem i on zdecyduje czy jechac czy nie. Brzuch dalej twardnieje,ale już rzadziej.

reklama
Do góry