reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Kasia - witamy

Janeczka - dobrze, że z tym twardnieniem to wszystko wporządku :)
Ja będę miała jedno - ale wszyscy uparcie pytają się mnie czy nie bliźniaki; tak mi brzuszek wywaliło że przy jednym wyglądam jakbym była bardziej zaawansowana.

Bett
- oczywiście że nie jest napisane "w Widocznej" ;) . Ciekawa jestem czy ta Pani należy do komisji oceniania kiedy jest widoczna a kiedy nie ;) Przy kasie jest napisane "W tej kasie poza kolejnością obsługujemy kobiety w ciąży i osoby niepełnosprawne" - jest to tak przy okazji kasa do dużych wózków czyli jak ktoś zacznie wypakowywać to ekspresowa przejdzie 3 razy w międzyczasie. A poza tym jak długo chodzę do tego sklepu to nie widziałam aby ktoś kogoś przepuścił. Ale raz widziałam jak starszy Pan zrobił w sobotę rano awanturę Pani która przed nim stała i zaczął na nią krzyczeć żeby wyszła z tej kolejki bo ma koszyk a nie wózek i nie wygląda jakby w ciąży była. Pani nie była dłużna i odpowiedziała Panu (też z koszykiem) że on też nie wygląda na inwalidę czy osobę niepełnosprawną ;)

Ciekawe jak Kruszka? Czy poszła do lekarza? Ja miewam takie skurcze jak to @. Ale na pewno nie przechodzi ani na uda ani na krzyż/kręgosłup. Tylko boli jak typowo przy @. Zawsze jak trochę poleżę to przechodzą. Do tego są dość krótkie, ale częste. Zwykle po wysiłku (jak przeholuję ze sprzątaniem, dźwiganiem czegoś) czy po dłuższym spacerze (np 2-godzinnym).

Babyduck - tak, będę chodziła do szkoły rodzenia (Szkoła Rodzenia Magdaleny Kukulskiej) od 23 sierpnia. I ja akurat wybrałam wersję na Grochowie.

Ostatnia edycja:
Mój kurs wstępnie zaczynał się od 1 sierpnia - ale musieli przełożyć i wyszedł po ustaleniach z wszystkimi 23 sierpnia. :)

Babyduck
- w jakimś stopniu pomoże. Moje znajome, które chodziły do szkół rodzenia chwaliły ten pomysł.
Jedna stwierdziła, że dzięki takiej szkole oswoiła się z myślą o porodzie (przestała się bać) i nauczyła się z mężem liczyć skurcze czy jakoś tak. Dzięki temu w ich przypadku nie pojechali kilka razy z tzw. "fałszywym" alarmem. Moja kuzynka położna powiedziała mi kiedyś, że często widać które dziewczyny rodzące pierwszy raz były na szkole rodzenia - bo potrafią odpowiednio oddychać, przeć. Ale część sama z siebie bez szkoły też potrafi. Znam też sporo dziewczyn które nie chodziły na takie zajęcia i nie żałują. Dały radę sobie ze wszystkim bez problemu. Opinie są bardzo podzielone.
Ja mam nadzieję, że oswoję się tam trochę z myślą o porodzie i opieką nad noworodkiem (karmienie piersią czy kąpiel - to mnie już dziś troszkę przeraża - że nie będę potrafiła odpowiednio tego zrobić). :)

ja chodzilam do szkoly rodzenia bedac w 1wszej ciazy. Moim zdaniem rewelacja! Szczególnie dla Tatusia :-) bardzo duzo wyniósł :happy: zdecydowaie polecam. Tym razem nie wybieram się, ale dla debiutujących świetna rzecz :-)

hej dziewczyny, widzę że tutaj rozmowa wre :p nie wiem co jest grane ogólnie, bo rzadko wchodzę na internet ostatnio, teraz dopiero na listopadówki chyba weszłam wczoraj, w sumie nie podczytuję, nie nadrabiam, bo za dużo tego :p właśnie jak tam twardnienia brzucha u Was?? u mnie właśnie stały się zauważalne, przedtem nie wiedziałam wogóle co to jest, ale teraz już jestem pewna, od kilku dni regularnie twardnieje mi macica, nawet bardzo często bym powiedziała w ciągu dnia, nie wiem czy mam się cieszyć czy też nie, ale byłam przedwczoraj u lekarza, zajrzał do mnie do środeczka i wszystko było wporządku, niestety nie było usg, ale chyba nie było konieczne...????? powiedzcie dziewczyny jak to jest z piersiami w czasie ciąży?? bardzo Wam urosły, bo u mnie tak słabo, znaczy o rozmiar się powiększyły, ale nie wyglądają na jakieś duże :p zastanawia mnie tylko ile jeszcze do końca ciąży urosną..bo gdzieś wyczytałam, że na obecnym etapie osiągnęły rozmiar docelowy, ale nie wiem czy to prawda :p widzę kobietki, że i do szkoły rodzenia się wybieracie...;) ja również, jeszcze nie ma terminu rozpoczęcia lekcji, ale gdzieś około początku września, już nie mogę się doczekać ;) pewnie będzie to jedna jedyna ciąża w czasie której będę uczęszczać, bo przy następnych nie widzę już sensu..chyba właśnie że dla tatusia ;) bo niestety teraz będę chodzić sama, bez niego..:(

reklama
Cześć dziewczyny! Ja się dziś witam i żegnam bo jutro rano jedziemy na wczasy:) Jedziemy nad nasze polskie morze na kilka dni:-) chociaż tyle w tym roku. Znając nasze szczęście na pogodę nie mamy co liczyć ale trochę przynajmniej poleniu****emy:-) Wy również odpoczywajcie!

Do góry