reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

gratuluję udanych wizyt, ja już się nie mogę doczekać swojej :-)

Niteczka - ja zauważyłam że jak jest bardzo ciepło na zewnątrz to dzidzia mało się rusza, a jak przedwczoraj było chłodniej to buszowała aż miło, więc może u Ciebie na badaniu było podobnie pomimo że nie jadłaś nic słodkiego?

reklama
Oliii88 - nie martw się, Ty też już niedługo poczujesz. ja, tak jak pisałam, poczułam bo musiałam dużo leżeć i tylko dlatego udało mi się je wyłapać. jak mam zabiegany czy nawet siedzący dzień, to w ogóle dzidzi nie czuję.

dziewczyny, idę w sobotę na wesele i nie mam się w co ubrać. w swoje sukienki się nie mieszczę, pożyczyłam jedną troszkę większą od mamy i brzuch (który wcale duży nie jest) wchodzi, ale na górze widać że jest za duża... byłam właśnie w sklepie, ale też nic normalnego na mnie nie pasuje. jak brałam rozmiar 36 to brzuszek ledwo się mieścił a jak 38 to na górze była za duża. gdzie się podziały fasony odcięte pod biustem? czemu teraz większość sukienek jest odcięta w pasie? patrzyłam wcześniej na sukienki typowo ciążowe ale się zniechęciłam i podzieliłam je na 2 kategorie: albo są tanie ale w takich kolorach że tylko usiąść i płakać nad tą ciążą albo są kolorowe, radosne i pieruńsko drogie

Bet współczuję, ja codziennie zastanawiam się w co tu się ubrac, ja na twoim miejscu bralabym 38 najważniejsze zeby brzuszek nie miał ciasno, masz rację ze mało jest ładnych sukienek odcinanych pod biustem bo taka byłaby najlepsza. Ja ostatnio kupiłam sobie 3 sukienki letnie w tk max i myślę ze może tam byś cos znalazła bylo ich tam tyle ze nie mogłam się zdecydować którą wybrać :)

Cześć dziewczyny,
Olii
- nie martw się, Ty też poczujesz. Ja poczułam jak minęło 18 tygodni (4 takie stuknięcia od środka - wyraźne). Potem przez kilka dni totalnie nic. A teraz czasem raz na dzień, czasem częściej a czasem przez 2-3 dni nic. I to nie jest też tak, że ono cały czas buszuje tak że ja czuję. To takie kilka puknięć od środka. :)

Bett - chyba coś w tym jest; faktycznie było chłodniej. Ma to sens :) A co do sukienek miałam ten problem przed komunią parę tygodni temu - nie miałam finansów na drogą w jakimś super sklepie ciążowym i znalazłam nawet fajną w H&M w dziale Mama (właśnie odcinaną - tam wogóle widziałam kilka odcinanych bluzek, tunik, ... są też inne wiadomo) - ale kolor hmmm.. czarna z białymi drobinkami. Więc zdecydowanie ciężko znaleźć coś w żywych kolorach i dobrej cenie - wiem co czujesz.

Ostatnia edycja:
Izabella - dzięki, no jakbym miała brać to bym wzięła 38, ale stwierdziłam, że jak mam kupować za dużą sukienkę, to mogę w sumie tą pożyczoną od mamy założyć, bo też jest za duża na górze. ja ogólnie się bardzo cieszę że mam brzusio i chcę żeby był jak największy, ale jak przychodzi do ubrania się ładnie na wesele to widzę ile taki ładnie ubrany brzuszek kosztuje... wiem że jakbym zjeździła pół Warszawy to bym w końcu coś znalazła ale naprawdę myślałam że uda mi się coś znaleźć odciętego pod biustem bez latania po 50-ciu sklepach. pomyślę o tym tk max ale to chyba dopiero w piątek
Niteczka - byłam w h&m i na dziale mama też ale oprócz krótkich spodenek nic fajnego nie widziałam. sukienek akurat w tym koło mnie w ogóle nie było

Siaalala - dziękuję bardzo. chętnie sobie zajrzę na tę stronkę może mi coś wpadnie w oko. naiwnie myślałam, że jeszcze może coś w normalnym sklepie znajdę i pewnie bym znalazła ale musiałabym ich zejść z 50. ale co tam sukienka, ważne że oczy się błyszczą i się ciążą cieszą :-):-):-)

reklama
ja sama idę na wesele w tą sobotę i zaopatrzyłam się w sukienkę z tego sklepu i jestem bardzo zadowolona. Zlazłam się po galeriach, butikach licząc na zakup normalnej sukienki ale talia już nie ta sama, nawet odcinane pod biustem nie dawały rady. Dotychczas nosiłam rozmiar 38/40 a teraz musiałam mierzyć 44 i wyżej więc wracałam z zakupów zdołowana i zdenerwowana (delikatnie mówiąc). Kupiłam w ciemno sukienkę i okazała się nie dość że ślicznie uszyta to z dobrego materiału i piękny fason. Niestety wada zakupów internetowych jest taka, że trzeba dokładnie się zmierzyć. Ja robiłam delikatne poprawki - ramiączek i skracałam sukienkę bo na mnie wydawała się za długa, ale po poprawkach chucham na nią i dmucham, więc polecam :)

Do góry