reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Witam
Niewiem czy moge ale chcialabym do was dolaczyc do wtorku myslalam ze jestem mama grudniowa ale lekarz powiedzial ze termin na 25 listopad dzidzia ma 7 cm i wszystko jest w porzadku.

reklama
Witaj Kiss125:)
dzien dobry wszystkim.
DOrzuce sie do rozmowy o rodzeniu za granica. Tu w Belgii jak na razie wszystko wyglada co do wizyt jak w PL, ale porod jest lepszy. Znieczulenie na zyczenie; moje ubezpieczenie pokrywa jedynke, w ktorej ma sie wanne, prysznic, pilki etc. Lekarz prowadzacy jest przewaznie przy twoim porodzie ( chyba ze wypadek losowy- drugi porod w tej samej chwili lub jest na urlopie- ale o tym wiesz wczesniej) Generalnie wszystkie znajome, ktore tu rodzily niezaleznie od kraju pochodzenia byly z porodu zadowolone. I to jest jedyny punkt programu w Belgii, z ktorego raczej wszyscy sa zadowoleni - oprocz tego jakosc uslug, w tym medycznych jest strasznie niska, ale rodzi sie po ludzku.

Milego dnia!

Musze jednak dodac, ze nie znam nikogo, kto by mial w czasie porodu jakies naprawde wieksze komplikacje, wiec nie wiem jak zachowują sie tu lekarze i położne w sytuacji kryzysowej

Ostatnia edycja:
Dreddka- tutaj nawet nie ma lekarza prowadzącego a nue wspomnę o ginekologu bo takiego to przez cała ciaze nie widzisz na oczy:) moje byle wspołlokatorki tu rodziły pare lat temu to jedna z krwawienuem w 34tc była 3 razy do domu odsylana bo nikt jej nie chciał w szpitalu zostawić i w końcu urodziła o 6 tyg za wcześnie a druga jak wody jej odeszły to kazali jej tez do domu wrócić na 12 godz:) nie wspomnę o tym, ze tu jak poród jest bez komplikacji to wychodzi sie do domu po 6 godz lub ewentualnie następnego dnia:) tak wiec dziewczyny w listopadzie albo nawet pazdz trzymajcie kciuki za mnie żebym to jakoś tu przeszła bądź miała cesarke bo ponoć to jest tu ok . :)

Dzień dobry czwartkowo :-) W końcu pogoda dla mnie, ochłodziło się lekko i od razu inne życie :-) Chyba z tej okazji urządzę sobie jakiś mały spacerek :-)

Nanulika ja również mam nadzieję, że wszystko z Tobą dobrze!

Hej dziewczyny,
ja muszę się tylko spotkać z księgowym i dowiedzieć jak to będzie wyglądało jak będę w polsce itp, ogólnie to prawie już postanowione że będę rodzić w moim mieście gdzie mam rodziców itp
dzisiaj usg i zastanawiam się czy zrobić jeszcze raz genetyczne czy tylko zwykłe ... w szpitali pomierzyli mi NT, CRL i w sumie obejrzeli narządy wewnętrzne i to wszystko. No i wzięli krew na wszystko prócz toksoplazmozy.
czy Wam coś jeszcze mierzyli???????

za oknem dziś super i cieplutko aż milo :) wczoraj pod wieczór byliśmy z K i jego bratem w parku obok z kocem i lodami czekoladowymi ależ przyjemnie tak się dotlenić a w niedzielę chyba jedziemy do Poole posiedzieć na plaży

... plan dnia to porządki dogłębne łazienki a zaraz śniadanko, choć ostatnio nie mam apetytu.

nanulika , mam nadzieję że już po wszystkim :*

Hej Kochane.

Nanulika my tu cały czas o Tobie myślimy. Jak będziesz miała siłę,to się odezwij.

Właśnie wróciłam z Lidla, bo dziś ciuszki dla przyszłych mam i dzidziusiów. Muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczona, bo nawet coś kupiłam :-)

Jakoś dzisiaj znowu boli mnie głowa, więc piję drugą kawkę i zagryzam czekoladą.

Witam nową mamę i gratuluję wczorajszych udanych wizyt.

Miłego dnia dziewczynki.

Nikitka, pochwal się co kupiłaś?
Ja z racji tego, że nie mam mozliwosci wyrwania się z pracy, juz z samego rana poprosiłam męża aby podjechał do lidla i coś mi kupił. No i kupił dwie pary leginsów i jedna tunikę :)
Jeszcze ich nie widziałam (tylko na stronie lidla), ale mam nadzieję, że będą pasować

reklama
Cześć Dziewczyny!

Lola dla mnie nie do pojęcia, aby całą ciążę nie widzieć ginekologa! To jakaś abstrakcja hehe

Szkoda, że u mnie nie ma Lidla :( widziałam reklamę i też mi się te tuniki podobały.

U mnie też chłodniej, ale niepotrzebnie wiaterek jest, nie lubię jak wieje :-/

Do góry