reklama
izabella83
mama Adrianki i Sebusia:)
Witam w kolejny upalny dzień:-)
Powodzenia na wizytach ja swoja mam jutro, szkoda że lekarz z góry powiedział że to będzie jeszcze za wcześnie na rozpoznanie płci, może na następnej czyli dopiero tak w połowie czerwca??? Dlaczego???:-( Przecież tak dużo z Was już wie kto tam w brzuszku mieszka. Mi bardzo zależy aby teraz szybko wiedzieć, w pierwszej ciąży dowiedziałam się dopiero w 6/7 miesiącu.... Pomalutku chciałabym się brać za zakupy, remont pokoju itd
Powodzenia na wizytach ja swoja mam jutro, szkoda że lekarz z góry powiedział że to będzie jeszcze za wcześnie na rozpoznanie płci, może na następnej czyli dopiero tak w połowie czerwca??? Dlaczego???:-( Przecież tak dużo z Was już wie kto tam w brzuszku mieszka. Mi bardzo zależy aby teraz szybko wiedzieć, w pierwszej ciąży dowiedziałam się dopiero w 6/7 miesiącu.... Pomalutku chciałabym się brać za zakupy, remont pokoju itd
pola.
Fanka BB :)
izabella83, jak się maluch dobrze ułoży to być moze lekarz już rozpozna płeć. Ale musisz liczyc się z tym, że na tym etapie ciąży pomyłki zdarzają się bardzo często więc lepiej się jeszcze nie nastawiać na nic.
Ja swoje usg miałam w 14t1d i nawet mi do głowy nie przyszło zeby zapytac lekarza o płec (bylam tak przejeta samym badaniem i widokiem maleństwa). Lekarz też nic nie powiedział wiec sadzę, że nie był w stanie rozpoznac
Ja swoje usg miałam w 14t1d i nawet mi do głowy nie przyszło zeby zapytac lekarza o płec (bylam tak przejeta samym badaniem i widokiem maleństwa). Lekarz też nic nie powiedział wiec sadzę, że nie był w stanie rozpoznac
sylha
mama bliźniakowa
Połowkowe się robi właśnie w połowie ciąży i to też jest sprawdzenie wszystkich narządów....Witam wszystkie mamy z samego rana. Muszę przyznać, że namieszałyście mi troche w głowie z tym USG połówkowym. To jest jakieś dodatkowe badanie? Myślałam, że normalne USG, tylko mniej więcej w połowie ciąży. :-) Aż boję się spytać swojego lekarza o cenę. Prenatalne kosztowało 400, ciekawe ile to.....
400zł płaciłaś?!?!?!?Masakra jakaś, miałaś do tego i test Pappa???
izabella83
pola wiem, wiem tylko jakaś taka niecierpliwa ostatnio jestem pomyłki się zdarzają bardzo czesto nawet przy porodzie moze się okazać że zamiast dziewczynki jest chłopic i odwrotnie sama mam dwie znajome które miały taką sytuację
sylha
mama bliźniakowa
Izabella- zależy to też od sprzętu jakim dysponuje lekarz....
Witam w kolejny upalny dzień:-)
rozpoznanie plci to kwestia sprzetu, umiejetnosci lekarza i ulożenia dziecka.
zwykle zawsze w okolicy jest jakis "magik" czyli super spec od usg , kory jest w stanie rozpoznac plec juz w 13-14 tc.
sa tez inne sposoby typu testy na mocz i tabele :-) ale to tak z przymrużeniem oka.
izabella83
no niby sprzęt ma właśnie super ale tak sobie myślę że chyba na jutrzejszej wizycie usg nie będzie robił
reklama
Podziel się: