reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Moja ginka też mnie kieruje do specjalistów od usg, mimo, że ma aparat u siebie w gabinecie. Podejrzewam, że ten sprzęt u niej w gabinecie jest po prostu za słaby, ale dobrze, że w ogole jest bo można podczas wizyt sobie podgladać maluszka :)

reklama
Witam się z rana :-) Zapowiada się upalny dzionek!

Jakoś mi wczoraj umknęło, qwas gratulacje z udanej wizyty :-D

Z płcią w tak wczesnym etapie może być różnie, bo początkowo i chłopcom i dziewczynkom "sterczy" między nóżkami, tylko pod nieco innym kątem ;-) Wiadomo, że różnie się dzieciaczki rozwijają i układają, więc czasem ciężko jest ocenić mimo dobrego sprzętu USG. Na takim starszym to podobno w ogóle nie ma mowy (ale wiem, że są doświadczeni lekarze, którzy i to potrafią). Sama miałam badanie na dobrym USG w 13w1d i pani dr powiedziała, że absolutnie nie daje mi jeszcze gwarancji, choć wszystko wskazuje na chłopaka.

Czy dziś tylko qwas ma wizytę? Trzymam kciuki! &&&&

Nanulika cały czas myślami jestem z Tobą, tulę mocno!!

no niby sprzęt ma właśnie super ale tak sobie myślę że chyba na jutrzejszej wizycie usg nie będzie robił

Mój też ma super sprzęt, ale jak byłam w 14 tygodniu, to nic nie było widać, mimo że dzidziuś pięknie się ułożył. Jest jeszcze czas na poznanie płci, a potem jaka będzie radość. I szał zakupów:-)

Połowkowe się robi właśnie w połowie ciąży i to też jest sprawdzenie wszystkich narządów....
400zł płaciłaś?!?!?!?Masakra jakaś, miałaś do tego i test Pappa???

Tak, razem z testem Pappa, badania robiłam w Poznaniu. Co do badania połówkowego, to nie słyszałam, aby moje koleżanki, które chodzą do tego samego gina co ja, robiły coś takiego, tzn. może im robił badanie, ale nie słyszałam o dodatkowych opłatach. możliwe że to w cenie wizyty?

Też się witam :) coraz dłużej śpię, wstałam dopiero godzinę temu ;p ale w nocy się budziłam, było duszno, pić mi się chciało. Jestem po śniadanku i muszę brać się za pisanie :-/

Ja też na te badania prenatalne, połówkowe muszę jeździć gdzie indziej - do specjalistów od tego.
Nie wiem czy mój gin będzie w stanie na swoim usg rozpoznać płeć, ale mam nadzieję, że na połówkowym już się dowiemy.

dziewczynki chcialabym wstawic zdj brzuszka mojego ale nie bardzo wiem jak to zrobic, czy moglaby mnie ktoras pokierowac tak krok po kroku.bylabym wdzieczna:-)

Uff jak gorąco! Ja chodzę do gina prywatnie. Za każdym razem na wizycie miałam USG czyli 3 razy. Ale poza tym nie miałam żadnych dodatkowych badań np. prenatalnego. Teraz dostałam skierowanie na morfologie, grupę krwi, mocz, żółtaczkę. Może powinnam go zapytać o jakieś dodatkowe badania? Co myślicie? Myślałam, że sam da mi wskazówki co kiedy zrobić?

olii88, najwazniejsze jest to czy podczas badania usg mialas robiona najwazniejsze pomiary tzn NT, obecnosc kosci nosowej, żołądka, pęcherza moczowego itd. Badanie prenatanle z krwi jest standardowo robione kobietom obciążonym genetycznie, lub wszystkim po 35 rż. Ty jesteś młodziutka więc lekarz pewnie uznał, że nie ma sensu ci tego proponować.

reklama
A no właśnie ostatnio powiedział mi, że kość nosowa i wszystkie narządy w porządku. Więc myślę, że wszystko ok. Ale jak to my kobiety zawsze mamy jakieś wątpliwości:-)

Do góry