reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Witam się z samego rana. Parę słów o mnie w wątku poznajmy się, a o dzidziolku w wątku wizytowym. Ja się chyba wykończę, znowu mdłości :-( Ktoś pomoże? Mam problem z suwaczkiem, nie wiem gdzie wkleić ten kod.

reklama
Nela witaj:-)

Kliknij sobie np. na mój suwaczek stwórz własny a potem wchodzisz na ustawienia, po lewej stronie masz zakładkę edytuj sygnaturę i tam wklejasz kod suwaczka zapisujesz i gotowe:-)

Wczoraj była u mnie koleżanka , która do 16tc miała takie mdłości , ze z łóżka nie wychodziła . Szok, ze tak dlugo.
Co do paracetamolu Moj gin, ktoremu ufam jak malo komu powiedzial, ze mozna brac i potem potwierdziło mi to paru innych lekarzy. Wydaje mi sie, ze jak jest naprawde juz taki bol to lepiej wziac ale nie ma co teZ przesadzac z iloscia I czestotliwoscia.
Ponoc w ciazy nie mozna pasztetu a ja wczoraj nie wytrzymalam I zjadlam:) to samo z serem feta sa rozne opinie a ja jem czasami .

Dziewczyny te co sa ok 10-12 tydz czy wy czujecie jakies objawy ale w stylu rozciaganie macicy, klucie w macicy czy cokolwiek;) mnie przestalo bolec podbrzusze ok tydzien temu I Od tego czasu nic nie czuje I az tak dziwnie mi z tym. Na poczatku ciazy czulam klucia w macicy czesto. Ciekawe kiedy poczujemy ruchy dziecka bo tez kazda roznie. Jedne juz nawet w 16 tyg a inne w 20tc.....

Ostatnia edycja:
Lola ja mało czuję, jak coś mnie zaczyna boleć to biorę nospę, ogólnie przez ostatnie przykre wydarzenia na forum to mi zanikły chyba wszystkie objawy :( jutro wieczorem usg i mam niezłego stracha :(

Witaj Nela:)
Qwas- ja tez się lepiej czuje , czasami tylko mdłości wieczorne i senność. Zbliżamy się do drugiego trymestru wiec czas najwyższy żeby objawy się skończyły . Ale właśnie to takie dziwne uczucie jak nie czuje się ruchów dziecka to cieżko uwierzyć , ze jest się w ciąży :)
Nie martw się na pewno jutro uslyszysz serduszko .

qwas głowa do góry!!! Ja myśle,że limit aniołków już jest wyczerpany - mam taką nadzieję przynajmniej!!! ja też praktycznie nie mam objawów.... od początku zresztą nie miałam mdłości, wymiotów, bólu głowy.... jedynie piersi bolały (ale teraz już prawie nie bolą,czasem tylko coś poczuję) i skurcze brzucha miałam (kiedyś częściej teraz rzadziej - choć wczoraj przez nie zasnąć nie mogłam).... Ja myslę że zbliżamy się powoli do II trymestru i wtedy dostaje się ponoć książkowego kopa energetycznego (niestety ten póki co mnie omija szerokim łukiem:p).... Objawów coraz mniej i teraz tylko brzuchy będą rosły coraz bardziej a potem będziemy odhaczac która już czuła kopniaki a która jeszcze nie:) ja do wizyty mam jeszcze mnóstwo czasu i też się denerwuję czasami.... ale staram się wtedy tłumaczyć sobie że te nerwy przecież nic nie dadzą - co najwyżej zaszkodzą a na pewno nie pomogą....
Tak więc łepki do góry - jutro będziemy trzymać kciuki za Ciebie i pozostałe wizytujące - a po południu forum będzie opływać w ochach i achach nad tym jakie piękne są te wasze fasolinki!!!

Wracam do robienia jajeczniczki:p miłej niedzieli!!!

reklama
Witam się niedzielnie!

Dzisiaj do pracy...bleee...

Mi mdłości już minęły...pozostała drażliwość piersi i zmęczenie :confused2::confused2:

Ja pierwsze ruchy poczułam 16-17 tygodniu,więc to już całkiem niedługo Babeczki!!!!

Qwas - będzie dobrze...zobaczysz...myśl pozytywnie! bo naprawdę dziecko odczuwa WSZYSTKIE emocje .. i te w brzuszku i te już urodzone ;-);-) trzymam już dziś mocno kciuki!!!!

Do góry